RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia a pierdut primul amical disputat la Târgu Jiu în presezon

/ 1 septembrie 2011

Energia şi-a prezentat lotul în prezenţa a aproape 700 de iubitori ai baschetului, dar sărbătoarea afost stricată de oaspeţii de la Craiova, SCM U Craiova profitând de lipsa de omogenitate a echipei gorjene impunându-se cu scorul de 80-78 (17-17, 17-15, 20-19, 24-29).

Meciul a fost echilibrat, asta deşi craiovenii, după ce au fost conduşi cu 2-0, au avut un parţial de 10-0 care i-a adus la un avans substanţial după primele cinci minute de joc. Energia s-a apropiat pas cu pas şi finalul primului sfert găsea cele două echipe la egalitate pe tabelă. Începutul sfertului doi a aparţinut din nou oaspeţilor, dar trupa lui Slobodan Nikolic a apăsat pe acceleraţie şi a intrat la cabine cu un avantaj minim, scor 34-32. Oluic a reuţit performanţa de a aduna cinci greşeli personale în doar opt minute jucate, aşa că partea a doua a meciului a petrecut-o doar pe bancă, aşa cum s-a întâmplat şi cu Guţoaia, care a fost şi el eliminat în a doaua jumătate a sfertului al treilea. Energia a dat impresia că se poate desprinde în învingătoare după ce a condus la cinci puncte diferenţă, dar craiovenii au gestionat mult mai bine finalul de meci. SCM U Craiova a intrat în avantaj în ultimul minut de joc, dar şi cu o singură greşeală de echipă, fapt ce a îngreunat misiunea gorjenilor, care aveau nevoie de ratări ale adversarilor de la linia de fault care să le ofere atacul şi posibilitatea de a întoarce scorul. Fields a avut ocazia să devină eroul meciului, americanul asumându-şi răspunderea unei aruncări de trei puncte în ultima secundă de joc, dar mingea a atins inelul refuzând să şi treacă prin el, aşa că Energia a pierdut cu scorul de 78-80.

Cel mai bun om de pe teren a fost pivotul ceh David Steffel, care a adunat 28 de puncte, 17 recuperări, 2 asisturi, 2 intercepţii şi un capac, toate acestea aducându-i un coeficient de eficienţă de 41 de punte. Chiar dacă s-a aşteptat mul mai mult de la el, Fields a adunat şi el 20 de puncte şi o recuperare, acest secund capitol reprezentând o mare problemă atât pentru el cât şi pentru cel de-al doilea american al Energiei, Gilles, autor a 11 puncte fără nicio recuperare în această partidă. De partea cealaltă, Tomic a fost cel mai bun om al echipei sale, cu 18 puncte.

 Energia Rovinari – SCM U Craiova 78-80 (17-17, 17-15, 20-19, 24-29)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 650

Energia: Steffel (28), Oluic, Mocanu (4), Fields (20), Gilles (11), Nikolic (12), Guţoaia (3), Alionescu, Gliga, Kabengele, Bratoloveanu, Deconescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

 SCM U: Orbeanu (15), Tomic (18), Albu, Bajic (16), Amarghioalei (2), Gavrica (3), Mitrovic (8), Petrişor (6), Codin (2), Abdulan (10). Antrenor: Andelko Mandic.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.