RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Trei foști panduri trăiesc a doua tinerețe la Petrofac Țicleni

/ 15 iunie 2012

Dan Amzucu, Adi Popescu și Romeo Rădoi, trei dintre jucătorii care au apucat să joace cu Pandurii în Liga I, evoluează în acest an pentru Petrofac Țicleni, echipă care aspiră la promovarea în Liga a III-a.

Deocamdată, cei trei foști panduri trecuți de 35 de ani și-au trecut în cont două trofee cu echipa la care au ajuns în iarnă, au realizat eventul în Gorj, dar ținta cea mare este promovarea în eșalonul superior.

Amzucu s-a întors acasă

Dan Amzucu a părăsit în iarnă Jiul Rovinari pentru a da o mână de ajutor echipei orașului său în încercarea de a promova în liga a III-a. Fost căpitan al Pandurilor, Amzucu spune că meciurile la acest nivel sunt mai dure, dar speră ca în curând să revină în Liga a III-a: „Acesta este nivelul în liga a IV-a, meciurile sunt mai dure. Important este că am câștigat și cupa. Am plecat în iarnă de la Jiul Rovinari, am lăsat acolo un grup foarte unit și sper ca și la Țicleni să facem un grup la fel de unit. Pentru mine este mai ușor, am venit acasă, sunt lângă familie și e foarte important pentru mine. Nu știu când mă voi retrage, deocamdată n-a venit momentul. Aș vrea să mă retrag din Liga a III-a, dacă s-ar putea”, a declarat Amzucu la câteva clipe după ce a ridicat deasupra capului Cupa României.

„Mai jucăm, să nu ne îngrășăm”

Adi Popescu, jucător a cărui carieră la Pandurii a fost curmată de Alexa, care i-a provocat o fractură în urmă cu câțiva ani, spune că joacă fotbal de plăcere la Țicleni și că încearcă să-i ajute și pe mai tinerii săi coechipieri să capete experiență: „Trăim a doua tinerețe la Țicleni. E bine că am câștigat, am fost mai buni ca ei și acum așteptăm meciul de baraj, sperăm să trecem și de el și apoi vom avea și noi o vacanță bine meritată. Mai jucăm, să nu ne îngrășăm. Facem cimitirul elefanților aici. Mai jucăm aici să crească tinerii pe lângă noi. Deocamdată totul e frumos”, a spus mijlocașul cu plămâni de fier.

„Vreau să mai joc un an în liga a III-a”

Al treilea fost pandur care visează la o promovare în liga a III-a cu Petrofac Țicleni este Romeo Rădoi. Acesta spune că este bucuros că echipa sa a dovedit în meciul de cupă că este mai bună decât trupa din Turceni cu care s-a luptat pentru cele două trofee puse în joc în Gorj: „Am luat două trofee, este o realizare, dar realizarea cea mare sperăm să o facem miercuri, la baraj, la meciul cu Muncitorul Reșița. S-a văzut că am fost o echipă mai bună decât cea din Turceni, am făcut un joc mai bun în prima repriză decât în cea de-a doua, în care a intervenit și frica de rezultat. Per total am jucat bine în cupă și am demonstrat că egalul din campionat de acasă a fost un accident. Am fost mai emoționați. Diferența s-a făcut prin experiență și dorința mai mare, deși dorință au avut și ei, dar la noi a fost foarte mare pentru că toată lumea vorbea că trebuia să meargă ei la baraj în locul nostru. Eu cred că am demonstrat, mai ales în prima repriză, că noi am meritat primul loc. Mai pot să joc. Cât mă ține sănătatea mai pot juca un an, doi, chiar și la liga a III-a. De aia am și venit la Țicleni, să promovăm și să mai joc un an în liga a III-a”, a declarat Romeo Rădoi.

 www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.