RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia, rămasă în grupa mică a handbalului european

/ 3 octombrie 2010

Speranţele handbalului gorjean au fost destul de mari la finele campionatului trecut, când echipa a terminat pe podium şi s-a calificat pentru a doua oară în istoria clubului în Cupa EHF, asta deşi o participare în Cupa Challenge părea o variantă mult mai pe placul oficialilor Energiei.

Energia a primit sâmbătă vizita lusitanilor de la FC Porto, echipă ce a câştigat campionatul Portugaliei şi a ratat la mustaţă participarea în Champions League. Diferenţa de valoare, dar mai ales de atitudine s-a văzut încă din startul partidei, una câştigată de FC Porto/Vitalis cu scorul de 25-28 (11-15).

Energia n-a reuşit să marcheze decât după cinci minute de joc şi a făcut-o dintr-o aruncare de la 7 metri transformată de Florea, iar startul extrem de slab al gorjenilor s-a materializat în primele 10 minute cu un scor deranjant, 2-7, la fel de deranjantă fiind şi evoluţia jucătorilor. Portarii Energiei au făcut un joc foarte slab, Dragomir şi Ciobanu adunând împreună doar şapte intervenţii, asta în vreme ce portarul lusitan a strâns nu mai puţin de 25 de mingi salvate pentru echipa sa. Dacă portarii nu au reuşit să se concentreze şi să apere măcar câteva mingi, care ar fi putut schimba poate soarta partidei, nici extremele nu şi-au făcut datoria la acest meci, Florea şi Vukas fiind neglijaţi intenţionat la un moment dat de apărarea celor de la Porto după ce şi-au dat seama de ineficenţa acestora. Dezamăgirea cea mai mare a fost cea lăsată de jucătorii cu mare experienţă din lotul echipei gorjene, jucători aduşi cu sacrificii la Târgu Jiu, dar care întârzie să-şi pună experienţa şi valoarea în folosul echipei, Sandu Iacob, Novanc, Kukrika sau Humberto fiind ca şi inexistenţi pe teren la acest joc.

Spre finalul primei reprize, când Energia dădea semne de revenire, la scorul de 11-13, Florea a ratat o aruncare de la 7 metri, aşa că în loc sa se ajungă la 12-13, în scurt timp scorul a devenit 11-15, scor cu care s-a intrat la cabine. Partea secundă practic n-a avut niciun istoric, oaspeţii au luat meciul pe cont propriu şi au condus chiar şi la opt goluri dând impresia că pot chiar să umilească echipa gorjeană. În timp ce Energia a plimbat mingea în jurul semicercului negăsind soluţii, FC Porto a dus foarte bine faza a doua şi contraatacul marcând goluri uşoare. Finalul a aparţinut totuşi Energiei, trupa lui Vasile Stângă a reuşit să marcheze de trei ori în ultimele două minute de joc fără să primească vreunul, oprind astfel tabela la un scor cât de cât acceptabil.

Energia Pandurii Târgu Jiu – F.C. Porto/Vitalis 25-28 (11-15)
Sala Sporturilor, spectatori: 700

Energia: Dragomir (4 intervenţii), Ciobanu (3 intervenţii), Păiuş (1), S. Iacob (3), Truică, Humberto (1), Novanc (3), Enache, Criciotoiu (4), Vukas (2), Kukrika (2), Florea (5), Giotoiu (1), Savenco (3). Antrenori: Vasile Stîngă şi Mircea Bedivan.

Porto: Laurentino (25 intervenţii), Marinho, Pesqueira, Nuno Pereira, Duarte, Jorge Silva, Mota, Spinola (6), Rocha (5), Andrade (3), Moreira (5), Wilson Davyes (9), Hugo Santos, Carmo. Antrenor: Ljubomir Obradovic.

Arbitri: Novikov Anatoli şi Perepilitsia Ruslan din Ucraina.
Observator E.H.F: Nicolae Vizitiu (MDA)
Observator F.R.H: Mihai Marinescu (ROU)

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.