RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie de podium / Pandurii, om cu om cu ASA

/ 19 septembrie 2016
Pandurii Târgu Jiu a reușit a doua victoria acasă în aceest sezon de Liga 1, 1-0 cu ASA Târgu Mureș. Echipa lui Grigoraș a adunat 15 puncte după 8 etape și a urcat pe podiumul campionatului.

 

download (18)Pandurii uitase să câștige acasă, la Severin. De la victoria norocoasă cu CSU Craiova, 2-1, din etapa de debut a acestui sezon gorjenii au mai înregistrat două remize, 0-0 cu Astra și 1-1 cu CFR Cluj, și o înfrângere, 0-1 cu Steaua. Băieții lui Petre Grigoraș au încheiat seria neagră pe neprietenosul stadion din Severin în fața codașei ASA Târgu Mureș. Claudiu Belu a marcat un autogol de 3 puncte pentru olteni, în minutul 66 după o cursă superbă a lui Pleașcă.

A fost ca un meci de familie, mulți dintre protagoniști activând în trecut în tabăra adversă.Foștii panduri Mingote, Cordoș și Gabi Matei au apărat acum culorile mureșenilor în timp ce foștii mureșeni Țucudean, Petre Grigoraș și președintele Narcis Răducan au reprezentat Târgu Jiul.

După opt etape, Pandurii surprinde plăcut la un capitol, cel al golurilor încasate, deși Petre Grigoraș este un adept declarat al ofensivei. Echipa lui Grigoraș are a doua cea mai bună apărare din Liga 1, cu 5 goluri încasate. Lider este Steaua, cu doar 3 goluri primite în 7 meciuri.

2 

înfrângeri au suferit Pandurii pe teren propriu în 2016, ambele în fața Stelei, ambele cu același scor, 0-1, prima în play-offul ediției trecute iar cea de-a doua în turul sezonului regulat al acestei ediții.

Pandurii, om cu om:

Lazar: Reflex de senzație în fața lui Kuku la 1-0. Altfel nu a fost prea solicitat, ASA trimițând doar 2 șuturi pe spațiul porții.

Pleașcă: A creat golul victoriei după o cursă minunată. L-a depășit pe Gabi Matei, a pătruns până la linia de fund și a centrat puternic în fața porții de unde Belu a înscris involuntar. De altfel fundașul pandurilor a fost foarte prezent în ofensivă dar centrările sale au fost mai mereu imprecise.

Buijs: Precis, puternic, nu s-a pierdut cu firea nici când a avut mingea la picior.

Vasiljevic: Dominat de Kuku în startul meciului, încasând și un cartonaș galben. L-a pierdut odată pe atacantul advers, la ocazia uriașă a lui Kuku, dar l-a scos Lazar.

Grecu: A urcat constant în atac, a centrat de câteva ori, dar nu foarte periculos. Pe partea sa au creat mureșenii cea mai mare ocazie de gol, dar nu e neapărat numai vina sa.

Răuță: Muncitor, nu-și asumă riscuri la contrucție, preferând să paseze la omul liber și cel mai apropiat. A primit un galben gratuit ! Emil Dică a simulat grosolan și l-a păcălit pe arbitru.

Sânmărtean: Magistral ! O luminiță într-o mare mediocritate. A încercat mereu să surprindă dar nici colegii nu i-au citit intențiile întotdeauna. A luminat jocul cu pasele sale măiastre. E jucătorul potrivit să desfacă o apărare aglomerată. A pus osul și în apărare, un adevărat căpitan. Bravo lui !

V. Munteanu: Zi slabă pentru extrema pandurilor. Nu a avut spațiu iar pe teren aglomerat nu se prea descurcă. Când a ajuns mingea la el acolo s-a oprit.

Antal: Titularizat de Grig, fostul golgheter s-a remacat doar cu un vole spectaculos, scos in extremis de Mingote. A redublat greșit direct în out, greșeală de netrecut pentru nivelul său ori a luftat în careul advers. Lipsit de soluții, întotdeauna previzibil.

Hlistei: Din nou titular și iarăși cu o evoluție slabă. Cea mai jenantă situație s-a întâmplat în primele minute când a fost deposedat de Zicu în terenul advers și în loc să alege după adversar să recupereze a cerșit o lovitură. La anii lui nu se face așa ceva. Putea să facă și ceva remarcabil dar a avut nevoie de o preluare în plus să șuteze în primul om, într-o situație excelentă.

Țucudean: Destul de moale, nu a mai avut agresivitatea pozitivă care-l caracterizează. Nici nu a avut baloane utile în fața porții să prindă încredere. În primele minute a preferat să fie altruist, să paseze în fața porții dintr-o poziție din care un atacant ar fi trebuit să fie mai egoist.

Herea: Parcă a ruginit după 56 de minute pe bancă. Neinspirat în mai toate acțiunile sale deși era de așteptat să aducă mai multă prospețime în joc, mai multă claritate.

Trifu: Mai activ decât Hlistei, mai prezent în joc, mai periculos, mai prezent în faza defensivă.

Obodo: A intrat în minutul 83 și a stăpânit bine zona sa.

Sursa foto: www.panduriics.ro

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.