RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Slobodan Nikolic vede un campionat cu 12 echipe

/ 12 aprilie 2011

Întrebat despre proiectul prin care Federaţia Română de Baschet se gândeşte la împărţirea Diviziei A de baschet masculin în două serii, Nord şi Sud, la care să participe câte opt echipe, antrenorul Energiei, Slobodan Nikolic, spune că României I s-ar potrivi un campionat cu 12 echipe.

„16 echipe sunt prea multe pentru România, o ţară care nu este nici Rusia, nici SUA. Cred că 12 echipe ar fi suficiente pentru un campionat puternic în România. Spun asta din experienţa pe care o am după ce am jucat 20 de ani în Yugoslavia, o ţară ce sea aseamănă cu România atât ca suprafaţă, cât şi ca număr de locuitori. Modelul ideal, în opinia mea, ar fi o Superligă A cu 12 echipe şi o Superligă B tot cu 12 echipe. Luând în calcul ce avem acum în România, o echipă cum este Braşovul ar evolua în Superliga B, iar când ar face rost de sponsori şi susţinători ar promova în Superliga A”, a declarat Solobodan Nikolic despre sistemul competiţional pe care îl vede aplicabil cu succes în România.

Tehnicianul sârb al Energiei apreciază campionatul românesc drept unul destul de puternic, mult peste ceea ce se aştepta să găsească la sosirea la Târgu Jiu. Slobodan Nikolic crede însă că prin reducerea numărului de echipe din primul eşalon s-ar ajunge la o concentrare mai amre a valorilor şi, implicit, la mult mai multe meciuri echilibrate şi spectaculoase.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.