RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Bronz pentru panduri / Pandurii, om cu om cu Astra

/ 10 mai 2016
Pandurii Târgu Jiu a încheiat sezonul 2015-2016 pe locul 3, a doua cea mai bună performanță din istorie. Echipa gorjeană a mai urcat o singură dată pe podium în Liga1, în 2012-2013, când a încheiat pe locul 2.

IMG_8838Pandurii Târgu Jiu a învins campioana Astra, 2-0, în ultima etapă a campionatului, și a terminat sezonul 2015-2016 pe locul 3. Pandurii e calificată și în turul III al Europa League, competiție în care debutează pe 28 iulie.

Performanța trupei lui Edi Iordănescu e uriașă având în vedere condițiile vitrege pe care echipa a trebuit să le îndure (echipa a fost reformată masiv vara trecută, jocurile de acasă s-au desfășurat la Severin, în mediu ostil, CEO  și-a retras finanțarea în iarnă).

Debutantul Edward Iordănescu este, indiscutabil, eroul pandurilor. Iordănescu jr. a preluat echipa la retrogradare în decembrie 2014 și a dus-o în Europa în 2016 iar de numele lui se leagă continuarea performanței la Târgu Jiu. Edi nu a reușit însă să doboare și recordul de puncte din 2013. Echipa sa a acumulat doar 62 de puncte, cu unul mai puțin decât în 2013, deși a avut la dispoziție două jocuri mai mult.

sezonul 2012-2013

2.Pandurii         34     19     6       9       57-43        63

sezonul 2015-2016

3.Pandurii         36     16     14     6       47-33        62

Pandurii, om cu om:

Lazar: A bifat primul său meci din acest sezon în Liga 1. Nu a avut prea multe ocazii de a se evidenția în fața unui adversar modest.

Ungurușan: O constanță uluitoare. A fost om de bază ca fundaș dreapta și a lipsit puține minute, evoluțiile sale fiind mereu de apreciat. Practic a lipsit din primul unsprezece doar în 3 meciuri în actualul sezon iar în două jocuri a fost înlocuit.

Săpunaru: Om de mare caracter și un fotbalist extraordinar. Trebuie să-i mulțumim că a ales Pandurii și să-i urăm drum bun în cariera sa în continuare. E clar că nu va mai continua la Târgu Jiu dar merită toate aprecierile.

Bunoza: A prins ultimele 4 jocuri ale sezonului și s-ar putea să prindă și sezonul viitor. Nu e rău !

Acsinte: L-a înlocuit pe Momcilovic, plecat la Steaua dar nu e la nivelul sârbului. Tehnic nu e la nivelul sârbului, dar ca și determinare e un câștig.

Mrzljak: Titular în prima parte a sezonului, a mai pierdut din turație pe parcurs din cauza unei accidentări. A revenit pe final și a făcut meciuri reușite. La 23 de ani e o speranță a pandurilor.

Droppa: Din păcate cehul a jucat puțin în 2016 din cauza unei accidentări dar rămâne un om indispensabil. Sper ca Pandurii să-l poată păstra în continuare.

Antal: A marcat 3 goluri pentru Pandurii în 2016, mult prea puțin pentru un fost golgheter al României. El a venit sub formă de împrumut și e greu de crezut că va continua, prestațiile sale fiind destul de modeste.

Nistor: Căpitanul pandurilor abia așteaptă să plece de la Pandurii în această vară, după cum el însuși a spus. A bifat toate cele 36 de meciuri ale sezonului și a marcat un gol deși a purtat pe spate numărul 10. Nistor mai are un an de contract și nu poate pleca liber asta dacă nu cumva restanțele îi oferă această libertate.

Nicoară: A oferit un asist la ultimul meci, cu Astra. Cifre modeste pentru extrema pandurilor, mai mult rezervă în acutalul campionat. Nicoară încheie sezonul cu 2 goluri, sub fundașul Săpunaru, cu 5 reușite stagionale.

Hora: Primul golgheter al României oferit de Pandurii Târgu Jiu. Ioan Hora a marcat 19 goluri în actualul campionat și va pleca de la Târgu Jiu în speranța că prin vânzarea lui se va evita falimentul echipei. Logic ar fi ca Hora să fie convocat și în lotul pentru Euro, la fel și Săpunaru.

Ciucur: Un sezon dezastruos, la fel ca ultimul meci unde a fost ca și inexistent. Nici un gol pentru fotbalistul cu apariții meteorice sub comanda lui Edi.

Răuță: Un asist cu Astra și multe speranțe legate de viitorul său la Târgu Jiu.

Pițian: A primit ceva minute de la Edi, în special în prima parte când a fost convocat și la naționala de tineret. În 2016 concurența și-a spus cuvântul și a apărut destul de puțin. La anul ar putea fi om de bază cu regula unui jucător de 21 de ani în teren.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.