RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Executați de Sânmărtean, Balaur și… Robert Dumitru

/ 20 noiembrie 2011

Pandurii au făcut un meci bun la Vaslui, dar au pierdut cu 3-2 (2-0) plătind tribut naivității din prelungiri, când au primit golul trei la câteva zeci de secunde după ce obținuseră o binemeritată egalare, gorjenii acuză însă și arbitrajul lui Robert Dumitru, care a acordat gratuit un penalti pentru gazde în finalul primei reprize.

Elevii lui Grigoraș și-au luat tare adversarii, au făcut un presing agresiv și avansat chiar din primele minute încercând să evite ca baloanele să ajungă la Wesley sau Sânmărtean. Tactica lui Grigoraș avea susținere, Wesley fiind primul care și-a arătat clasa, în minutul 9, trecând printre Cardoso și Viera, însă Chiricheș a venit din spate și l-a deposedat pe brazilian în ultimul moment. Zece minute mai târziu avea să iasă la rampă Sânmărtean. Acesta a luminat jocul echipei sale cu o pasă peste apărarea adormită a Pandurilor, Buhăescu a țâșnit în careu și după ce a preluat pe piept a șutat la colțul lung din 10-11 metri deschizând scorul la Vaslui.

Jocul s-a animat și mai mult, Pandurii au urcat și mai mult în jumătatea adversă având o posesie foarte bună. Vasluienii puteau să se desprindă în minutul 24, după un exterior de maetru al lui Wesley care l-a pus în situație ideală pe Miljsavljevic, dar Mingote a respins șutul acestuia la colțul lung. Pe contraatac, Pandurii puteau egala, dar Lemnaru a mai vrut un dribling la marginea careului mare, iar Sânmărtean l-a deposedat in-extremis. Pandurii au presat, Nistor, Voiculeț și Viera au avut ocazii mari de a egala, dar golul avea să vină, nemeritat, tot în poarta lui Mingote. Robert Dumitru a arătat punctul cu var în mod eronat după o deposedare corectă a lui Voiculeț asupra lui Sânmărtean în minutul 40, iar Wesley a transformat penaltiul. Grigoraș senior putea primi o rație de oxigen din partea juniorului, dar lovitura de cap a acestuia din minutul 44 a trecut puțin pe lângă vinclul porții vasluiene.

Jocul a fost dus pe aceleași coordonate și după pauză, cu Pandurii atacând poarta adversă. Grigoraș i-a aruncat în luptă și pe Bucur și Batin, jucători care au dat mai multă forță acțiunilor gorjene. Rusu a reluat cu capul din interiorul careului în minutul 55, iar Nistor a egalat în minutul 59, cu un șut la colțul lung din interiorul careului. Mingote și-a ținut echipa în joc intervenint în fața lui Temwanjera în minutul 62, iar Batin a ratat două bune oportunități, mai întâi șutând de la 23 de metri pe lângă poartă, în minutul 65, iar apoi, pe contraatac, în minutul 73, vârful pandur trecând printre fundașii vasluieni și depășindu-l pe Cerniauskas, dar șutul din unghi n-a prins cadrul porții.

Când lucrurile păreau a nu se mai schimba, Pandurii arătând destul de obosiți în ultimele 5 minute după asaltul prelungit la poarta vasluienilor, Batin a adus egalarea trimițând cu capul balonul în plasa porții după un corner mai scurt executat de Cristea. Bucuria Pandurilor a fost de scurtă durată, asta pentru că la faza imediat următoare gazdele au beneficiat de un corner, iar Balaur a înscris golul victoriei cu capul, din trei metri, beneficiind de euforia din tabăra gorjeană.

Pandurii pierd nemeritat la Vaslui, după o partidă dominată pe alocuri categoric, eroarea lui Robert Dumitru dovedindu-se decisivă, penaltiul acordat în finalul primei reprize ducând la vicierea rezultatului unei întâlniri care poate candida la titlul de cea mai frumoasă partidă a sezonului.

FC Vaslui – Pandurii Târgu Jiu 3-2 (2-0)

Stadion „Municipal” Vaslui, spectatori: 3.500

Au marcat: Buhăescu (min. 19), Wesley (min.40 din penalti), Balaur (min. 90+3) / Nistor (min. 59), Batin (min. 90+2)

FC Vaslui: Cerniauskas – Jovanovic, Balaur, Farkas, Milisavljevic – Buhăescu (min. 63 R. Costin), Zmeu, Pavlovic, Sânmărtean – Wesley, Temwanjera (min. 77 Yero Bello). Antrenor: Viorel Hizo.

Pandurii: Mingote – Rusu, Viera, Chiricheș, Cardoso – Voiculeț, Pintilii, Nistor – Grigoraș (min. 46 Bucur), Lemnaru (min. 57 Batin), Maxim (min. 75 C. Cristea). Antrenor: Petre Grigoraș.

Cartonașe galbene: Pavlovic (min. 43), Temwanjera (min. 51), Yero Bello (min. 90+3), Cerniauskas (min. 90+5) / Grigoraș (min. 35), Viera (min. 86).

Arbitri: Robert Dumitru – Vasile Marinescu, Vladimir Urzică.

 www.sportingorj.ro

Comentează!

5 Comentarii până acum

 • energy_fan spune:

  porumBoul zice ca n-a fost 11 m, dar ce mai conteaza ca raul a fost facut! dak era el furat pana maine urla ca l-au jegmanit arbitrii. rusine vaslui, rusine porumboiule, rusine scarba de robert dumitru!

 • gorj spune:

  jucam bine dar pierdem!

 • dan spune:

  ce ramane este ca jucam fotbal chiar si fara vedetele de stromajer si vranjes.Pacat de rezultat dar ramane in urma jocul bun si perspectiva acestei echipe frumoase care s-a transformat din cea mai urata echipa in cea mai spectaculoasa.Felicitari grig si tineti-o tot asa iar in iarna cu 2-3 jucatori vom juca la fel de bine…

 • FANPAN spune:

  robert dumitru nu e prima gafa fata de noi. Sa nu uitam un meci de cupa cu CFR cand noua nu ne-a dat penalty iar lor da.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.