RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Cinci jucători de la Pandurii n-au prins lista UEFA

/ 3 septembrie 2013

Pandurii a trimis lista cu jucătorii care pot evolua în grupele Europa League, pe această listă regăsindu-se 22 de nume.

GRUPA E EUROPA LEAGUEDe pe această listă, a dispărut numele lui Dan Nistor, plecat între timp la Evian TG, dar și cele ale lui Ciprian Brata și Vali Lemnaru, jucători care nu au convins în meciurile în care au fost folosiți și rămând doar ca variante de rezervă pentru meciurile de campionat sau Cupa României. Accidentat înaintea startului sezonului, Predescu a rămas în afara listei, la fel ca și portarul David Lazar, dar și ultima achiziție a gorjenilor, chilianul Diego Rubio. Acesta din urmă ar putea totuși să joace în Europa League dacă antrenorul va decide că are nevoie de el, însă Cristi Pustai va fi nevoit să scoată de pe listă unul dintre cei 22 de jucători înscriși în acest moment, înscrierea ultimului jucător pe Lista A UEFA putându-se face până cu 24 de ore înaintea primului joc din grupe.

Lista A a jucătorilor cu drept de joc în grupele Europa League poate să cuprindă un număr de maxim 25 de jucători, însă 8 dintre aceștia este obligatoriu să fie jucători locali, adică jucători care să fi fost antrenați la nivel local fie doar la echipa care joacă în Europa League, fie în colaborare cu o altă echipă, jucători care între 15 și 21 de ani să aibă trei ani la echipele respective. Din acești 8 jucători, 4 trebuie să fie obligatoriu doar de la echipa ce participă în Europa League, aici Pandurii pierzând trei locuri de pe Lista A UEFA, numai Ionuț Rada îndeplinind condițiile impuse de forul european.

Există și o Listă B UEFA, acolo putând fi înscris un număr nelimitat de jucători, însă aici nu pot fi trecuți decât jucători din propria pepinieră, sub 21 de ani, care au jucat neîntrerupt pentru echipa respectivă minim doi ani, Pandurii putând trece pe această listă în caz de urgență jucători de la echipa a doua sau de la juniori, jucători precum Cocină sau Pițian.

Lista A UEFA a Pandurilor pentru grupele Europa League:

Portari: Stanca, Mingote

Fundași: Ungurușan, Pleașcă, da Silva, Christou, Mamele, Rada, Momcilovic, Sipo

Mijlocași: Buleică, Paulinho, Ciucur, Breeveld, Anton, Distefano, Nicoară, Cristea, Eric

Atacanți: Matulevicius, Adrovic, Alex dos Santos.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.