RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Ambiția lui Flavius Lăpuște la Energia: „Să terminăm mai sus”

/ 18 august 2012

        Flavius Lăpuște este jucătorul cu care Energia și-a închis campania de achiziții din această vară, omul pe care Slobodan Nikolic l-a așteptat și cu care speră să aibă o rotație perfectă sub panou în sezonul 2012-2013. Fostul internațional a dezvăluit pentru Sport în Gorj și cititorii săi care-i sunt gândurile cu care a venit la Energia și care-i sunt așteptările de la ceea ce ar putea fi ultimul său sezon din postura de jucător.

Reporter: Ce te-a convins să semnezi cu Energia?
Flavius Lăpuște: Mai aveam două două situații în care puteam să fiu și jucător și antrenor secund. Nu s-a putut să rămân la BC Mureș, care m-a tot amânat până în ultimul moment, iar la Cluj n-au situația financiară prea bună, în plus domnul Bascevic are un program pe 2-3 ani cu ceva tinerei.

Reporter: Ai avut Energia adversară în ultimii ani. Cum ai văzut-o?
F.L.: Anul trecut a avut o evoluție bună până la un moment dat, chiar și în play-off. BC Mureș n-a reușit să bată pe Mediaș niciodată, în schimb Energia a bătut-o. N-a avut însă o bancă atât de lungă cât să susțină și antrenamentele și meciurile din play-off.

Reporter: Energia are acum o bună rotație pe pozițiile 4 și 5.
F.L.: Nu știu nimic acum de poziția la care s-a gândit antrenorul. Eu am început pe poziția 3 acum zece ani, acum joc 4, dar au fost și meciuri în care am jucat 5. În campionat s-a ridicat însă nivelul pe pivoți și cred că o să fiu poziția 4. O să ne înlocuim după cum dorește domnul antrenor. Sper să avem o relație sănătoasă, fiecare să fie mulțumit și să câștige echipa pentru că asta e cel mai important.

Reporter: Va fi ultimul an ca jucător pentru tine?
F.L.: Pentru mine, acum, viitorul e prezentul, când vorbesc de baschet. Nu mă mai gândesc mai departe. În fiecare an am avut avut fie o accidentare micuță, fie meciuri în care am ieșit repede pentru faulturi și se întâmplă să nu fii eficient pe câți bani iei. Rămâne de văzut cât mai pot fizic. După o anumită vreme e greu să mai spui cât mai joci, mai ales că în România drepturile nu ne prea ne sunt apărate, de la federație până la club.

Reporter: Te-ai reîntâlnit cu Viorele Mocanu…
F.L.: Cu Vio mă știu de la Cluj, ne-am intersectat și pe la loturi… Ne-am apropiat mai mult când am fost la Cluj, dar am vorbit destul de rar, la telefon, de când el a venit la Energia. Suntem veteranii echipei și sperăm să-i adună pe cei mici pe lângă noi. El a făcut deja asta aici. Mi-a spus că până acum a fost bine la acest club, iar eu nu sunt un jucător foarte pretențios.

 Un interviu mai amplu cu fostul internațional, acum component al echipei Energiei, puteți citi în săptămânalul Sport în Gorj.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.