RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pustai, un pas înainte

/ 5 februarie 2013

„Profesorul” Cristi Pustai a fost prezent astăzi și la Târgu Jiu, pentru prima dată de când a semnat cu Pandurii. Pustai a lăsat pe Gaz Metan Mediaș, locul 12 în Liga 1, și a ales să antreneze Pandurii Târgu Jiu, locul 4.

pustai prezentareLa mai bine de două săptămâni de la semnarea contractului cu Pandurii, Pustai a ajuns și la Târgu Jiu, fiind prezentat oficial de către conducătorii echipei gorjene. Marin Condescu a ținut să-l prezinte personal. Profesorul de matematică susține că a ales Pandurii pentru ambițiile sale europene.

„Am găsit un colectiv cald, o echipă tânără, frumoasă, sper să reuşim să ne îndeplinim obiectivul. Este o mare provocare, cele mai frumoase clipe de la Mediaş au fost cele din Europa. Cred că asta îşi doreşte fiecare antrenor. E un pas înainte, am venit la echipa de pe locul 4. În acest sezon e foarte greu, două echipe plus câştigătoarea Cupei, vor ajunge în Europa. De la anul va fi mai uşor, sper ca echipele noastre, Steaua şi CFR să obţină puncte mai multe în Europa. Obiectivul este realizabil pentru că suntem la două puncte de locul 2, la egalitate cu locul 3 şi la 12 puncte de locul 1. Dacă ne uităm pe clasament e realizabil. Din punct de vedere al lotului, majoritatea echipelor schimbă jucători. E lăudabil că de la acest club s-au făcut transferuri spre mai bine. Nu ştiu ce echipe au mai dat jucători în Bundesliga. Să vedem partea pozitivă”, a declarat Pustai.

Matematicianul a calculat că Pandurii are nevoie de 27 de puncte în cele 15 etape din 2013 pentru a ajunge în Europa. „Nu aș vrea să fac o prognoză, deși îmi plac lucrurile astea. Este un obiectiv personal și n-aș vrea să-l fac public. Am primit critici că nu e bine să-l fac public dinainte. Dar, puteți calcula, dacă facem 1,8 puncte pe joc am putea atinge obiectivul”, a afirmat Pustai.

După 19 etape, Pandurii Târgu Jiu a acumulat 35 de puncte și ocupă locul 4, la egalitate cu FC Vaslui, locul 3.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.