RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia a bătut şi Ciucul şi „suta”

/ 8 octombrie 2011

Baschetbaliştii de la Energia Rovinari au reuşit pentru prima dată în acest sezon să învingă, scor 101-78, e drept adversara, BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, nu a fost una care să-i pună mari probleme.

Elevii lui Slobodan Nikolic au început în forţă, au condus cu 8-0, iar de la jumătatea primului sfert, de la 15-10, au avut o perioadă excelentă, concretizată într-un parţial de 16-0, astfel încât Energia s-a detaşat clar la finele primelor 10 minute de joc, scor 31-13. Cu mai multe schimbări în sfertul doi, Energia a pierdut din ritm şi oaspeţii au preluat controlul reducând uşor din handicap, tabela indicând 45-32 la pauza mare.

După revenirea de la cabine, Energia a forţat mai mult aruncările de la distanţă dorind să-şi mărească ecartul de echipa din Miercurea Ciuc, iar după cinci minute de joc din sfertul al treilea s-a revenit la o diferenţă de 21 de puncte, scor 61-40, Gliga, Fields şi Stefan Nikolic trecându-şi în cont câte o reuşită de trei puncte.

Cu un avans de 10 de puncte înaintea ultimului sfert, singura problemă a Energiei rămânea păstrarea concentrării şi atingerea „sutei” pentru a satisface şi dorinţa publicului, unul dezamăgit de evoluţiile avute anterior acestui meci de echipa gorjeană. Misiunea a fost îndeplinită chiar dacă a fost nevoie de o nouă răbufnire a antrenorului Nikolic şi de o aruncare în ultima secundă reuşită de Fields, care a dus scorul la 101-78.

Cel mai bun marcator al gorjenilor a fost la acest meci Brice Kabengele, cu 20 de puncte, 12 dintre acestea venind ca urmare a reuşitelor din spatele semicercului, însă o notă aparte o primeşte din nou pivotul David Steffel, care deşi nu a mai făcut double-double, a reuşit un coeficient de 28 la eficienţă, cu 9 aruncări reuşite din 10 aruncări de două puncte. Fields a avut şi el o evoluţie în creştere, extrema americană fiind aproape de un double-double cu 18 puncte şi 9 asisturi. De cealaltă parte, doi jucători ai echipei ciucane, Dies şi Levine, şi-au trecut în cont câte un double-double.

Energia Rovinari – BC Miercurea Ciuc 101-78 (31-13, 14-19, 30-23, 26-23)
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori 800

Energia: Gliga (8 puncte), Kabengele (20), Bratoloveanu (4), Oluic (4), Steffel (19), Mocanu (5), Fields (18), Gilles (7), S. Nikolic (11), Guţoaia (5), Deconescu, Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

BC Miercurea Ciuc: Filovici, Erceg (17 puncte), Long (17), Samuilă, Jakab, Roşu, Dies (17), Levine (18), Pora, Vita, Tucker (9), Matyas. Antrenor: Laszlofy Botond.

Arbitrii: F. Niţu, A. Anica, L. Ioniţă.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.