RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie după 133 de zile pentru Pandurii

/ 24 aprilie 2010

Pandurii nu mai gustaseră din cupa victoriei de 133 de zile, ultimul succes gorjean fiind înregistrat în ultima etapă a turului, atunci la Târgu Jiu cedând Unirea Alba Iulia cu scorul de 2-0, acelaşi moment coincizând şi cu ultimul gol marcat de gorjeni pe teren propriu.

Partida cu FC Braşov avea apăsare unui meci cu conotaţii de a fi sau a nu fi pentru Pandurii, iar acest aspect s-a văzut în jocul crispat al echipei lui Sorin Cârţu din prima repriză. Braşovenii au avut prima şansă de a marca, în minutul 10 Zaharia trimiţând un lob de la 18 metri peste Mingote, dar şi puţin peste poartă. Pandurii au replicat în minutul 25 prin şutul lui Murgan care a trecut şi el peste poartă la o fază venită de la Stromajer, care a câştigat un balon lângă tuşa dreaptă. Patru minute mai târziu Roman a fost şi el aproape de gol, dar Mingote a respins în corner. Până la pauză Cardoso şi Martinovic au fost cei care au mai pus în pericol poarta Braşovului, iar acest lucru spune destul de multe despre jocul echipei gorjene.

Oaspeţii au început mai bine şi repriza a doua, Sburlea şi Cristescu fiind foarte aproape de deschiderea scorului în minutele 49 şi 53, Hidişan fiind cel care a dat replica din partea Pandurilor în minutul 58, acesta negăsind însă colţul lung la o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral dreapta. Mingote a intervenit providenţial în minutul 60 la o reluare din prima a lui Cătălin Munteanu la o cursă a lui Roman pe partea dreaptă. După ce le-a trecut glonţul pe la ureche, Pandurii au prins mai mult curaj în faza ofensivă, Cardoso a pornit o fază pe stânga în minutul 77, a centrat în forţă, iar Nicolae Grigore la lovit peste picior pe Kamara în colţul careului mic, arbitrul Unimatan acordând fără ezitare punctul de la 11 metri. Hidişan a executat perfect, tare, la semiînălţime şi Mincă n-a putut face nimic, Pandurii reuşind astfel să deschidă scorul.

Chiar dacă Braşovul a încercat să forţeze egalarea trimiţându-l şi pe Mincă în careul Pandurilor, scorul a rămas nemodificat, trupa lui Sorin Cârţu continuând astfel cursa supravieţuirii în Liga I.

Pandurii Târgu Jiu – FC Braşov 1-0 (0-0)
Stadion „Municipal” Târgu Jiu, spectatori: 4.000

A marcat: Hidişan (min. 77 – din penalti)

Pandurii: Mingote – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Nalaţi (min. 46 Hidişan), Murgan, Vranjes, Orac (min. 53 Lazic) – Raskovic (min. 73 Kamara), Stromajer. Antrenor Sorin Cârţu.

FC Braşov: Mincă – Rui Duarte, Nuno Diogo, Oros, Ezequias – C. Munteanu, Cristescu (min. 78 Ilyes), N. Grigore, Roman – Sburlea (min. 67 Savic), Zaharia. Antrenor Viorel Moldovan.

Cartonaşe galbene: Hidişan (min. 81) Popete (min. 90), Lazic (min. 94) / Oros (min. 12), Cristescu (min. 17), Rui Duarte (min. 57), Zaharia (min. 75).

Au arbitrat: Paul Unimatan – Octavian Şovre, Gero Szabo.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.