RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Florin Nini: „Avem vântul din spate, dar trebuie să vedem cum punem vela!”

/ 8 noiembrie 2013

Energia Rovinari vizează al treilea succes consecutiv în Liga Națională de Baschet Masculin după ce a învins Craiova și Mediașul, în față având echipa din Pitești într-un meci programat a se disputa duminică la Târgu Jiu, cu începere de la ora 19:00.

alb-albastru 600 energia baschet„Venim după două jocuri bune, după două victorii, dar este un meci deschis oricărui rezultat. Sunt două stiluri de joc diferite. Trebuie să citim jocul lor și să ne impunem jocul nostru. Ca și noi, și ei sunt avizi de puncte. Suntem 11 echipe care ne batem pe cele 8 locuri ce duc în play-off. Scoțând de acolo  Asesoftul, CSM Oradea și chiar Târgu Mureș, care a fost prima care a mișcat pe piața transferurilor în presezon, toate celelalte echipe sunt foarte apropiate din punct de vedere valoric”, a declarat antrenorul Florin Nini despre climatul general al celor două echipe înainte de meciul de duminică. Tehnicianul echipei gorjene spune că și-a studiat bine adversarul și știe de unde ar putea să apară problemele pentru echipa sa: „Au jucători foarte puternici, pe Krapic, Djurkovic sau Barro. Au un conducător de joc foarte bun, pe Tutt, și pe Barac, un jucător cu foarte mare experiență europeană, care este și principalul lor marcator. Au jocul de perimetru mai bun, înscriu mai multe puncte din zona de perimetru și au o medie ridicată de recuperări, dar ne-am învățat și noi lecția”, a mai spus Nini.

Cele două echipe sunt despărțite în clasament de o singură victorie, ceea ce arată echilibrul în care ar putea să se dispute jocul dintre Energia și BCM U Pitești: „Din punctul meu de vedere, nu suntem favoriți, jocul este deschis oricărui rezultat. Jucăm acasă, avem aportul fanilor, avem vântul din spate, dar trebuie să vedem cum punem vela. Să n-o punem invers, să ne tragă în spate. Meciurile de acasă reprezintă un atuu, ai dechiderea publicului, un public ce ne-a încurajat și aplaudat chiar și când am pierdut, dar există și acea tendință de a încerca să dai mai bine, că acasă ești un pic vedetă”, a declarat antrenorul Energiei.

La meciul de duminică ar putea debuta și noua achiziție a gorjenilor, bosniacul Ermin Jazvin. Acesta îl înlocuiește în lotul Energiei pe americanul Will Reinke, deja plecat, conducerea clubului gorjean sperând ca până la ora jocului să fie primită și cartea verde pentru Jazvin. Bosniacul este de puține zile la Târgu Jiu, dar Florin Nini crede că Jazvin are capacitatea de a se adapta rapid condițiilor de la Energia: „Jazvin, din păcate, trebuie să se acomodeze într-un timp foarte scurt, dar, din fericire, experiența lui, pentru că este un jucător de 32 de ani, care a jucat în campionate puternice, care a mai avut schimbări ale campionatelor în acest sezon, are experiența schimbărilor de echipe sau de antrenori sau de stil de joc”, apreciază antrenorul Energiei.

www.sportingorj.ro

 

 

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.