RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Stimă, panduri! / Pandurii, om cu om cu FC Botoșani

/ 17 octombrie 2016
Exemplu de profesionalism la Târgu Jiu ! Deși clubul a cerut intrarea în insolvență, jucătorii de la Pandurii și-au respectat statutul de profesioniști și au câștigat cu FC Botoșani, scor 2-1, în penultima etapă a turului sezonului regulat. Cu 19 puncte, Pandurii a revenit pe loc de play-off.

 

img_0553Din Europa League, direct în puț. Medaliata cu bronz a Ligii 1, Pandurii a cerut intrarea în insolvență la Tribunalul Gorj. Lucru bun pentru asociații rău platnici ai echipei, dar nu și pentru jucători.

Cel mai iminent risc, în ceea ce-i privește pe fotbaliști, este exercitarea de către administratorul judiciar a dreptului de a denunța contractele fotbaliștilor. În pericol să li se taie contractele sunt tocmai jucătorii cu contracte pe perioadă lungă pentru că nu au apucat să exercite mai mult de 50% din contract. În schimb, cei care au contracte până la 30 iunie 2017 pot scăpa cu banii întregi.

Deși în pericol să nu-și mai ia banii integral, băieții au pus osul cu FC Botoșani și au câștigat cu 2-1, primul succes după trei ani în fața moldovenilor pe teren propriu. FC Botoșani câștigase ultimele două jocuri de la Târgu Jiu, 2-1 în 2014-2015 și 3-0 în sezonul 2015-2016.

Pandurii a întrerupt o serie de 3 meciuri fără victorie și a obținut abia al treilea succes acasă din acest campionat. După două etape consecutive fără gol marcat, 0-1 cu Viitorul și 0-0 cu Chiajna, Petre Grigoraș a apelat la sistemul 4-4-2, în premieră în Liga 1. Grig a mai folosit acest sistem în Cupa Ligii, la Chiajna, meci pierdut la penaltiuri.

Pandurii, om cu om

Lazar: Două parade etraordinare, la reluările cu capul ale lui Matulevicius și Willie. Un nou meci excelent!

Pleașcă: Aport bun în defensivă, nu și în ofensivă unde a avut apariții sporadice.

Pițian: Sigur în majoritatea timpului. Doar la gol a ezitat puțin dar nu e 100 % vina lui. Nu a închis la timp șutul lui Târnovan. Un fundaș pe care te poți baza în acest moment.

Vasiljevic: Rezolvări bune, utile, fără gafe.

Grecu: L-a pierdut pe Târnovan pe drum la gol. L-a tatonat de la distanță și acesta a marcat. În rest și-a făcut bine treaba. Urcă bine pe contre și oferă centrări acceptabile.

Antal: A început slab, cu un șut ratat din careu și 2 centrări în primul adversar. Dar a făcut diferența la penalti când l-a convins pe Istvan Kovacs să arate punctul cu var. E meritul său artistic. Apoi a revenit la starea sa de ineficiență și a fost schimbat.

Răuță: Și el un fotbalist de mare viitor în acest context la Pandurii. Dacă Obodo va pleca după declararea insolvenței, Răuță poate fi un om de bază și de calitate la închidere. Și acum e un fotbalist de încredere, muncitor.

Sânmărtean: Incredibilă atitudinea sa. Ară terenul la 37 de ani. L-a dominat total pe mai tânărul său adversar Golofca. A găsit resurse să se apere extraordinar dar și pase măiastre. Din pasa sa a ieșit golul doi al pandurilor.

Herea: Unul din cele mai bun meciuri ale ex-rapidistului la Târgu Jiu. O prestație plină de energie, cu gol marcat din penalti și o bară cu capul. A încântat în câteva rânduri la mingile schimbate cu Sânmărtean.

V. Aleandru: Orice formă de finalizare a fost un pericol pentru scaunele din tribune (spectatori nu au fost). Șuturi mult peste poartă sau le lângă, dar multă muncă. Sigur va veni și vremea lui!

Țucudean: Printre demonstrațiile de stângăcie a inventat și un gol. A speculat eroarea lui Dimitrov și a marcat golul decisiv. Al patrulea pentru el la Târgu Jiu în 10 jocuri la Pandurii. În cel mai bun sezon al său în Liga 1, la Dinamo a marcat 7 goluri în 22 de jocuri. Dar puteau fi mult mai multe pentru că a ratat ocazii incredibile…

V. Munteanu: S-a evidențiat după fluierul final când s-a dat la Matulevicius. În rest zero barat.

Voiculeț: Vine după o perioadă lungă de pauză și nu a intrat bine în joc. Are nevoie de jocuri pentru a-și găsi ritmul.

Bunoza: A intrat în minutul 89 și nu e sigur dacă a avut timp să atingă mingea.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.