RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii și-a aflat „data nașterii”

/ 14 decembrie 2011

Multă vreme, Pandurii a înaintat ca an oficial al înființării clubului anul 1963, an care era înscris și pe emblema clubului, însă, în urma unor noi documente studiate s-a ajuns la concluzia că echipa gorjeană este mai „bătrână” cu un an.

După ce mai mulți foști jucători ai echipei au atras atenția oficialilor Pandurilor că anul înființării echipei nu este 1963, ci 1962, s-a trecut la o fază mai avansată a cercetprilor în acest sens și s-au găsit documente din 1962 acest lucru: „La data de 1 februarie 1962, din iniţiativa Comitetului Orăşenesc de Partid, UCFS Târgu Jiu a hotărât cuprinderea în cadrul unei asociaţii teritoriale a tuturor sportivilor şi amatorilor acestei activităţi din întreprinderile şi instituţiile oraşului. Joi, 1 februarie 1962, a avut loc conferinţa de constituire a Asociaţiei Sportive Pandurii Târgu Jiu şi de alegere a Consiliului de Conducere. Această decizie a venit ca urmare a faptului că în Târgu Jiu exista un potenţial bun de jucători, iar conducătorii sportului din Gorj au decis o fuziune a marilor rivale de atunci, Flacăra Unirea şi CIL Târgu Jiu. Primul antrenor al echipei Pandurii Târgu Jiu a fost numit domnul Tudor Paraschiva, care avea atuurile experienţei şi un mare apetit spre marea performanţă”, se arată într-un comunicat publicat de site-ul oficial al Pandurilor.

www.sportingorj.ro

Comentează!

5 Comentarii până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.