RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie frumoasă, calificare spectaculoasă

/ 29 septembrie 2013

Energia Rovinari nu s-a împiedicat pe teren propriu în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, echipă pe terenul căreia pierduse în meciul tur al 8-imilor de finală ale Cupei României la un singur punct. Trupa lui Florin Nini s-a impus categoric în sfertul patru și merge mai departe în competiția unde speră să prindă în acest an un loc în Final Four.

011Debutul meciului nu a părut a fi unul favorabil gorjenilor, dar Energia a revenit și a terminat în avantaj primul sfert. Următoarele 10 minute au adus o detașare a gazdelor, dar meciul era în continuare echilibrat, dovadă fiind și revenirea medieșenilor din sfertul al treilea. Energia a început să joace perfect în apărare în ultimul sfert, iar acest lucru s-a văzut imediat pe tabelă. În primele cinci minute ale sfertului patru, jocul gazdelor a mers „ca la carte”, au realizat un parțial de 19-5, iar victoria și calificarea nu mai putea fi pierdută.

Darby, care nu a mai avut ghinionul meciului tur de a juca foarte puțin, a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 22 de puncte, iar Watson a reușit și el 20 de puncte. De la oaspeți s-au remarcat la acest capitol Kemp și Koch, ambii trecându-și în cont câte 17 puncte. Interesant este faptul că deși Nini a folosit în mod constant doar șase jucători, patru dintre ei au avut coeficienți de eficacitate de cel puțin 20.

Energia Rovinari – Gaz Metan Mediaș 102-89 (24-23, 24-17, 20-26, 34-23)

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 700

Energia: Watson (20), Troupe (14), Gliga, Darby (22), Roșu, Kakaroudis (12), Vlaicu (2), Djapa (15), Alionescu, Karpelesz (17), Reinke, Aktaș. Antrenor: Florin Nini.

Gaz Metan: Mandache (3), L. Dumitru (4), Shiloh (10), T. Dumitrescu (3), Kemp (17), Tsiaras (15), Solopa, Marojevic (4), Funar, Cristiean, Koch (17), Bogavac (16). Antrenor: Marcel Țenter.

Arbitri: Laurențiu Grigoraș, Fabiana Martinescu, Vlad Potra.

www.sportingorj.ro

 

 

Comentează!

1 Comentariu până acum

  • realgorj spune:

    Da, se pare ca incepem sa jucam altceva, in sensul bun.Echipa este mult mai echilibrata, ai ce aduce de pe banca.Si parca se pune si mai mult suflet.Dati-i inainte, baieti,va sustinem !Florin Nini, ai inceput o munca, deja se vad primele efecte!Felicitari!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.