RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie ori faliment

/ 9 mai 2017
Pandurii continuă să se facă de râs în Liga 1. Echipa gorjeană a pierdut pe terenul formației Poli Iași, 0-3, și falimentul pare tot mai greu de evitat. Urmează finala cu Chiajna pentru locul de baraj. Doar o victorie îi mai menține pe olteni în cursa pentru supraviețuire.

 

Pandurii și-au pierdut suflul și, poate, și speranța. Dacă în primele 4 runde băieții lui Stoican au încasat doar 1 gol, în ultimele 5 etape adversarii le-au umplut poarta. 13 goluri în 5 etape e bilanțul rușinos ce o recomandă pe Pandurii pentru Liga 2.

Gafele din defensivă, neputința din atac, lipsa de valoare a multora dintre componenții echipei nu pot fi suplinite doar prin dorință.

Nu știu dacă se putea aduce un lot mai competitiv la salariile anunțate dar știu că cei care au venit, mulți dintre ei, prea mulți, nu au ce căuta în Liga 1, o ligă și așa lipsită de multe valori.

Poli Iași pornea favorită și a câștigat clar, 3-0. Neașteptat de clar ! A fost 1-0 la pauză, gol Golubovic pe o greșeală de marcaj la o fază fixă. Iașul a făcut pasul înapoi la reluare, dar Pandurii nu a avut argumente solide să înscrie. Ieșenii au mai profitat de două cadouri ale oltenilor pentru un 3-0 fări dubii.

Urmează finala pentru supraviețuire. Prima dintre ele. Chiajna, adversarul cel mai la îndemână, aflat la 3 puncte în față, vine la Severin. Dacă obține victoria, Pandurii poate spera în continuare. Orice alt rezultat o îngroapă aproape definitiv. E greu de crezut că bați Botoșani ori Mediaș dacă nu poti bate Chiajna. Dar fotbalul oferă mereu surprize.

Pandurii, om cu om:

L. Popescu: Titularizat și după 1-3 cu Botoșani, Popescu nu a avut parte de vină la nici unul dintre golurile Iașului. Chiar a avut o intervenție excelentă la reluarea lui Ciucă din interiorul careului, în prima parte.

Samson: Dacă în prima parte nu a sprijinit jocul ofensiv, în partea a doua a avansat mai mult în jumătatea adversă fără acțiuni deosebite. Serviciul său e ridicol și nu arată nimic ofensiv. Defensiv s-a descurcat onorabil.

Erico: Titular pentru prima dată în acest sezon, brazilianul a făcut un joc destul de solid. S-a bătut cu șanse reale cu puternicul Golubovic pe care l-a scăpat la primul gol din marcaj. E un fundaș care poate construi, care are o pasă decentă și urcări bune în atac.

Tătaru: Omul meciului ! Pentru ieșeni. Vinovat la toate cele trei goluri ale gazdelor. Ridicol !

Bușu: S-a bătut, a alergat, dar când să centreze dă prin plopi. Și e căpitanul echipei.

Cioinac: Dincolo de mediocritate. Oferă o anumită siguranță, e mai coerent în acțiuni, mai sigur în defensivă.

Stana: Cu burtica la înaintare e greu să dai randament. O bară în partea a doua, la 0-1 și atât.

Hlistei: Și el pe acolo. Nu iasă în evidență. La capitolul și la alții.

Păcurar: Dacă Păcurar e titular nici nu vreau să-mi imaginez cum arată ceilalți din lot. În afară de o simulare și două lovituri libere obținute din preajma careului și vreo câteva cornere bătute aiurea nu am văzut nimic. Firav fizic, cu o tehnică precară și o implicare în joc slabă nu înțeleg rolul său.

Surugiu: Zero barat. Preluare și pas la adversar, ăsta e jocul său.

Negruț: Putea deschide scorul la Iași. A recuperat o minge la mijlocul terenul, a pătruns în careu și a șutat pe jos la scrut dar Caparco a respins cu piciorul. Ocazie mare ! Unica de altfel.

Pîrcălabu: Nimic, nimic… În loc să atace poarta într-un moment favorabil de atac, a pasat în spate. Lipsit de curaj jocul său.

Firțulescu: A oferit o pasă măiastră pentru Hamed, dar degeaba.

Hamed: S-a pierdut în fața porții la pasa lui Firțulescu. A făcut o preluare prea largă și a rata șutul din apropiere la 0-1. A mai trimis o minge pe centrul porții cu capul.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.