RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Între Grigoraș și Pustai

/ 8 iunie 2013

Petre Grigoraș a revigorat echipa Pandurii, iar Cristi Pustai a dus-o în cupele europene. Un tandem pentru gloria pandurilor.

Pandurii Târgu Jiu a fost ani la rând Cenușăreasa Ligii 1. Mereu în dificultate, a supraviețuit pentru că a speculat hibele administrative ale Regulamentelor FRF. Cinci ani și-a căutat identitatea prin Liga 1 și s-a salvat, în două rânduri, fără glorie. Hulită pentru jocul ultradefensiv al lui Cîrțu când a atins minimul ineficienței, 19 goluri într-un sezon, Pandurii a avut nevoie să se prăbușească pentru a renaște. Clipa de inspirație a lui Condescu, cel care a cumpărat pe bani (prea) puțini cloșca cu puii de aur, Internațional Curtea de Argeș, a fost primul pas. Următorul, cel decisiv, a fost aducerea lui Petre Grigoraș. Ultraofensivul Grig a schimbat percepția pandurilor. A schimbat imaginea și rezultatele. A făcut din Pandurii o echipă apreciată pentru frumusețea fotbalului total pe care l-a practicat și care a doborât toate recordurile posibile.

Clubul a făcut afaceri profitabile, însă era Grigoraș s-a încheiat când totul părea să meargă pe un trend ascendent. Inexplicabil. Doar doi oameni știu de ce, Grigoraș și Condescu. Acum, când Pandurii a terminat pe locul 2, plecarea lui Grigoraș e și mai neînțeleasă. Pare a dezertare. Cristi Pustai a venit fără prea mari pretenții, a lucrat cu „marfa clientului” și a reușit. E drept că fotbalul nu a mai fost așa spectaculos, ci mult mai calculat. Până și planificarea punctelor de Europa era cât pe ce să fie exactă. Pustai a anticipat că are nevoie de 62 de puncte pentru cupele europene, însă a avut nevoie de 63 de puncte, eroarea fiind neglijabilă. Indiferent de strategiile alese, între Grigoraș și Pustai se poate pune semnul egal. Cifrele o susțin. Petre Grigoraș are o medie de 1,84 puncte pe meci, iar Pustai a reușit 1,86 puncte pe meci. Se cuvine să le mulțumim amândorura,în egală măsură, pentru ce ar putea fi MAXIMUL pandurilor.

P.S.: Abolut idioată și de neînțeles grija președintelui Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, pentru renașterea Universității Craiova într-un moment când Pandurii Târgu Jiu, echipa pe care C.J. Gorj nu o mai susține, era pe cale să obțină o mare performanță. A obținut-o până la urmă și fără grija lui Călinoiu, care cerșește voturile fanilor Craiovei. Sper să le obțină, dar cei care țin cu Pandurii trebuie să fie atenți. Călinoiu poate fi, în același timp groparul celei mai performante echipe a Gorjului.

www.sportingorj.ro

Comentează!

9 Comentarii până acum

 • gabi spune:

  Pai, se stie ca acest Calinoiu are afinitati pentru defuncta MAXIMA si asta de mult, de cand a fost student la Craiova!Pai ce ,suporterii Pandurilor sunt toti panduristi 100%?Nu ,sunt si suporterii ai altor echipe !Calinoiu face asta poate si ptr faptul ca nu se are cu Condescu ,dar ca-si manifesta simpatia ptr Craiova ,o face in eventualitatea regionalizarii, sa-i castige pe suporterii Craiovei in posibilele alegeri…Un comunist de stil vechi si un presedinte de CJ de tip nou…adica dupa interes!

 • scorp1on spune:

  Corect!Foarte bine spus…Unul, dintre putinii jurnalisti adevarati pe care ii are Gorjul…
  Hai Pandurii!

 • VALMAR spune:

  Poate CALINOIU se gandeste la noua REGIONALIZARE si la sefia acesteia.De fapt asta este Calinoiu un om fara prea mari orizonturii.Numai ca noi gorjeni suntem fruncea OLTENIEI chiar daca uni nu vor sa inteleaga acest lucru.Dar sa uitam de aceste probleme si sa ne sustinem echipa in cupele europene si poate D-mnul CIRCIUMARU vrea sa ne faca un stadion de 5 stele pt. ca atunci poate PANDURI va fii cea mai ibita echipa din OLTENIA.HAI PANDURII !!!!!!!!!

  • klauss 78 spune:

   …NEVER!!ONLY STIINTA UNIVERSITATEA CRAIOVA!!

  • gas spune:

   Tu te auzi ma ce spui? Niciodata nu va putea ajunge Pandurii cea mai iubita echipa…Si ce dracu de stadion sa faca milogul de Carciumaru? E de peste 10 ani la primarie si in afara de faptul ca a facut centrul si e curatenie in oras acest individ infect nu a realizat nimic pentru oras…Aaa, scuze a dat toate spatiile lui Sarcina, de suntem impanziti la fiecare pas numai de Succes…

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.