RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia s-a impus în deplasare în fața celor de la Dinamo

/ 28 ianuarie 2012

Energia Rovinari și-a trecut în cont al treilea succes consecutiv în Divizia A de baschet masculin impunându-se cu 88-81, în deplasare, în fața celor de la Dinamo București.

Partida a fost extrem de echilibrată, gorjenii fiind în câteva rânduri dezavantajați de deciziile arbitrilor, însă Energia a găsit resursele pentru a puncta decisiv în finalul partidei pentru a pune în clasament două puncte extrem de importante în lupta pentru un loc în play-off.

Mocanu a deschis partida cu o reușită din spatele semicercului, iar Nikolic junior a făcut același lucru pentru a egala la 10. Au urmat două reușite ale gazdelor, care a condus cu 14-10 și, mai târziu, chiar cu 17-12. Un run de 6-0 pentru Energia, cu două puncte de la Darby și patru din runcările lui Troupe, gorjenii au preluat conducerea, scor 17-18, dar gazdele au revenit puternic pe finalul primului sfert și, cu ajutorul unei aruncări norocoase în ultima secundă, a încheiat primele zece minute cu un avantaj de patru puncte, scor 22-18.

Mocanu și-a repetat isprava din deputul meciului și la începutul sfertului secund anunțând intenția gorjenilor de a nu pleca fără două puncte din Arena de Baschet din București. După o reușită a lui Haymon au venit trei puncte de la Troupe și două de la Steffel și Energia prelua conducerea, scor 24-26. Jocul a fost foarte echilibrat, air Energia a câștigat acest sfert secund la o diferență minimă, scor 19-20.

Introdus pe teren la sfârșitul sfertului secund, Rajko Klajevic și-a dat drumul foarte bine la joc după pauză. Sârbul a marcat 12 puncte, a fost activ și în apărare și Energia a zburdat pe teren în al treilea sfert reușind să câștige această perioadă a partidei cu scorul de 15-25. Ultimul sfert a început bine pentru echipa gorjeană, care s-a detașat la 9 puncte de gazde după o reușită de trei puncte a lui Troupe, scor 58-67, dar a continuat prost, după 5 minute disputate gazdele reușind să treacă în avantaj, scor 70-69. Elevii lui Slobodan Nikolic nu s-au regăsit și dinamoviștii s-au detașat la patru puncte după reușita lui Bădilă de trei puncte , scor 77-73. Ultimele trei minute și jumătate au fost dominate clar de Energia, experiența jucătorilor spunându-și cuvântul în finalul jocului, un run de 11-0 pentru echipa gorjeană întorcând rezultatul și dându-le un avantaj ce s-a dovedit decisiv, scor 77-84. Ultimele secunde de joc n-au adus nicio schimbare, Troupe a fost extrem de sigur de la linia de fault, iar cele patru puncte ale sale au anulat reușitele lui Johnson și Haymon, astfel că diferența s-a păstrat și Energia a câștigat cu 81-88.

www.sportingorj.ro

Comentează!

9 Comentarii până acum

  • Hai Energia! spune:

    Felicitari Energia,felicitari Rajko Kljajevic care incepe sa se integreze in joc!

  • doarbaschet spune:

    Bravo baieti. Cred ca Porter merita niste scuze din partea unora.Si poate si Mocanu.N-as putea sa-i numesc fiindca merg des la „biserica” sa se „boteze” , dar stiu unul de pe un alt site.

  • realgorj spune:

    Bine baietii!!!! In seara asta v-am vazut ca echipa si chiar daca arbitrii v-au mai dat ,,peste maini”, v-ati facut treaba! Felicitari! Si Rajko chiar ne-a confirmat ca este pivot adevarat! Tot asa si play-off scrie pe noi!

  • Marmoţikas spune:

    Bv’O Energiaaa !!! Un joc bun al lui Porter , la fel de bun Rajko … o aparare bunicica , totusi Gutoaia se apara cam hazardat , prea repezit …. felicitari baieti !!!!

  • buju mihaela spune:

    Salut,
    De ce nu scrieti si de victoria la baschet a copiilor de la U14 CSS TG-JIU?
    Au jucat sambata la Craiova si au batut (99-31).
    Sunt copii foarte buni toti.

    • realgorj spune:

      Bravo copiilor, inseamna ca avem viitor in baschet! Ar fi bine daca in pauza meciurilor de acasa ar fi lasati sa intre pe teren macar 5 minute, sa fie si ei in vazul publicului! Succes pe mai departe!

      • 47 spune:

        sunt campioni nationali U13 si medaliati cu bronz la U14 🙂
        o sa ii vedeti iarasi pe teren cand o sa cucereasca aurul la U15 :))

      • a fan spune:

        Cam asa e , exista viitor in baschetul gorjean ! Date fiind performantele echipei de juniori anul trecut : titlul de campioni nationali la U13 si locul 3 la U14

  • realgorj spune:

    Baieti,urmatorul meci e cu Sibiul.Meci foarte important. Sper ca nu ma faceti sa vin cu calmantele in buzunar.Vrem victorie!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.