RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia a pierdut la Târgu Mureș după ce a condus și cu 20 de puncte

/ 16 decembrie 2011

Energia a fost foarte aproape de o nouă mare surpriză în deplasare, însă elevii lui Slobodan Nikolic au cedat psihic pe final de meci și au pierdut cu 84-82 în fața mureșenilor deși au avut la un moment dat un avans de 20 de puncte.

Watson a deschis tabela cu o aruncare de trei puncte, dar Energia a reușit să înscrie nouă puncte consecutive și a condus cu 3-9. Gazdele au revenit în forță și un nou coș de trei puncte, înscris de același Watson, a adus Mureșul în avantaj, scor 12-11. Energia a profitat de apatia din atacul gazdelor a recuperat ușor mingile în defensivă și a punctat pe contraatac așa că a ajuns să conducă cu 14-23, numai că ultima secundă a fost fructificată de Cooley care cu un coș de trei puncte a stabilit la 17-23 scorul primului sfert.

Gazdele au început bine și sfertul secund tot cu trei puncte, grație three point play-ului lui Forte și scorul devenea 20-23. Au urmat patru minute de vis pentru Energia, care cu un run de 13-0 a dus scorul la 20-35. Gazdele nu s-au regăsit, nu au avut replică în fața apărării exacte a trupei lui Slobodan Nikolic, și, cu două minute și jumătate înaintea pauzei mari, Energia a ajuns să conducă la 20 de puncte, scor 25-45. Ecartul n-a rămas la fel de mare, mureșenii replicând în finalul sfertului doi, iar Liviu Dumitru a marcat și el în ultima secundă stabilind scorul pauzei la 35-50.

Energia a început cât se poate de prost sfertul trei, Liviu Dumitru marcând două coșuri consecutive din spatele semicercului, așa că diferența s-a redus la doar 9 puncte. Darby și Kabengele au replicat rapid și au dat din nou gorjenilor un avantaj confortabil, scor 41-55. S-a mers o bună bucată de vreme cap la cap Paliciuc a înscris de trei puncte, Kabengele a replicat și el cu un coș din spatele semicercului pentru 51-65, dar ultimele minute ale sfertului trei au aparținut mureșenilor, în ultimele 10 minute de joc intrându-se de la scorul de 57-68.

Odată cu apropierea la mai puțin de 10 puncte s-a trezit și sala din Târgu Mureș, care și-a condus favoriții spre o revenire de senzație. Aliakseyeu a pus trei puncte pe tabelă printr-un three point play după care Darby a făcut ca tabela să arate 60-70. Forte și Watson au dat tonul aruncărilor de trei puncte și Energia nu mai avea avans decât patru puncte, fapt care l-a făcut pe Slobodan Nikolic să ceară time out. N-a reușit să-și trezească elevii pentru că JuJuan Cooley a mai reușit și el două coșuri de trei puncte, despărțite de o reușită a lui Stefan Nikolic, iar tabela arăta din nou, după multă vreme, un rezultat de egalitate. Darby a readus Energia în avantaj pentru puțin timp pentru că două reușite de la linia de fault ale lui Forte și una de trei puncte semnată de același JuJuan Cooley au ridicat sala în picioare pentru momentul în care BC Mureș trecea din nou în avantaj, scor 77-74. Darby a replicat și el cu o reușită de trei puncte, a egalat, scor 77-77, după care au urmat două minute în care ambele echipe s-au întrecut în erori, presiunea enormă punându-și astfel amprenta asupra jocului. Aruncările imprecise și posesiile pierdute au culminat pentru Energia cu un contraatac extrem de simplu ratat de Fields, iar dunk-ul reușit de Watson a destabilizat echipa gorjeană, care a mai avut însă puterea de a conduce cu 79-82 cu aproape două minute înaintea finalului. Cooley a fost la fel de sigur și la linia de fault ca și la aruncările de la distanță, iar la 81-82 a intervenit și o decizie foarte controversată, când arbitrii au acordat pași la pătrunderea lui Stefan Nikolic. Stănescu a mai marcat două puncte pentru gazde, Cooley a mai marcat o dată de la linia de fault și, cu 22 de secunde înainte de final, Energia avea atacul la scorul de 84-82 pentru gazde. Slobodan Nikolic l-a ales pe Kabengele să conducă și să finalizeze acest atac, dar acesta a eșuat, a pierdut posesia. Darby a obținut, în ultimă instanță, un unu la unu care a mai dat o mică șansă echipei sale, dar mai erau doar două secunde de joc, timp insuficient pentru un atac, bun doar pentru o aruncare disperată a lui Darby. Aruncare acestuia a lovit inelul refuzând victoria Energiei în ultima secundă, asta după ce mureșenilor le-au intrat în cont în primele două sferturi cinci puncte din aruncările pe ultima secundă, puncte care ar fi dat întâlnirii un alt rezultat.

Energia va juca pentru ultima dată în 2011 la Târgu Jiu, în ultima etapă a turului, contra celor de la Politehnica Iași, meciul fiind programat a se disputa miercuri, cu începere de la ora 19:00.

www.sportingorj.ro

Comentează!

21 Comentarii până acum

  • realgorj spune:

    Arbitrii ,,destepti” te fac pe final, cum a fost si la Giurgiu-Pitesti! De data asta a fost randul Fabianei Nitu, ca Sibiul nu-i departe de Tg-Mures!

  • valmar spune:

    Dragi mei se adeveresc vorbele mele cand am zis ca ne vor manca arbitri dupa ce am castigat surprinzator (dar pe merit) cu U NOBITELCO.OARE CE AU DICTAT MAI MARI FR BASCHET la pauza.Nu e greu de intuit.Cred ca mafia din sport se afla la Tg Mures sau cei mici nu au voie la masa bogatilor.Acum cred ca va aparea MITA din tren sau masina,ca cea din ELICOPTER a fost.Asa ca fratilor suntem singuri in potriva tuturor.

  • valmar spune:

    Dragilor cand ne va arbitra DORU VINASI care nu este partinitor si e prea cu experienta sa-i mai dicteze cei de la centru vom castiga.Dar daca il vom avea pe CIURLIN ;FABIANA si CELALALT URAT DE UNDEVA DE LINGA BUZAU sau PLOIESTI(imi scapa numele) nu vom prinde nici playoff-ul,pot sa-l aduci si pe LEBRON JAMES ca tot nu vom castiga impotriva FEDERATIEI.Felicitari baieti si jucati pt voi ,noi si spectacolul frumuseti in bascet

  • fanbaschet spune:

    Eu zic , ca sa il citez pe comentatorul de la DG3 ” Jos palaria pentru echipa Energia!” Au fost grozavi, aproape de o victorie frumoasa!Bravo baieti!!

  • Numele dumneavoastra spune:

    Stefan Nikolic a sarbatorit ” victoria ” de la Mures printr-o iesire la club…:|

  • nick55 spune:

    @numele dumneavoastra: poate ne spui cand si la ce ora l-ai vazut pe stefan in club.

    • Alin spune:

      Am impresia sincera ca acesti oameni nu sunt frustrati , sunt retardati … Cu scz de rigoare … Echipa de baschet se numeste energia rovinari , nu energia lainici … Iar ptr cei ce vor detalii si trebuie sa stie si cand se duce stefan la baie , iata detaliile : in primul rand , pe parcursul intregului campionat nu cred ca baietii au fost vazuti de 3 ori in club , in al doilea rand e sfarsitul sezonului si urmeaza un meci simplu cu iasi deci o iesire la 5 luni nu strica, in al treilea rand prietena lui louis a avut o prezentare intr-un club si a invitat baietii ptr sustinere … Deci care este prb ta frustratule ???

      • ionut spune:

        ei bine…se pare ca domnul de mai sus are ceva impotriva lui stefan nikolic,sau ni se pare?! domnule,inainte sa vb informeaza-te! afla intai de ce au venit baietii la club;) iar omul asta ti-a facut un meci bun,ai obiectii?? spala-te pe dinti si apoi vbeste la adresa oricarui jucator din echipa asta! nu au iesit in 5 luni de 2 ori la club,iar acum gasim pretexte?!

  • fanenergia spune:

    baietii astia au fost laudati pentru cum au jucat:) arbitrii si-au „facut” datoria!!!! iar tu frustratule,poate te duci sa-l duci pe stefan si la baie,ca vedem ca-i stii programul!

  • Alin spune:

    Acum probabil se va asterne tacerea… Domnul nu mai are nimic de zis ptr ca el nu vb decat ” neintrebat ” :))))) ei bine tot neintrebat trebuie sa vb si anul trecut cand troup lipsea de la antrenamente si facea naveta la bucuresti dupa duduia lui , si tot aceleasi ” victorii ” le sarbatorea si el si tot in cluburi … Dar probabil ca el este un sustinator infocat al fostului capitan care dupa ce a parasit tg jiu a bn foarte urat la adresa tg-jienilot si a romanilor p pagina sa de fb . E clar ca cineva are o prb cu actualul lot si banca tehnica … Dar cainii latra, ursul merge

  • Numele dumneavoastra spune:

    Da au facut un meci foarte bun toti , chiar si Stefan dar mi se pare ciudat ca dupa o infrangere sa mergi la club.Acum daca voua vi se pare oke e treaba voastra.Pana acumt toti va-ti luat de Vio Mocanu’ , iar cand auziti de Stefan Nikolic sariti cu totii in sus . @nick55 la 2:30 dimineata !

  • nick55 spune:

    @Numele dumneavoastra: data? pentru ca daca era sambata spre duminica, pentru un tanar e normal! daca era vineri spre sambata, erau probleme! apropo, stii si la ce ora a plecat echipa in totalitate duminica seara de la petrecere? asta pentru ca vad ca te preocupa mai mult viata lor particulara decat ceea ce fac pe teren! daca ii vedeai, pe toti, imediat dupa meciul de la tg-mures, nu mai vorbeai asa despre nici unul dintre ei! eu i-am vazut si crede-ma ca erau muti de suparare! am fost cu ei la masa si nu cred ca s-au scos cinci cuvinte! asa ca eu cred ca ar fi bine sa-ti vezi de treaba ta si sa lasi in pace echipa asta! si asa sunt destui care ii vor doar raul!

  • Numele dumneavoastra spune:

    @alin de ce nu-ti pui numele tau real =))))) de fata :)))))

    • Alin spune:

      Si iarasi vb neintrebat si pe langa subiect 🙂 dar daca stii atatea spune tu numele meu de fata, de botez, din buletin care il vrei tu … Si dupa zi-l si pe al tau ca asa ar fi corect , nu ? Sau ti-e cam frica…

    • realgorj spune:

      CNP-ul nu te ajuta?

  • Numele dumneavoastra spune:

    @alin(ste) daca eu il pun pe al meu nu stiu cui o sa-i fie frica dupa 😉 (wallpaper)

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.