RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia Rovinari, șanse doar pentru locul 9

/ 23 martie 2013

Energia Rovinari a pierdut în fața propriilor suporteri în compania celor de la CSM Oradea și și-au anulat și ultima șansă de a rămâne în cărți, chiar și cu șanse teoretice, pentru play-off. Orădenii au câștigat la Târgu Jiu cu 63-78 (12-17, 21-19, 14-22, 16-20), iar echipei gorjene nu-i mai rămâne decât să lupte pentru locul 9 la finele sezonului regulat, poziție care să-i asigure un tur facil în play-out, cu Dinamo, însă și locul 9 pare acum departe după ce, în aceeași rundă, Sibiul și Piteștiul au obținut victorii.

Panou baschet_thEnergia, fără a avea o prestație la înălțime, s-a ținut destul de aproape de liderul la zi al Ligii Naționale, iar la pauză diferența de pe tabelă era de doar trei puncte. Gorjenii s-au simțit neîndreptățiți de arbitraj în prima parte și reprezentantul finanțatorului, Laurențiu Ciurel, a coborât pentru prima dată din tribună pe teren pentru a-i transmite secundului Radu Stroescu ca, în cazul în care arbitrajul va continua să devantajeze vădit echipa sa, aceasta să se retragă de pe teren în sfertul al treilea. Nu a fost nevoie, dar nu arbitrii au făcut ca lucrurile să continue normal, ci jucătorii celor două echipe. Orădenii s-au așezat serios pe treabă, au arătat ca o echipă cu obiectiv, ce-și dorește victoria, în vreme ce Energia a dat impresia unei echipe resemnată, iar tabela a arătat în consecință. Oaspeții au pus punct după punct la diferența avută, iar victoria le-a surâs fără probleme la final.

Slobodan Nikolic a încheiat meciul cu capul plecat și nu a participat la tradiționalul salut al tribunei. Partida cu CSM București are mari șanse să fie ultima pe care tehnicianul plav să și-o treacă în palmares la Energia. Cum șansele de a prinde locul 8 sunt acum nule, matematica și noul punct din contractul său semnat după înfrângerea de la Giurgiu arată că acesta s-a încheiat. Decizia finală urmează a fi luată de conducerea clubului, însă e greu de crezut că Slobodan Nikolic va mai conduce echipa și în ultimele partide ale sezonului, deși acesta și-a arătat disponibilitatea de a rămâne până la finalul stagiunii, chiar și la meciurile din play-out.

Energia Rovinari – CSM Oradea 63-78 (12-17, 21-19, 14-22, 16-20)

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spetcatori: 800

Energia: Janjusevic (6), Deconescu, Gliga, Darby (16), Roșu, Lăpuște (3), Steffel (12), Mocanu (4), Wisseh (9), Kennerly (4), Nikolic (9), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

CSM: Comagic (8), Lupusavei, Maric (9), Pașca, Pesic (8), Topchov (4), Hora, Dillon (13), Ciordas, Lazăr, Țibîrnă (18), Franklin (18). Antrenor: Cristian Achim.

Arbitri: Alin Faur, Ciprian Stoica, Sorin Drugău.

www.sportingorj.ro

Comentează!

5 Comentarii până acum

 • abu spune:

  Cred ca nu vom ajunge mai sus de locul 11. Cu un antrenor fara experienta in play-out putem chiar retrograda anul asta. Desi la inceputul campionatului Nikolic credea ca terminam pe locurile 5-6.

 • abu spune:

  Si cred ca anul asta chiar am avut jucatori pentru locurile 5-6.

 • dan spune:

  Pobabil vom termina pe 11 ! Trebuie sa evitam Giurgiu in play out.
  In rest, ne asteapata o pauza chinuitor de lunga , plina de necunoscute despre echipa …… Sa speram si sa ne multumim(!?) ca avem si la anul echipa !
  Pe conducatorii sectiei de baschet i-as ruga sa informeze si suporterii mai des despre echipa si sa actualizeze site-ul !

 • dan spune:

  Stie cineva unde putem viziona meciul 1 din finala campionatului din Cipru , care se joaca astazi si unde il putem vedea si pe Porter ?

 • fanEnergia spune:

  sa va spalati pe cap cu mocanu al vostru, cu lapuste al vostru, cu stroescu al vostru, ca voi astia care ati sarit cu gura pe cei carora le pasa de soarta echipei, dar au si criticat pe cei care n-au mai vrut sa joace si au facut tot posibilul sa inlature antrenorul sarb (aici, fie vb intre noi si el are o parte de vina pt ca era prea permisiv si a inghitit tot ceea ce i-a dat tzarca si cumpanasu).o data am intrat pe acest site si am criticat jocul sub orice critica al lui mocanu si „marii profesionisti ai baschetului” m-au jignit in fel si chip, acum sa-i vedem pe acestia cum o scot la capat! Theo Evans n-a fost buna, Nikolic n-a fost bun, bine ca is buni mocanu, lapuste, stroescu, dar mai ales tarca si cumpanasu! Energia, victorie!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.