RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pițian, la mare căutare în serie B

/ 1 iunie 2016
Unul dintre tinerii jucători formați la Pandurii Târgu Jiu, mijlocașul Andrei Pițian, se pare că a trezit interesul a patru echipe din Italia.

PITIAN-SI-EDI

Mijlocașul născut în 1995, Andrei Pițian, a fost monitorizat de câteva cluburi din Italia în sezonul recent încheiat, iar profilul său se potrivește perfect cu ce vor respectivele cluburi. Bari, Frosinone, Entella și Carpi sunt cluburile interesate de fotbalistul care a evoluat în 11 jocuri pentru Pandurii în campionatul trecut, două ca integralist.
Fotbalistul din Târgu Jiu și-a trecut în palmares și două jocuri în tricoul naționalei Under 21 a României.
Cota de transfer a mijlocașului este de 250.000 euro, conform transfermarkt.ro.
Pițian se află sub contract cu Pandurii Târgu Jiu până în iunie 2018, dar e posibil să poată pleca liber dată fiind debandada de la Târgu Jiu.
Ar fi o pierdere pentru Pandurii, mai ales că din sezonul următor cluburile din Liga 1 sunt obligate să folosească un jucător sub 21 de ani pe toată durata jocului, capitol la care oltenii sunt cam deficitari.
Edward Iordănescu a mizat pe jucători cu experiență, în special în partea a doua a sezonului, forțând lupta la titlu, pierdută finalmente, și s-a preocupat mai puțin sau deloc de testarea unor soluții viabile pentru viitor.

Ioan Hora, al 60-lea golgheter al României

Pandurii Târgu Jiu a intrat pe lista formațiilor care dau cel mai bun marcator al campionatului, gruparea gorjeană fiind a 22-a care se poate lăuda cu o astfel de performanță, anunță site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.
Ioan Hora a marcat 19 goluri în 35 de meciuri în ediția trecută a Ligii 1, asta după ce în precedentele nouă sezoane marcase doar 23 de goluri.
18 din cele 19 goluri le-a marcat din interiorul careului, iar 16 dintre ele le-a înscris cu piciorul drept.
Fotbalistul născut la Oradea este al 60-lea golgheter al României, cele mai multe astfel de trofee fiind izbutite de Ştefan Dobay (Ripensia), Ion Oblemenco (U Craiova), Dudu Georgescu (Dinamo) – câte 4, Gheorghe Constantin (Steaua) şi Mihai Adam (U Cluj – 2; CFR Cluj – 1) – fiecare câte 3.
Golurile marcate în România nu înseamnă nimic pentru selecționerul Anghel Iordănescu care l-a exclus pe Ioan Hora din lotul pentru Euro 2016. Alături de Hora și Adrian Ropotan a fost lăsat acasă de selecționer, doar Cristi Săpunaru prinzând lotul de Euro dintre pandurii convocați inițial.

Topul celor mai buni marcatori ai ediţiei 2015-2016 a Ligii 1 Orange:

1. Ioan Hora (Pandurii) – 19 goluri;
2. Denis Alibec (Astra) – 16 goluri;
3. Florin Tănase (Viitorul) – 15 goluri;
4-7. Nicolae Stanciu (Steaua), Cristian Lopez (CFR Cluj), Harlem Gnohere (Dinamo), Bojan Golubovic (CSMS Iaşi) – 12 goluri;
8-9. Adrian Bălan (FC Voluntari), Gonzalo Cabrera (FC Botoşani) – 11 goluri;
10. Nuno Rocha (CS U Craiova) – 9 goluri;
11. Florin Cernat (Viitorul), Costantin Budescu (Astra), Dorin Rotariu (Dinamo) – 8 goluri;

foto: www.panduriics.ro

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.