RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Adio, titlu! / Pandurii, om cu om cu Astra

/ 6 aprilie 2016
Pandurii Târgu Jiu a reușit doar o remiză pe terenul liderului Astra, 0-0, deși a avut superioritate numerică timp de o repriză, și a ieșit din lupta pentru campionat. Pandurii e pe locul 3 în clasament, la 6 puncte în spatele Astrei și la 5 distanță de Steaua.

 

24Un 0-0 cu Astra în deplasare nu sună rău, în mod normal, dar în contextul în care Pandurii a avut om în plus mai bine de o repriză și nu a reușit să fructifice superioritatea vorbim mai degrabă de o deziluzie.

Pandurii nu a pierdut cu Astra în acest sezon, reușind două remize, 1-1 și 0-0 și o victorie, 2-1, însă nu poate spera la mai mult de locul 3. „Suntem prea mici” spunea Edi înainte de disputa de la Giurgiu și avea mare dreptate și nu pentru că Pandurii a aflat de la Șumudică numele arbitrului ci pentru că pur și simplu echipa sa nu are valoare să se bată la primul loc.

Trupa din Gorj și-a creat mai multe șanse de gol cât s-a jucat 11 la 11 și, paradoxal, nu a mai găsit poarta lui Lung cât a avut om în plus. Asta pentru că nu are fotbaliști cu tehnică și minte capabili să desfacă o așezare aglomerată. Ce folos că Pandurii a avut 10 cornere dacă nicunul, nici măcar unul nu a fost periculos? Asta spune multe despre calitatea individuală a jucătorilor lui Edi, incapabili să presteze un fotbal consistent. Doar cu organizarea, impecabilă de altfel, nu poți spera la mai mult de un 0-0.

Pandurii e momentan pe locul 3, cu 30 de puncte, la egalitate cu Dinamo, grație golaverajului dar practic e pe locul 4 dacă s-ar trage linie pentru că primul criteriu de departajare e bonusul obținut sau nu când s-au înjumătățit punctele de care Pandurii a beneficiat.

Pandurii, om cu om:

Stanca: Impecabil. Sigur pe centrări, pe șuturile de la distanță, a ieșit oportun în câteva rânduri și i-a dublat foarte bine pe fundașii adverși.

Ungurușan: Defensiv a fost ok, s-a descurcat bine în fața lui De Amorim. A oferit o pasă filtrantă excelentă pentru Ciucur, dar contribuția sa ofensivă a fost insignifiantă.

Vasco: A început cu o eroare, pas la adversar, dar asta nu l-a afectat. S-a bătut eficient cu Alibec, în ciuda diferenței de gabarit.

Vasiljevic: A suplinit cu brio absența lui Săpunaru, nici o problemă pe postul său.

Grecu: S-a apărat bine în fața lui Alibec într-o situație critică, în partea a doua, dar rămâne un fotbalist extrem de limitat care bagă capul în pămnt și intră în primul adversar. A încasat și un galben după 2 prostii în aceeași fază, un pas la adversar fără să fie presat și un fault din spate. Cât privește jocul ofensiv nu poți să ai vreo pretenție.

Ropotan: Un fault inutil și cartonaș galben în minutul 16. Va fi suspendat cu ASA după ce a ajuns la 4 galbene în 5 meciuri. Scos la pauză pentru a nu risca eliminarea.

Răuță: Destul de încurajator avnd în vedere că el vine din Liga a 2-a. Chiar e un jucător interesant ce poate crește. S-a apărat bine la Teixeira care a fost eliminat în minutul 44.

Antal: A fost cel mai periculos om al pandurilor, cu 3 ocazii mari parate de Lung jr. Cel puțin una dintre execuții, șut cu latul din poziție excelentă nu face cinste unui fost golgheter al României. Rămâne fără gol la Pandurii în meciurile oficiale.

Nistor: Lipsit de creativitate. De la un decar ai pretenția să-ți facă jocul, dar nu e cazul aici. Dacă dă o pasă utilă, cel mult, ar trebui să fim fericiți. E clar că nu e în cea mai bună formă. La finalizare e de-a dreptul groaznic, șut cu latul din interiorul careului… Ce să mai… doar alergătura ce e de el acum. Îi lipsesc cu desăvârșire realizările…

Răduț: Cel mai tehnic jucător în viață de la Pandurii face preluări de 5 metri. Toate șuturile lui au fost peste poartă, toate centrările din corner au ajuns la adversar. Ineficiență maximă.

Wellington: Cruntă dezamăgire. A ratat ocazia meciului. Singur cu Lung a tras pe lângă poartă și apoi nu s-a mai văzut.

Ciucur: Primele 3 centrări au fost aiurea, apoi a șutat în Oros din poziție excelentă. Și s-a stins…

Droppa: A jucat pe final, însă nu s-a remarcat.

 

 

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.