RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Serie istorică / Pandurii, om cu om cu Poli Timișoara

/ 19 octombrie 2015
Nou record de invincibilitate pentru Pandurii în Liga 1 ! Trupa lui Iordănescu junior a ajuns la 8 meciuri consecutive fără înfrângere, după victoria cu ACS Poli, 3-1, din etapa a 14-a, depășind vechiul record de 7 jocuri la rând fără înfrângere.

IMG_7586-1Pandurii continuă parcursul fără greșeală în Liga 1. Echipa din Gorj a ajuns la 8 meciuri consecutive fără eșec după victoria cu ACS Poli, 3-1, acasă, în prima etapă a returului sezonului regulat.

Ultima înfrângere pentru olteni în campionat s-a înregistrat pe 13 august, 0-3, la Chiajna. De atunci, echipa lui Iordănescu jr. a strâns 5 victorii și 3 egaluri. Precedentul record al oltenilor era de 7 meciuri la rând fără înfângere atins de două ori în Liga 1. Prima serie s-a consemnat în sezonul 2007-2008, între etapele 23-29, iar cea de-a doua seria a fost stabilită în campionatul 2012-2013, între etapele 1-7, ambele cu câte 6 victorii și 1 egal.

Chiar dacă jocul nu e pe placul tuturor, rezultatele lui Edward Iordănescu pe banca pandurilor sunt de toată lauda. Pandurii a jucat fotbal cu ACS Poli doar 35 de minute apoi și-a conservat energiile pentru a apăra scorul de 3-0. S-a terminat 3-1 și Pandurii a egalat Steaua în clasament, distanțându-se la 7 puncte de locurile 6-7.

Pandurii, om cu om:

Mingote: A șomat cât a durat iureșilor echipei de început. ACS Poli a șutat pe poartă abia în minutul 25. Lusitanul a ieșit pe centrări și a boxat, iar în minutul 80 a salvat excelent din fața lu Goga, evitând relansarea meciului.

Ungurușan: O primă repriză aproape perfectă pentru fundașul pandurilor. A oferit două centărări de calitate în primele 15 minute, iar în defensivă apărarea a avut o singură fisură când nu a strâns la Goga, iar vârful Timișoarei a reluat cu capul pe lângă poartă. În partea a doua s-a ocupat exclusiv de defensivă și nu a mai excelat.

Săpunaru: Folosit fundașul central după forfaitul neașteptat al lui Vasco. Este al doilea post la Pandurii după ce a debutat ca închizător. A marcat primul gol în minutul 4, ajungând la 2 reușite în tricoul pandurilor după golul din Cupa României, cu UTA. O singură ezitare care putea costa. A vrut să degajeze din foarfecă dar nu i-a ieșit, însă Mingote a închis perfect unghiul de șut. Un blocaj la sacrificiu pe final. Câștig pe toate planurile pentru Pandurii.

Filipetto: Golul lui Goga s-a marcat din golul lăsat de Filipetto în defensivă. A riscat cu driblinguri în propriul careu, dar i-au reușit.

Momcilovic: Și-a făcut treaba perfect. Steaua e cu ochii pe el. Ar merita un transfer de top. E superprofesionist.

Mrzljak: A revenit după câteva etape de pauză ca titular. A acuzat probleme musculare pe final, semn că efortul a fost uriaș pentru el. A alergat pe toată lățimea și lungimea terenului, un om de nădejde la mijloc. A încasat singurul galben al pandurilor ajungând la 5 avertismente.

Droppa: Încântător în prima jumătate de oră a meciului. Un jucător cu multă calitate, care știe să ducă jocul și să și apară la finalizare. A ratat o șansă mare, cu capul, la 2-0. Și pe defensivă e țeapăn, pune osul.

Ciucur: Pasă de gol pentru 2-0 apoi nu a mai fost așa precis când i-a trimis în spate lui Nistor pe o contră favorabilă. Pe partea sa s-a jucat meciul cu Poli. S-a stins pe parcurs și a fost primul schimbat.

Nistor: El a creat toate golurile. A pasat peferct lui Săpunaru pentur 1-0, l-a deschis magistral pe Ciucur la golul doi și a verticalizat pentru Hora la 3-0. Plus presingurl ucigător. Începe să-și revină la forma sa așteptată.

Răduț: Destul de puțin implicat de către colegi în joc. A ieșit în evidență în minutele de prelungire când a arestat balonul într-un război al vedetismelor cu Croitoru.

Hora: O dublă care îl face liderul golgheterilor în Liga 1, cu 8 goluri. Joacă destul de puține baloane, dar și când le joacă e pericol public. Are execuții de mare atacant, deși el e doar o improvizație.

V. Munteanu: Nu i-au mai reușit cursele sale de maratonist. Nimic important în jocul său.

Khalouta: Un stâlp în mijlocul apărării adverse. Fuge de minge. Nu ai ce să aștepți de la el. Doar să fie la număr.

Trifu: Al doilea său joc la Pandurii. Tupeul său în joc de apreciat.

Sursa foto: www.panduriics.ro

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.