RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Abonament la “Specialitatea casei”, înfrângere cu 1-0

/ 11 mai 2010

În Giuleşti Pandurii a mai ratat un tren, poate ultimul. În condiţiile în care şi contracandidatele la salvarea de la retrogradare făcuseră paşi greşiţi, Pandurii era obligată să obţină măcar un punct în faţa Rapidului pentru a mai spera la îndeplinirea obiectivului, însă reduta goprjeană a rezistat doar 86 de minute.

Aşa cum ne-a obişnuit, Sorin Cârţu, aflat doar în tribună în Giuleşti, nu şi pe bancă, datorită suspendării primite, Pandurii s-au bazat doar pe o apărare solidă, fără a încerca de prea multe ori poarta lui Bornescu. Prima repriză a fost una echilibrată, în care gazdele n-au ajuns decât de două ori periculos la poarta lui Mingote, iar în celălalt careu, în minutul 22, arbitrul Teo Crăciunescu a închis ochii la un henţ clar în careu al lui Săpunaru la o acţiune a lui Vranjes.

Repriza secundă a fost una fără istoric, cu un asalt continuu la poarta lui Mingote şi o apărare disperată a Pandurilor. Tactica ultradefensivă a lui Cârţu nu a dat roadele scontate decât până în minutul 86, când Săpunaru n-a ezitat să pună capul lângă gheata lui Martinovic şi a înscris din 6 metri după o centrare de pe dreapta a lui Ilie Iordache. Între timp Răduţă a ratat trei mari ocazii, printre acestea numărându-se şi o bară în minutul 80, iar Popete a fost aproape de autogol în minutul 70 după o ezitare a lui Mingote. Pandurii puteau da totuşi lovitura de graţie în minutul 94, dar Nalaţi a şutat mult peste poartă din colţul careului de 16 metri risipind una dintre ultimele speranţe de salvare ale gorjenilor.

Pandurii n-au reuşit să profite de înfrângerile Astrei şi Craiovei şi rămâne tot la trei puncte sub linia retrogradării cu două etape înaintea finalului de campionat, îngrijorător fiind faptul că echipa gorjeană riscă să piardă şi primul loc sub linie, unul despre care se spune că ar păstra-o în Liga I datorită nelicenţierii unui alt club pentru sezonul viitor.

Rapid Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 1-0 (0-0)
Stadion Giuleşti, spectatori: 4.000

A marcat: Săpunaru (min. 86)

Rapid: Bornescu – Săpunaru (min. 90 Helder), Fernandes, Iencsi, Bozovic – Spadacio (min. 89 Grigorie), Matic, Lazăr, Herea (min. 67 I. Iordache) – Răduţă, Ioniţă. Antrenor: Ioan Andone.

Pandurii: Mingote – Popete, Martinovic, Murgan, Grecu – Hidişan (min. 70 Păcurar), Rusu, Orac, Vranjes (min. 89 Kamara), Tremonti (min. 54 Nalaţi) – Stromajer. Antrenor: Sorin Cârţu.

Cartonaş galben: Ioniţă (min. 61)

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.