RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Constantin Podaru: „Mi-aş dori ca la vară să înscriem în Liga a II-a o echipă din judeţ care să joace la Rovinari”

/ 15 februarie 2011

Managerul general al Jiului Rovinari este conştient că viitorul fotbalului gorjean este al celor care sunt gata să treacă peste orgolii şi sunt gata să facă totul doar cu un singur gând: performanţa. Constantin Podaru spune că oraşul Rovinari are nevoie de o echipă de fotbal care să ofere un spectacol fotbalistic de calitate, iar acest lucru va fi posibil strângând mai multe forţe economice din judeţ în jurul Primăriei Rovinari.

Reporter: Care sunt şansele de promovare ale Jiului Rovinari?
Constantin Podaru: Teoretic, şansele noastre de promovare au crescut. După ce Drobeta şi Piatra Olt au ieşit din cursă, având în vedere şi faptul că CSM Slatina nu este suficient de motivată să promoveze, având deja o echipă în Liga a II-a, şi eu nu cred că Municipiul Slatina îşi doreşte încă o echipă în Liga a II-a, mă gândesc că ar rămâne ca variante Jiul Rovinari şi Minerul Mătăsari. Sincer, îmi doresc să fuzionăm şi să promovăm amândouă. Mi-aş dori ca la vară să înscriem în Liga a II-a o echipă din judeţ care să joace la Rovinari, idiferent că se numeşte Jiul Rovinari, Minerul Mătăsari sau orice altă variantă, chiar Pandurii II. Pentru oraşul Rovinari ar fi extraordinar să se joace fotbal de calitate acolo şi, dacă se poate de liga a II-a, ar fi extraordinar. Viitorul fotbalului în gorj, la puţina mea experienţă în fotbal, l-aş vedea în felul următor: Pandurii I, echipă de Liga I la Târgu Jiu, echipă de liga a II-a, Jiul Rovinari, Pandurii II, Minerul Mătăsari, o combinată între toate trei, ceva de genul acesta, la Rovinari şi o echipă de liga a III-a la Motru, având în vedere faptul că, din ce ştiu eu, Motrul la ora actuală nu poate susţine o echipă de liga a doua.

Rep.: Practic, susţineţi ideea expusă de preşedintele federaţiei, Mircea Sandu, după consfătuirea anuală ce a avut loc în urmă cu ăuţin timp chiar la Târgu Jiu.
C.P.: Nu ştiu ce a spus Mircea Sandu, dar cred că aceasta este singura soluţie ca fotbalul din Gorj să performeze pentru că, în mod sigur, sunt din ce în ce mai puţini bani. În mod sigur, Primăria din Rovinari nu va mai putea susţine foarte mult o echipă la un anumit nivel. Noi ne-am angaja în acest moment să susţinem baza materială, să plătim tot ce înseamnă cheltuieli materiale la o echipă. Ar fi extraordinar dacă am găsi o soluţie în ceea ce priveşte salariile şi primele.

Rep: Şi aici păreţi a fi în concordanţă cu directivele federaţiei, care doreşte ca în viitor primăriile să nu poată să intervină financiar la echipele de fotbal doar în ceea ce priveşte baza materială şi cheltuielile cu cantonamentele, cazarea sau masa jucătorilor.
C.P.: Din fericire sunt doar directive ale federeaţiei. Mai greu şi mai grav ar fi dacă toate acestea s-ar legifera printr-o lege a bugetului. Eu cred că, încet, încet, bugetul de stat nu va mai putea susţine fotbalul la nivelul la care vorbim şi asta ar însemna distrugerea a 70% din ceea ce înseamnă echipe la nivel naţional. Salvarea ar veni, aşa cum spuneam ,din acele fuziuni. Cu Pandurii II, cu Minerul Mătăsari, cu oricine. Salariile să vină de la ei, ca societate comercială, iar Primăria să vină cu baza materială şi tot ce înseamnă tot felul de cheltuieli materiale pentru o echipă.

Rep.: Tot ceea ce spuneţi în legătură cu aceste fuziuni arată bine la nivel declarativ, dar asta ar însemna mai puţine funcţii de conducere în fotbalul gorjean, unul cu multe orgolii transpuse în dreptunghiul verde.
C.P.: Teoretic este posibil. Practic nu ştiu… Cred că s-ar putea pleca pe o discuţie serioasă pe această temă, pentru că discuşii au mai fost şi sunt. Chiar acum câteva zile vorbeam cu domnul Ruşeţ despre o eventuală fuziune. Cu cei de la Pandurii, la nivel de Daniel Băloi, secretarul general al clubului, sau Eugen Pârvulescu, preşedintele executiv, port în mod constant discuţii de genul acesta. Toată lumea este pentru asta, numai că, atâta vreme cât mai există o fărâmă de situaţie materială, e mai greu de îndeplinit. Părerea mea e că ne vom hotărî efectiv să facem asta în momentul în care o asemenea directivă ne va obliga să facem asta. Atunci nu va mai exista o altă alternativă pentru niciunul din noi şi va trebui să facem asemenea fuziuni pentru a creşte calitatea fotbalului.

Rep.: În mod direct, ce oferă şi ce doreşte Rovinariul?
C.P.: Oferta Consiliului Local Rovinari şi a Jiului Rovinari este următoarea: nu ne interesează nimic din ceea ce înseamnă conducere executivă. Intrarea în Consiliul de Administraţie este cu totul altceva. Nu mă interesează conducere executivă sau orice alt fel de conducere. Noi dorim doar două lucruri. Consiliul Local Rovinari să fie implicat în mod activ în echipă şi să se joace la Rovinari. Adică un contract care să ne spună că nimeni nu poate pleca vreodată din Rovinari cu echipa. Am mai avut tentative de fuziuni de genul acesta, dar ne-am oprit atunci când cele două condiţii nu au fost acceptate. Am spus: veniţi şi jucaţi la Rovinari, dar daţi-mi garanţii că la anul nu plecaţi şi lăsaţi Rovinariul fără echipă. Orice echipă din Gorj care vine în aceste condiţii la Rovinari este binevenită. Noi lucrăm acum la un stadion la Rovinari pentru cetăţeni şi trebuie să le dăm cetăţenilor din Rovinari şi din zona limitrofă un fotbal. Să le arătăm că putem să avem fotbal de calitate la Rovinari.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.