RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pintilii a semnat cu arabii, Anton – dorit de Gâlcă la Steaua

/ 4 iunie 2014
Pandurii are deja de primit bani din transferul lui Mihai Pintilii la Al Hilal, dar s-ar putea ca în conturile gorjenilor să intre mai mulți bani pentru că în locul lui Pintilii, Costel Gâlcă îl vrea la Steaua pe Paul Anton.

IMG_4214          Transferul lui Mihai Pintilii de la Steaua la Al Hilal s-a realizat ieri, iar Pandurii este îndreptățită, conform contractului avut cu Steaua, să primească 20% din suma de transfer plus TVA-ul aferent. Cum se vorbește de o sumă de 2,5 milioane de dolari, Pandurii ar trebui să primească din partea Stelei 620.000 de dolari, dar asta nu ar fi totul, noul antrenor al echipei din Ghencea declarând că vrea un înlocuitor pentru Pintilii, iar cel mai potrivit ar fi pandurul Paul Anton. “Ştiam înainte să semnez cu Steaua că Pintilii va pleca. Îl ştiu pe mijlocaşul celor de la Pandurii, deoarece l-am urmărit în meciurile din Liga I. Îl vreau pe Anton la Steaua şi sper să reuşim pînă la urmă să îl aducem în Ghencea. Este un fotbalist foarte bun”, a declarat antrenorul Stelei, Costel Gâlcă.

Fără ofertă oficială

Oficialii Pandurilor spun că ofertele făcute doar la nivel declarativ sunt greu de luat în calcul și că până acum nu există nicio ofertă oficială pentru Anton din partea Stelei: „De transferul lui Mihai Pintilii știu, eu am înțeles că ar fi vorba de aceeași sumă, dar în euro. În privința lui Anton nu știu nimic. Eu sunt încă în Austria pentru a stabili locația cantonamentului și nu avem nicio ofertă oficială pentru Anton. Știu că Paul Anton intră în vederile antrenorului Petre Grigoraș. Nu discutăm acum pe vorbe și pe dorințe ale antrenorilor de la alte cluburi. Deocamdată nu avem nimic concret, nu avem nicio ofertă și nu putem discuta”, a declarat președintele Pandurilor, Mihai Prunariu. Acesta nu exclude însă posibilitatea ca din această vară, Anton să îmbrace tricoul echipei din Ghencea: „Orice jucător de la Pandurii este transferabil pentru un preț corect, dar și cu soluția de a-l înlocui pentru că este unul dintre oamenii de bază ai echipei noastre. Nu știu care ar fi prețul corect pentru Anton acum. Să vedem ofertele care sunt, vom discuta și cu antrenorul, vom discuta și cu cei din Consiliul de Administrație și AGA și apoi vom lua o decizie”, a mai spus președintele Pandurilor.

Intră și Răduț în ecuație?

Odată cu posibilitatea ca Anton să facă pasul spre Steaua, șansele ca Mihai Răduț să ajungă din nou la Pandurii sunt mai mari. Și președintele Pandurilor admite că în ecuația acestui transfer ar putea intra și mijlocașul ce a mai evoluat vreme de un sezon pentru echipa din Târgu Jiu: „Orice discuție este deschisă, însă eu nu sunt la Târgu Jiu, nu am discutat cu antrenorul, abia după ce vom discuta pot spune ceva, dar și asta după ce vom avea ceva concret”, a mai spus Prunariu. Cum dorința lui Grigoraș de a-l avea din nou sub comandă pe Răduț este deja cunoscută, este foarte posibil ca dicuțiile să se poarte și pe această pistă.

Prima sumă vehiculată în legătură cu transferul lui Anton la Steaua este cea de 500.000 de euro pe care clubul din Ghencea ar urma să o verse în contul Pandurilor, gorjenii urmând a păstra și un procent de 30% dintr-un viitor transfer al mijlocașului la o altă echipă. Dacă procentul este unul superior celui pe care Pandurii l-a păstrat în cazul lui Pintilii, suma de transfer este mai mică și este foarte posibil ca gruparea târgujiană să nu fie de acord cu aceasta și să solicite undeva în jurul unui milion de euro.

 www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.