RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia a pierdut cu 61-76 în fața ploieștenilor

/ 31 octombrie 2011

Energia nu a reușit să răstoarne calculul hârtiei și a pierdut pe propriul teren confruntarea cu CSU Ploiești cu scorul de 61-76 (17-22, 13-16, 12-14, 19-24) după o partidă echilibrată, dar controlată de la un capăt la altul de echipa oaspete.

Văduvită de aportul oamenilor înalți de sub panou, baschetbaliștii de la Energia au fost nevoiți să adopte o strategie specială pentru a nu se face de râs în fața celor de la CSU Ploiești. Tactica lui Slobodan Nikolic a dat roade până spre jumătatea sfertului trei, când echipa gorjeană era la doar un punct în spatele prahovenilor, scor 38-39, finalul fiind doar un galop de sănătate pentru ploieșteni.

Giles cu o reușită de trei puncte și Fields au deschis jocul dând speranțe suporterilor Energiei, dar elevii lui Dado Arnautovic n-au dat semne de slăbiciune și, conduși bine în teren de Burlacu și Jones au întors rapid jocul, au condus cu 8-18, dar la finele primelor zece minute de joc aveau un avantaj de doar cinci puncte, tabela indicând 17-22. Energia s-a apărat mult mai bine decât în celelalte partide disputate în acest sezon, dar procentajele slabe la aruncările de trei puncte, una dintre cele două variante avute la dispoziție pe lângă pătrunderile individuale, în lipsa princiaplilor oameni de sub panou, Steffel și Mocanu, au făcut ca trupa lui Slobodan Nikolic să arate ca un soldat plecat la război doar cu baioneta. Ploieștenii au câștigat și sfertul secund, cu 13-16, și la cabine s-a intrat cu un scor întâlnit mai des la meciurile din campionatul feminin, tabela indicând un avans de opt puncte pentru oaspeți, 30-38.

Pentru câteva minute, la începutul sfertului trei, suporterii echipei gorjene au avut iluzia unei posibile victorii, Energia s-a apropiat la un singur punct de oaspeți, scor 38-39, dar Căpușan cu un three-point-play și o altă reușită de două puncte a făcut ca ploieștenii să se desprindă din nou, scor 38-44. Energia nu și-a mai revenit după loviturile aplicate de fostul ei jucător, iar CSU Ploiești a câștigat și sfertul trei, iar în ultimele zece minute de joc intra cu un avans de zece puncte, scor 42-52. Ultimul sfert a fost unul în care Elevii lui Arnautovic au apăsat pe accelerație pentru a evita orice surpriză, CSU Ploiești a avut un parțial de 11-0 cu care a condus și la cea mai mare diferență de pe tabelă, scor 51-71. La acest scor, Arnautovic și-a scos piesele grele din teren, a introdus și rezervele mai puțin folosite și Fields, destul de șters în restul partidei, a avut ocazia să-și repare cât de cât procentajele marcând ultimele 10 puncte ale Energiei, echipă care a cedat în fața ploieștenilor cu 61-76.

Energia Rovinari – CSU Ploiești 61-76 (17-22, 13-16, 12-14, 19-24)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 750

Energia: Gliga, Kabengele (12), Bratoloveanu, Deconescu, Darby (16), Oluic (4), Fields (14), Giles (11), Nikolic, Guțoaia (4), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

CSU Ploiești: Dzambic (4), Szijarto (9), Dogaru, Burlacu (10), Albijanic (13), Negoițescu, Movileanu, Nuna, Jones (20), Dumitrescu, Căpușan (12), Vlahovic (8). Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Arbitri: Doru Vinasi, Laszlo Bukuresti, Alin Roșu.

 www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.