Adelina Duduială și Andreea Pîșcu, cei mai buni sportivi gorjeni în 2015
/ 13 decembrie 2015 In DiverseTitlul de sportiv al anului 2015 în Gorj a fost împărțit de două sportive ale clubului Pandurii Târgu Jiu, luptătoarea Adelina Duduială și atleta Andreea Pîșcu.
În organizarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Gorj, a Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu și a Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, la finele săptămânii trecute a avut loc premierea celor mai buni sportivi gorjeni din 2015.
Laurii au fost culeși în acest an de Adelina Duduială, sportivă legitimată la Pandurii Târgu Jiu și antrenată de Aurel Gorjanu, medaliată cu aur la Campionatele Mondiale de lupte pe plajă și campioană națională, ambele titluri fiind cucerite la junioare, și de Andreea Pîșcu, legitimată la același club și antrenată de Ion Bură, atletă ce a devenit în acest an campioană balcanică la junioare în proba de 5.000 m, campioană balcanică la junioare la alergare montană, campioană balcanică cu echipa de junioare la alergare montană și campioană națională cu echipa de senioare în proba de semimaraton. Pe lângă aceste titluri, Andreea Pîșcu a adunat alte cinci medalii de argint și trei de bronz cucerite în competiții naționale și internaționale în care a alergat în 2015.
În aceeași Gală, au fost premiați și cei mai apreciați voluntari gorjeni, pe scenă fiind invitați pentru a-și primi din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Gorj dimplomele și recunoștința tuturor Gabriel Chiriac, Narcis Criciotoiu, Sabin Cornoiu, Cristi Tîlvescu, Laurențiu Ciobanu, Gheorghe Gorjanu, Rareș Voicescu și Laurențiu Guță. Cel mai bun club sportiv gorjean al anului 2015 a fost desemnat CS Paandurii Târgu Jiu, laureate fiind și cele două cluburi ce deține echipe de fotbal, handbal și baschet de prim eșalon, CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu și CS Energia Târgu Jiu.
Laureați în Gala Sportului Gorjean
Atletism
Adela Bălțoi (CS Pandurii Târgu Jiu – antrenor Viorica Dima)
Mădălin Gheban (LPS Târgu Jiu – antrenor Laurențiu Ciobanu)
Adina Amzucu (CS Pandurii Târgu Jiu – antrenor Ion Bură)
Alexandru Staicu (CS Pandurii Târgu Jiu – antrenor Viorica Dima)
Victor Coandă (CS Pandurii Târgu Jiu – antrenor Ion Bură)
Daniel Lupulescu (CS Pandurii Târgu Jiu – antrenor Viorica Dima)
Eugen Șorop (CS Pandurii Târgu Jiu – antrenor Viorica Dima)
Adrian Garcea (CS Pandurii Târgu Jiu – antrenor Ion Bură)
Box
Veronel Tărău (Jiul Rovinari – antrenor Adrian Motorga)
Roxana Pătrașcu (CS Pandurii Târgu Jiu – antrenor Ion Geică)
Nicușor Fugaru (Parângul Bumbești Jiu – antrenor Ion Geică)
Adrian Mihalache (Jiul Rovinari – antrenor Nicu Marin)
Loris Andreaș (CS Pandurii Târgu Jiu – antrenor Ion Geică)
Andrei Văleanu (CS Pandurii Târgu Jiu – antrenor Ion Geică)
David Andreaș (CS Pandurii Târgu Jiu – antrenor Leontina Geică)
Fanbian Nișcodan (Jiul Rovinari – antrenor Nicu Marius)
Flavius Vereșoiu (Jiul Rovinari – antrenor Nicu Marius)
Orlando Țăran (Jiul Rovinari – antrenor Nicu Marius)
Lupte
Amalia Băluță (CS Pandurii Târgu Jiu – antrenor Gorjanu Aurel)
Ștefan Igoianu (CS Pandurii Târgu Jiu – antrenor Gorjanu Gheorghe)
Anca Burchel (Minerul Motru – antrenor Purdescu Vasile)
Stelian Treancă (Minerul Motru – antrenor Purdescu Vasile)
Tudor Cornescu (CSS Târgu Jiu – antrenor Voicescu Rareș)
Radiogoniometrie
Denia Mija (CS Pandurii Târgu Jiu – antrenor Adrian Marcu)
Valentina Marcu (CS Pandurii Târgu Jiu – antrenor Adrian Marcu)
Ramona Manea (CS Pandurii Târgu Jiu – antrenor Adrian Marcu)
Orientare turistică
Dragoș Talabă (Palatul Copiilor Târgu Jiu – antrenor Adrian Marcu)
Răzvan Voicu (Palatul Copiilor Târgu Jiu – antrenor Adrian Marcu)
Sportul pentru toți
Ana Maria Luiza Nebancia (antrenor Chiriac Gabriel)
Roxana Florentina Lățoiu (antrenor Chiriac Gabriel)
„Binențeles că pe saltea e mai greu, dar este greu și aici, sunt toate sporturile și să fiu aleasă cea mai bună sportivă este greu. Titlul mondial îl dedic clubului Pandurii, Universității Constantin Brâncuși, îl împart pentru cele două. Să fiu campioană mondială este cea mai mare performanță a mea, am fost, într-un fel, uimită de rezultatul meu, dar, în același timp, și mulțumită. Am făcut parte și din lotul național de juniori și m-am pregătit foarte, foarte bine. Nu mă așteptam la acest titlu, dar pentru că psihic și fizic am fost foarte bine pregătită de antrenori, am reușit. Îmi doresc să mă mențin pe acest nivel, dar să și cresc. Sper să fiu sănătoasă și să aduc cât mai multe rezultate bune Gorjului”, Adelina Duduială, cea mai bună sportivă gorjeană în 2015.
„Echipa Universității a reprezentat România la Campionatul european unde au participat 14 echipe universitare puternice care participau pentru a doua sau a treia oară la un campionat european. Noi am fost pentru prima dată și este un lucru extraordinar că echipa de fotbal a Universității a câștigat anul acesta Campionatul Național Universitar. Iată că, în Târgu Jiu, avem o campioană națională universitară la fotbal. Pentru această performanță, dar și pentru alte medalii de aur, argint sau bronz obținute la alte ramuri sportive, am reușit să înființăm, în cadrul Universității, Clubul Sportiv Universitar al UCB. În acest final de an vom avea acest club pe lângă Universitatea Constantin Brâncușți din Târgu Jiu, club care nu va face altceva decât să stimuleze performanța sportivă, va sprijini studenții de la Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale în toate acțiunile sportive, sprijin care până acum era acordat exclusiv din resursele financiare ale Universității. Înființarea acestui club aduce și alte surse financiare de la buget, direct de la Minesterul Educației și Cercetării pentru dezvoltarea și susținerea mișcării sportive. Sunt discuții pentru o echipă, pentru baschet sau pentru handbal băieți. Obiectivele și le va fixa viitoarea conducere a clubului. Puterea financiară va trebui să fie susținută și de club, Universitatea va face și ea ce va putea. Nu s-a organizat concurs pentru conducerea acestui club, Ministerul Educației va face acest lucru pentru că acest club are personalitate independentă este club înființat la inițiativa Universității, dar conducerea va fi asigurată de un director, iar concursul va fi organizat de Ministerul Educației”, Luminița Popescu, rector UCB.
„A fost o seară cu foarte multe rezultate pentru Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, un an cu 108 medalii la nivel național, cu mulțumirile mele pentru toți cei care au contribuit la aceste performanțe sportive, antrenori și ceilalți angajați ai clubului. Sunt rezultate foarte bune. Știu că sunt din cei care vor spune că se putea și mai bine, dar față de finanțarea pe care am avut-o, rezultatele obținute sunt deosebite. Pe o scară de la 1 la 10, tuturor sportivilor și antrenorilor le-aș da nota 11. E din ce în ce mai greu să faci performanță în România. Dacă urmăriți evoluțiile de la Jocurile Olimpice după 1990, veți vedeea că suntem într-un regres, vorbesc de noi, ca țară. Pandurii, un club mic, cu patru ramuri sportive, a obținut an de an performanțe și e o mândrie pentru mine că în cei 17 ani de activitate în cadrul clubului am peste 2.000 de medalii, ceea ce înseamnă enorm de mult. E o satisfacție enormă pentru mineDe la 2016 aștept un an mai bun. Ne-am obișnuit ca din bani puțini să facem rezultate remarcabile și cred că sportivii noștri vor ține ștacheta ridicată și pregătiți de antrenori vom depăși cele 108 medalii de anul acesta.”, Mihai Prunariu, director CS Pandurii Târgu Jiu.
„Un an foarte bun, având în vedere faptul că rezultatele sunt un pic mai valoroase decât cele din 2014. Ca număr de medalii stăm cam la fel, dar e vorba de competițiile unde s-au obținut aceste rezultate. Cred că suntem într-o ușoară creștere, iar aici se vede și investiția în inrstructură făcută atât de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, cu sprijinul autorităților locale, cât și munca antrenorilor de a gîsi noi talente. Acesta este secretul, de a găsi noi tineri talentați. Ați văzut câți copii au fost alături de noi, copii care în anii viitori vor confirma și poate vor obține rezultate mult mai bune decât cele de anul acesta și poate vor face și acel pas de confirmare la nivel de seniori. Și la seniori stăm bine, dar e loc șid e mai bine. Nu fac pe nemulțumitul, este un an foarte bune, dar de ce să nu vrem și mai mult?”, Horațiu Gorun, director Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj.
„E diferență foarte mare între emoțiile de pe vremea când eram sportiv și cele de acum. Au trecut 11 ani de când m-am retras din activitate. Sunt fericit că i-am văzut pe mulți dintre antrenorii care erau și mai sunt în activitate și pe sportivii, din păcate prea puțini, care erau când eram și eu sportiv. Aș vrea să văd că în fiecare an acest lucru se va repeta și vor fi rezultate din ce în ce mai bune. După părerea mea situația este puțin mai complicată, stadionul este în lucru, iar atleții vor trebui să lucreze în altă parte, așa că va fi din ce în ce mai greu. Dar, după ce lucrurile se vor pune la punct și la Târgu jiu, cu stadionul, va fi o evoluție și mai bună pe planul performanțelor”, Ion Avramescu, fost atlet la CS Pandurii Târgu Jiu.