RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Lot definitivat la Energia

/ 5 august 2011

Oficialii echipei de baschet Energia Pandurii au bătut în cuie lotul cu care vor aborda sezonul care va debuta în luna septembrie. Un an în care nicio echipă din Divizia A nu va retrograda, dar şi un an în care fanii Energiei nu-i vor mai vedea la lucru pe Troupe sau Darby.

Energia s-a transformat radical. Trupa lui Slobodan Nikolic este schimbată ca şi componenţă faţă de cea din sezonul trecut. Astfel, cinci jucători sunt nou veniţi la Târgu Jiu, aceştia fiind următorii: Giles, Fields, Steffel, Guţoaia şi Kabengele. Nu se mai regăsesc jucătorii importanţi din sezonul trecut ca Darby, Troupe sau Bigus. Inevitabil, primul 5 al lui Nikolic va suferi câteva modificări, iar asta va afecta cumva omogenitatea echipei. Ideea este că cei din conducerea Energiei au anunţat că nu vor mai face alte achiziţii, aşa că lotul pentru campionatul care urmează este următorul: Stefan Nikolic, Viorel Mocanu, Alexandru Gliga, Claudiu Alionescu, Răzvan Bratoloveanu, Milan Oluic, Robert Giles, Brandon Fields, David Steffel, Adrian Guţoaia, Brice Kabengele şi Alexandru Deaconescu

Comentează!

11 Comentarii până acum

 • Mihai spune:

  Nu suna rău de loc … Bafta

 • Laurentiu spune:

  S-ar putea sa avem o surpriza placuta in acest campionat.Doamne ajuta !!

 • Hai Energia! spune:

  Multa bafta!suntem alaturi de voi si abia asteptam sa inceapa campionatul!!!!!

 • ady spune:

  Ii vreau pe Tyner,Darby si Troupe :(((

 • ady spune:

  …si bineinteles, antrenorul Teo Evans

 • eu spune:

  adi: du-te la giurgiu 😉

  • ILoveEnergia spune:

   In ce privinta nu ai fost de acord? Ca il vrea pe tyner, darby si/sau troupe sau ca il vrea pe evans?

 • fanenergia spune:

  PORTER A SEMNAT CU MOUTAHED , LOCUL 3 DIN LIBAN !

 • nenea spune:

  Porter Troupe va juca în Liban.
  Porter Troupe, fostul căpitan al Energiei Rovinari şi unul dintre cei mai iubiţi jucători din Târgu-Jiu, s-a despărţit de echipa la care a evoluat în ultimele trei sezoane, semnând cu Al Mouttahed, ocupanta locului trei în campionatul libanez.

  Într-un interviu acordat site-ului numaibaschet.ro, Troupe vorbeşte despre experienţa pe care a avut-o la Târgu-Jiu, dar şi despre despărţirea de echipa pentru care el a fost un adevărat simbol.

  numaibaschet.ro: Cum ai intrat în contact cu Al Mouttahed?

  Porter Troupe: „Agentul meu a găsit echipa şi a făcut toată treaba. Au fost mai multe echipe care au prezentat interes pentru mine, dar oferta pe care am primit-o de la echipa din Liban a fost cea mai bună din punct de vedere financiar, iar ţara este foarte frumoasă.”

  numaibaschet.ro: Ştii ceva despre noua ta echipă sau despre ţară?

  Porter Troupe: „Am fost în Liban săptămâna trecută pentru a mă întâlni cu cei din conducerea clubului şi este o ţară minunată. Cât despre echipă, ştiu că sezonul trecut a terminat pe locul trei şi că anul acesta se doreşte câştigarea campionatului.”

  numaibaschet.ro: Care au fost motivele care au dus la încetarea colaborării cu Energia?

  Porter Troupe: ” Ei bine, cred că nu am mai fost dorit la Energia, nu a încercat nimeni să mă aducă înapoi. Mi s-a spus că am un loc în echipă, dar nu am primit nicio ofertă concretă. În ceea ce mă priveşte, totul este în regulă, căci toate lucrurile au un final, dar mi-aş fi dorit ca cei din conducere să fi fost cinstiţi cu mine şi cu fanii, în legătură cu intenţiile lor. S-a scris în presă că am fost ofertat de către Energia, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Cred că s-a dorit ca eu să nu mă mai întorc la Târgu-Jiu, dar conducerea s-a temut de reacţia publicului.”

  numaibaschet.ro: Ce a însemnat pentru tine Energia?

  Porter Troupe: „Experienţa trăită la Târgu-Jiu a însemnat totul pentru mine şi m-am bucurat de momentele petrecute aici. Fanii sunt cei mai buni din ţară, susţin echipa în orice situaţie şi mi-au dăruit dragostea lor. Am legat prietenii frumoase cu oamenii din acest oraş şi nu îi voi uita niciodată. Lucrurile se schimbă însă, iar acesta este un nou început atât pentru mine, cât şi pentru Energia şi suporterii ei. Le doresc numai bine şi sper că şi ei îmi doresc mie la fel.”

  numaibaschet.ro: Dacă Energia te va oferta în viitor, te vei gândi la posibilitatea de a te întoarce la Târgu-Jiu?

  Porter Troupe: „Bineînţeles! Întotdeauna mă voi gândi la această posibilitate. Mi-a plăcut să joc pentru acest oraş şi Energia va avea mereu un loc special în inima mea. Dacă mi se va face o ofertă, mă voi gândi.”

  numaibaschet.ro: Ce părere ai despre lotul pe care îl va avea Energia în acest sezon? Îi va fi mai uşor echipei acum decât i-a fost în sezoanele precedente?

  Porter Troupe: „Nu pot să spun dacă îi va fi mai uşor sau nu, căci nu ştiu cum se vor adapta noii jucători la campionatul românesc. Slobodan Nikolic este un antrenor bun, care ştie să îşi facă treaba, aşa că acesta este un lucru bun. Un motiv pentru care cred că Energiei nu îi va fi prea uşor este acela că echipa nu are suportul financiar pe care îl au alte echipe din campionat. Ţinând cont de salariile noastre, ale jucătorilor de la Energia, jocul prestat a fost întotdeauna superior aceluia pe care ar fi trebuit să îl facem pentru banii cu care eram plătiţi. Echipa de anul acesta pare însă una bună şi le doresc mult succes.”

  numaibaschet.ro: S-au schimbat campionatul şi baschetul românesc de la sosirea ta în România? Ce echipe crezi că se vor bate pentru titlul de campioană sezonul acesta?

  Porter Troupe: „Campionatul românesc devine din ce în ce mai puternic de la an la an. Clujul are o echipă foarte bună şi puternică, având avantajul că lotul este cam acelaşi pe care l-a avut în sezonul precedent. Târgu-Mureş şi Mediaş par să aibă şi ele echipe bune. Mai este şi Asesoft care va intra în cursa pentru titlu, dar cred că cei de la Ploieşti nu mai sunt la fel ca înainte şi locul lor va fi luat de alte echipe.”

  Silvia Ţîrcă / 19 August 2011 12:55

 • ady spune:

  Sper ca anul acesta sa intram in play-off.As vrea ca primul 5 sa fie format din:Tyner,Darby,Porter,Fields si Giles. Eu ii urez noroc Eneriei in noul sezon.

  • ILoveEnergia spune:

   Cum sa fie primul 5 format din Tyner, Darby si Porter cand Tyner este out din echipa de 2 ani si ceilalti doi sunt in alte formatii incepand cu acest sezon?

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.