RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Constantin Podaru: “Clasarea în primele trei locuri este un obiectiv realist care ne permite să visăm un vis frumos”

/ 12 octombrie 2011

Managerul general al Jiului Rovinari, Constantin Podaru, este optimist în privinţa îndeplinirii obiectivelor echipei ce joacă pentru numele oraşului Rovinari şi pentru locuitorii acestuia. Podaru speră ca pentru retur să poată aduce încă doi jucători de valoare la Jiul pentru a întări echipa şi este mândru de felul în care clubul rovinărean se dezvoltă la baza sa, acolo unde peste 150 de tineri localnici visează la fotbalul mare luptând în tricoul Jiului Rovinari.

Reporter: Jiul este pe primul loc la jumătatea turului. Care erau aşteptările înaintea începerii acestui sezon şi ce modificări au suferit ele între timp?
Constantin Podaru: Atunci când am început campionatul, primarul Rovinariului ne-a trasat două “obiective” pe care să le îndeplinim în acets sezon. Primul, şi cel mai important dintre ele, a fost acela ca Jiul să ofere iubitorilor de fotbal din Rovinari un fotbal de calitate, iar cel de-al doilea a fost clasarea echipei pe unul dintre primele trei locuri, cu menţiunea ca, dacă se poate, abordarea returului să fie făcută sub premisa câştigării seriei şi prompvării în Liga a II-a. În acest moment, cred că ambele obiective sunt îndeplinite. Echipa joacă fotbal de calitate şi locul din calsament ne dă speranţa că vom putea încerca o eventuală promovare.

Reporter: Vă gândiţi acum mai mult la promovare decât în vară?
Constantin Podaru: Mai este mult până la a spune dacă vom promova. În privinţa jocului putem vorbi de un joc bun şi de o tendinţă de a menţine acest joc bun. În privinţa câştigării campionatului, consider că mai avem mult de lucru. Cel mai bine e să vorbim de clasarea în primele trei locuri ca obiectiv realist şi care ne permite să visăm un vis frumos.

 

Reporter: Sunteţi mulţumiţi de lotul pe care-l aveţi, de modul în care s-au acomodat noile achiziţii?
Constantin Podaru: Am făcut două achiziţii foarte utile, două achiziţii pe care le putem considera chiar de marcă. Stanciu şi Nicolae au confirmat aşteptările noastre şi şi-au respectat blazonul, în sensul că ei au venit de la Pandurii. Cred că putem vorbi cu mai multă eficienţă de liga a doua cu două transferuri pe care să le facem la iarnă, dar numai la nivel de titulari şi doar jucători de liga a doua. Avem deja în vederile noastre un vârf de atac şi un fundaş central care îndeplinesc aceste condiţii şi pe care îi urmărim. Sperăm ca la finalul sezonului să putem să producem o mare bucurie rovinărenilor, să le oferim o promovare istorică în liga a doua.

Reporter: Dar se pare că nu este vorba doar de cantitate, ci şi de calitate…
Constantin Podaru: Este adevărat, suntem cât se poate de bucuroşi de faptul că avem doi jucători în vederile loturilor naţionale. Bugă este convocat la naţionala under 17, iar Vozaru este un jucător despre care s-a interesat Emil Săndoi, selecţionerul naţionalei de tineret văzându-l ca pe un jucător foarte interesant, de viitor. Aşa că, putem spune, viitorul sună bine la Jiul Rovinari. Mai mult decât atât, în majoritatea jocurilor disputate, am avut câte cinci jucători sub 21 de ani pe teren, deci tendinţa de întinerire a echipei este una cât se poate de reală.

 

Reporter: Care sunt cele mai importante realizări cu care se poate lăuda acum Jiul Rovinari?
Constantin Podaru: Nu vreau să sune deloc a laudă, dar cred că, la nivelul echipelor de liga a III-a, Jiul Rovinari are cel mai puternic Centru de Copii şi Juniori. Pe lângă cei 25 de jucători de la prima echipă, Jiul Rovinari mai are 22 de jucători la echipa din liga a V-a şi 137 de tineri rovinăreni la cele cinci grupe de vârstă. Suntem singura echipă de liga a III-a din gorj care acoperă toate categoriile de vârstă la copii şi juniori. Chiar e o realizare… Acesta este câştigul real al fotbalului în Rovinari! Şi asta cu, probabil, cel mai mic buget la nivelul echipelor gorjene din liga a III-a.

Reporter: La Rovinari se lucrează şi la infrastructură. Pe lângă terenul de joc, echipa va beneficia şi de un teren sintetic.
Constantin Podaru: Terenul sintetic pentru antrenament de la Rovinari este făcut de clubul Pandurii. Pentru noi, un mare câştig este dorinţa preşedintelui Condescu de a fi alături de echipa noastră şi de oraşul Rovinari prin construirea terenului sintetic, iar acest lucru se vede şi prin numărul mare de susţinători rovinăreni ai Pandurilor ca şi echipă fanion a Olteniei în acest moment.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.