RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia s-a impus abia în overtime în faţa dinamoviştilor

/ 19 octombrie 2011

Trupa lui Slobodan Nikolic a fost aproape de o catastrofă, Energia fiind la câteva secunde de o înfrângere ruşinoasă pe teren propriu în faţa celor de la Dinamo.

În faţa unei asistenţe din ce în ce mai redusă, Energia a început prost meciul cu Dinamo, dar puţini se aşteptau ca elevii lui Nikolic să sufere atât de mult şi să aibă nevoie de un overtime pentru a se impune în faţa echipei bucureştene cu scorul de 84-75 (16-21, 17-13, 27-19, 6-13, 18-9). Nikolic a început meciul cu Fields pe bancă, Giles fiind ales pentru a juca alături de Stefan Nikolic, Kabengele, Oluic şi Steffel, însă americanul a făcut repede trei greşeli personale şi a fost înlocuit de conaţionalul său, Brandon Fields, acesta din urmă având să fie eroul partidei alături de Kabengele, jucători care au tranşat jocul în favoarea Energiei în overtime.

Cu un deficit de cinci puncte după primele 10 minute de joc, Energia a încercat să schimbe ceva în jocul său şi mizat foarte mult pe aruncări de trei puncte, dar acestea nu au intrat decât foarte rar în prima parte a meciului. Echipa gorjeană a cîştigat sfertul secund, dar la cabine s-a intrat cu oaspeţii în uşor avantaj, scor 33-34, un scor ce te duce mai mult cu gândul la un meci din campionatul feminin.

Revenirea de la cabine părea să fi repus lucrurile în ordine în jocul Energiei, atacul a fost, în sfârşit, unul care să merite aplauzele tribunei, iar apărarea şi-a fpcut şi ea datoria. Cu un avantaj de 7 puncte, scor 60-53, la intrarea în ultimul sfert, suporterii Energiei îşi vedeau deja echipa învingătoare neavând cum să prevadă o evoluţie de-a dreptul catastrofală a favoriţilor. Energia nu a marcat pe tabelă decât 2 puncte din aruncări de la linia de fault în 9 minute, în tot sfertul reuşind doar 6, fără să reuşească să înscrie din acţiune. Cu un minut înaintea expirării timpului regulamentar de joc oaspeţii conduceau surprinzător cu 62-66 şi speranţele gorjenilor într-un succes păliseră. Energia a egalat graţie a patru aruncări de la linia de fault şi Dinamo avea 23 de secunde pentru un ultim atac. Slobodan Nikolic a avut ocazia să decidă tactica pentru aceste ultime 23 de secunde, să facă fault sau să blocheze acţiunea fără fault. Tehnicianul sârb a luat în calcul că jucătorii săi nu prea au fost în mână şi că, dacă ar fi oferit oaspeţilor şansa de a lua un avans de două puncte după aruncările libere, ar fi avut un atac în care doar o aruncare de trei puncte a lui Fields ar mai fi putut întoarce soarta partidei, dar riscul era prea mare. În aceste condiţii a ales o apărare agresivă, dar fără fault, apărare care a dat roade, Dinamo n-a reuşit să finalizeze şi a pierdut mingea.

În overtime, Energia nu a mai overit nicio şansă dinamoviştilor Kabengele a dat tonul cu o aruncare de trei puncte, iar Fields a adus liniştea suporterilor şi victoria echipei gorjene după un meci extrem de zbuciumat, cu momente foarte proaste pentru Energia, care n-a făcut faţă lipsei lui Mocanu şi evoluţiei mai şterse a lui Steffel, probabil încă insuficient refăcut după accidentarea din meciul cu BC Miercurea Ciuc.

Energia Rovinari – Dinamo Bucureşti 84-75 (16-21, 17-13, 27-19, 6-13, 18-9)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 600

Energia: Gliga, Kabengele (15), Bratoloveanu, Deconescu, Oluic (4), Steffel (9), Fields (26), Giles (6),Nikolic (8), Gutoaia (15), Alionescu (1). Antrenor: Slobodan Nikolic.

Dinamo: Durham (24), Watson (5), Aktas (2), Sandu, Haymon (27), Brown (8), Ioan, Pîrlog, Şipoş, Bădilă (9), McCullogh. Antrenor: Valentin Pogonaru.

Arbitri: Ciprian Stoica, Alin Roşu, Bogdan Podar.

 www.sportingorj.ro

Comentează!

3 Comentarii până acum

  • energia fan 4ever spune:

    Domnu’ Constantinescu ce sa intelegem noi din acest articol ? Ca Fields juca 1 vs 5 cu Dinamo aseara ?

    „dacă ar fi oferit oaspeţilor şansa de a lua un avans de două puncte după aruncările libere, ar fi avut un atac în care doar o aruncare de trei puncte a lui Fields ar mai fi putut întoarce soarta partidei, dar riscul era prea mare.”

    De ce sunteti asa sigur ca Fields era cel care ar fi aruncat ? Poate arunca Gliga , poate Gutoaia , Kabengele , Alionescu….?

    • Antrenorul Nikolic a declarat la finalul meciului ca doar pe Fields il recomandau statisticile si forma de moment pentru a se face jocul pentru el la o eventuala ultima faza. Asa a simtit antrenorul. Cam despre asta e vorba. Nu este ceea ce cred eu despre cum puteau fi jucate acele ultime 23 de secunde. Personal, recunosc, as fi mers pe varianta unui fault rapid, care ar fi oferit mai multe variante ulterioare si, implicit, mai multe sanse. Dar… nu sunt antrenor! Bine ca i/a iesit lui Nikolic…

  • Hai Energia! spune:

    Felicitari echipei!La cat mai multe victorii sa inchideti gura celor care sunt fani numai cand invingeti!…

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.