RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Cu Trim în postură de înger şi demon, Energia a pierdut dramatic cu Elba Timişoara

/ 5 februarie 2010

Energia Rovinari pleca în confruntarea de pe malul Begăi cu Elba Timişoara cu şansa a doua, însă trupa lui Theo Evans a fost aproape de o nouă surpriză, cu 38 de secunde înainte de final ratând oportunitatea de a trece în avantaj pe tabelă, echipa timişoreană câştigând în cele din urmă cu scorul de 82-75.

Energia a început slab meciul de la Timişoara, fapt ce avea să-i coste până la urmă pe elevii lui Evans. Elba a câştigat primul sfert cu 15-11, dar şi pe cel de-al doilea, cu 28-25, şi graţie unei evoluţii de excepţie a lui Pesic, care în primele 20 de minute a înscris nu mai puţin de 21 de puncte, la finele primei reprize tabela arăta 43-36.

Sfertul trei a început tot cu gazdele în prim-plan, dar imediat Energia a revenit în forţă şi la jumătatea reprizei se afla la doar un punct în spatele timişorenilor, scor 52-51. Din păcate elevii lui Theo Evans nu au profitat mai mult de acest moment bun al jocului lor, iar gazdele şi-au ţintuit adversarii cu două reuşite de la distanţă şi înaintea ultimelor 10 minute de joc Elba conducea cu 63-57.

Ultimul sfert a fost din nou unul extrem de disputat şi tensionat, aşa cum Energia şi-a obişnuit deja fanii la meciurile importante. Gazdele au excelat din nou la aruncările de la distanţă, dar Tyner şi Trim nu numai că au menţinut Energia pe linia de plutire, dar cu două minute şi jumătate înaintea finalului tabela arăta un incredibil scor de egalitate 72-72. Mai mult, mâna formată pe 3 puncte a lui Pesic a ratat de la linia de fault, iar la 73-72 Energia avea atacul cu care putea trece în avantaj. Din păcate Darby a fost sancţionat cu fault ofensiv şi scorul a devenit 75-72. Înainte de a comite al cincea greşeală personală, Darby a reuşit o nouă egalare printr-un 3 points-play. La 76-75, Energia a ratat un nou prilej de a prelua conducerea, Trim, excelent pe parcursul întregului meci, autor al unui double-double cu 23 de puncte şi 11 recuperări, a ratat două aruncări libere, iar mai târziu Apostol i-a copiat nereuşitele, iar Elba s-a impus în cele din urmă cu scorul de 82-77.

Înfrângerea de la Timişoara a pus capăt unei serii frumoase de patru victorii consecutive ale Energiei, dar gorjenii rămân în urma acestei înfrângeri cu mărunta bucurie a unui rezultat mai bun înregistrat în turul campionatului, victoria cu 79-72 de la Târgu Jiu plasând Energia în faţa celor de la Elba la finalul campionatului în cazul în care cele două echipe se vor afla la egalitate de puncte.

Elba Timişoara – Energia Rovinari 82-77 (15-11, 28-25, 20-21, 19-20)

Elba: Dzambic (17), Tudosă, Petrişor, Velickovic (15), Pesic (28), Markovic (11), Păltinişanu (6), Grubisic (3), Czmor, Mihuţi, Talabă (2). Antrenor: Dragan Petricevic.

Energia: Tyner (19), Troupe (20), Lupusavei (3), D. Ilie, Apostol, Darby (5), Căpuşan (7), Alionescu, Amarghioalei, Stroescu, Trim (23), Barber. Antrenor: Theo Evans.

www.sportingorj.ro

Comentează!

2 Comentarii până acum

  • Laurentiu spune:

    Asta e….se mai intimpla sa luam si bataie.Mergem mai departe si incercam sa prindem primele 8 locuri la sfirsitul sezonului regulat.

  • Stefi spune:

    Energia este o adevarata echipa de baschet si o infrangere nu va opri calificarea noastra in play off!Trebuie sa fim suporteri adevarati si sa ne sustinem echipa,care in acest an poate ajunge departe!GO ENERGIA!!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.