RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii își joacă una dintre ultimele șanse la titlu

/ 4 aprilie 2016
Play-off-ul este aproape de a-și consuma prima sa parte, odată cu meciul cu Astra terminându-se și turul acestuia pentru Pandurii. Elevii lui Edi Iordănescu, la șase puncte de gazde, nu au voie să piardă dacă își mai doresc să lupte pentru titlu.

IMG_8677   Încă zdruncinați după meciul cu cântec pierdut în fața Stelei, cei de la Pandurii trebuie să câștige pentru a se lupta de la egal la egal la titlu cu Steaua și cu Astra, altfel doar locurile 2-3 le va mai fi un target realizabil pentru ultimele cinci runde. Nu doar jucătorii nu au trecut încă peste dezamăgirea pierderii acelui joc și a modului în care arbitrii au împărțit dreptatea, ci mai ales antrenorul echipei gorjene, care pare însă a fi, oarecum, resemnat în privința arbitrajelor de care echipa sa se va „bucura” și de acum înainte: „ Încă resimţim jocul cu Steaua şi ne-au marcat lucrurile întâmplate atunci. La arbitraj încerc să nu mă mai gândesc, sper să fie echidistant, aşa cum mi-am dorit tot timpul. Dar, de multe ori când mi-am dorit echidistanţă aţi văzut de ce am avut parte. Încă suntem sub efectul meciului cu Steaua, a văzut o ţară întreagă mii de reluări şi oamenii tot s-au contrazis între ei. Fie că vorbim de specialişti, fie de simpli spectatori. Nu a fost un penalti clar, iar din punctul meu de vedere fiind o fază aşa de grea petrecută în minutul 89 nu trebuia judecat în acest mod, mai ales că vorbim că s-a aplicat echipei care a jucat în 10 oameni mai bine de o repriză, iar eliminarea a fost şi ea dictată cum a fost. Să se arbitreze cum se doreşte şi gata!”, spune Edi Iordănescu.

Meci de 1X2

Practic, duelul dintre Astra și Pandurii este derby-ul etapei în Liga 1, fiind vorba de echipele aflate pe locurile 1 și 3 înaintea începerii rundei, sau locurile 2 și 3 după ce Steaua a început etapa cu un succes contra celor de la ASA Târgu Mureș. Partida se anunță a fi una extrem de echilibrată, Pandurii pierzând în această primpvară doar contra Stelei, în vreme ce Astra a făcut instrucție în ultimul joc, cu Dinamo, pe Național Arena. „Este un meci important, împotriva liderului Ligii 1, un meci deschis oricărui rezultat. Avem suspendaţi, inclusiv Săpunaru, eu în tribună. Va fi extrem de greu. Această stare este coroborată cu problemele de zi cu zi și avem de depăşit această barieră mentală”, a declarat Edi Iordănescu. Acesta confirmă faptul că Pandurilor nu e convine egalul, așa că echipa gorjeană va căuta victoria: „Sper să facem un joc exact, nu este uşor, trebuie să scoatem un rezultat pozitiv. Pe mine dacă mă întrebaţi spun că un punct nu ne ajută prea mult”, a mai spus antrenorul echipei gorjene.

Oameni importanți, suspendați la Pandurii

Edi Iordănescu va fi și la Giurgiu în tribună, departe de elevii săi, antrenrul Pandurilor având de ispășit ultima etapă de suspendare primită după elimnarea din meciul cu Dinamo. Tehnicianul Pandurilor este încă supărat pentru decizia luată de Balaj, care l-a eliminat extrem de ușor și l-a pus în imposibilitatea de a-și ajuta echipa la două dintre cele mai importante meciuri ale sezonului: „La jocurile decisive cu Steaua şi Astra eu nu pot sta pe bancă. Nici asta nu e ok. E o măsură luată de un arbitru pe care eu îl apreciez foarte mult, arbitru valoros şi care a avut parte de un exces de zel la acel meci cu Dinamo. Contează efectele, consecinţele greu de gestionat”, a mai spus Edi Iordănescu.

Din păcate, nu doar la nivelul băncii tehnice echipa va avea minusuri, lotul fiind și el afectat serios. Nicoară vine din urmă cu o suspendare care-l ține departe de teren și la acest meci, în vreme ce partida cu Steaua i-a lăsat pe panduri și fără ajutorul lui Săpunaru și Mrzljak. Cele două absențe se anunță a fi destul de importante, fiind vorba de jucători importanți, dar și de posturi cheie, în axul central al echipei: „Săpunaru reprezintă mult pentru Pandurii, grup, echipă. E o pierdere foarte mare. Iarăşi revin la echidistanţă. De ce doar Săpunaru a mers la Comisie când pe imaginile video s-au mai văzut şi alte… Asta e, ne va lipsi Cristi în acest meci, sper ca cei care vor intra pentru că şi Filip va lipsi, să-şi facă datoria”, a comentat Edi Iordănescu situația absențelor din lotul echipei gorjene.

Ultima confruntare dintre Pandurii și Astra a avut loc la finalul anului trecut, în ultimul joc disputat de cele două echipe în 2015, și s-a terminat nedecis, scor 1-1. Partida a avut un istoric aparte, gorjenii fiind nevoiți și atunci să joace mai bine de o repriză cu un om în minus după ce Pițian a luat al doilea cartonaș galben extrem de ușor. Săpunaru a deschis atunci scorul, iar Boldrin a egalat pe final de joc, cu un șut din afara careului de 16 metri.

Astra Giurgiu – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Marin Anastasovici”, Giurgiu, ora 18:30
Televizare: Dolce Sport 1, Digi Sport 1, Look TV

Echipe probabile:

Astra: Lung jr. – Pedro Queiros, Găman, Geraldo, Junior Morais – Seto, Boldrin – Boudjema, Texeira, de Amorim – Alibec. Antrenor: Marius Șumudică.

Pandurii: Stanca – Ungurușan, Vasco, Vasiljevic, Grecu – Ropotan, Droppa – Antal, Nistor, Răduț – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.

Arbitri: Sebastian Colțescu – Radu Ghinguleac, Daniel Mitruți.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.