RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Record imbatabil? / Pandurii, om cu om la meciul cu Dinamo

/ 25 aprilie 2016
Pandurii Târgu Jiu a remizat cu Dinamo, acasă, 0-0, și rămâne pe locul 4 în Liga 1, cu toate că a evoluat mai bine de jumătate de oră cu om în plus. Recordul de puncte al oltenilor stabilit în sezonul 2012-2013, 63, rămâne greu de bătut pentru băieții lui Edward Iordănescu.

 

IMG_8343Pandurii nu a mai câștigat acasă din 27 noiembrie 2015, 2-0, cu Chiajna. Șapte jocuri la rând fără victorie au numărat băieții lui Edi la Severin de atunci, 5 egaluri și 2 înfrângeri, o serie fără precedent în mandatul lui Iordănescu jr care e nevoit să obțină maxim de puncte în ultimele două etape pentru a bate recordul de puncte al clubului din sezonul 2012-2013. Pandurii termina atunci pe locul 2, cu 63 de puncte acumulate în 34 de etape. Iordănescu jr. a adunat până acum „doar” 58 de puncte în 34 de etape, cu 5 puncte sub performanța din urmă cu 3 ani a lui Grigoraș și Pustai. Edward poate, totuși, stabili un nou record stagional de puncte dacă obține maxim cu Steaua, de Paști, și cu Astra, în ultima etapă, la Severin.

Pandurii lui Edi a pierdut mai puțin decât vicecampioana din 2013. În urmă cu 3 ani Pandurii înregistra 9 înfrângeri în timp ce trupa de acum are doar 6 înfrângeri, cu 2 meciuri înainte de final. Ofensiv, Pandurii 2013 este peste băieții lui Edi. Echipa care termina pe locul 2 a avut 19 victorii în timp ce acum s-au câștigat doar 15 partide.

Câini de coșmar

Bilanț negru pentru Pandurii în acest sezon în fața câinilor. Trupa din Gorj nu a reușit nici o victorie în 6 meciuri cu Dinamo în trei competiții diferite (3 egaluri și 3 înfrângeri).

Pandurii a ieșit din claculele pentru locul 2 dar și poziția pe podium este greu de dobândit la finalul stagiunii. Echipa din Târgu Jiu are un program mai dificil decât contracandidata la locul 3 urmând a întâlni Steaua, în deplasare, și Astra, acasă, în timp ce echipa lui Rednic va juca cu Astra, acasă, și Viitorul, în deplasare.

Pandurii, om cu om

Stanca: Nici o emoție între buturi. A încasat un galben prea ușor, după ce a dat cu mingea în Gnohere când jocul era întrerupt.

Ungurușan: Apetit ofensiv, cel puțin în startul meciului când a trimis două centrări bune. Defensiv a avut o singură ezitare când a încercat vigilența propriului portar, însă Stanca a fost la post și a reținut lovitura de cap a colegului său.

Săpunaru: Îngălbenit aiurea de Tudor, după o simulare a adversarului, în debutul meciului. A urcat și cu mingea la picior pentru a susține atacul iar în apărare a fost impecabil.

Bunoza: Destul de sigur pentru al doilea său meci în tricoul pandurilor. Imbatabil la cap. Din păcate cei doi stoperi nu au beneficiat de mingi utile în careul advers la fazele fixe cu toate că Pandurii a beneficiat de multe cornere.

Acsinte: Precipitat, disperat în joc dar nu se poate pune la îndoiala implicarea sa totală. Tehnică destul de precară, mai ales sub presiunea adversarului. A trimis o centrare foarte bună, în spatele fundașilor, dar doi colegi au ratat reluarea din fața porții. În final a avut golul în creștetul capului, însă a trimis peste. Și încă ceva. A cedat prea ușor într-un duel fizic cu Rotariu în careul propriu dar Stanca a reținut reluarea dinamovistului.

Ropotan: Prezent în joc, a alergat mult, a și pierdut mult când a fost vorba de construcție. Și-a asumat multe mingi lungi, multe imprecise și de aici jocul fragmentat.

Droppa: Sub nivelul de anul trecut, de înțeles după perioada lungă de inactivitate, dar rămâne un jucător important. A încercat și poarta dar șuturile sale cu latul au fost pradă ușoară pentru portarul advers.

Antal: Modest, fără reușite. A pedalat în gol, dar defensiv l-a susținut bine pe Ungurușan.

Nistor: Parcă și-a mai revenit. Nu a mai greșit cât în jocurile trecute iar centrările din corner au fost mai precise dar nu foarte precise. A oferit și câteva pase filtrante de efect rămase fără rezultat.

Răduț: Parcă a jucat pentru Dinamo ! Superocazii pentru mijlocașul pandurilor. Prima dată a ratat poarta după o recuperare proprie iar a doua oară nu a trecut de Cerniauskas, singur cu portarul advers. La plusuri trebuie trecută și o pasă minunată pentru Acsinte, ratată total de fundașul pandurilor. Oricum pe plus față de jocurile precedente.

Hora: Nu a fost ziua lui norocoasă. Ocazie incredibilă ce candidează la ratarea campionatului. Șut peste poartă din 6 metri, fără adversar pe el, central, și cu mingea statică. Execuție ce ar fi trebuit să fie simplă, dar pe care Hora nu a fructificat-o, altfel un oportunist extraordinar care a marcat din situații mult mai grele în cursul sezonului. Și nu a fost singura ratare. Ce să mai, nu i-a ieșit nimic dar e o excepție în cazul său. De obicei îi iasă totul…

Mrzljak: Implicat în jocul ofensiv. I-a pus o minge pe cap lui Acsinte dar nu a ieșit și gol.

Nicoară: Un șut pe centru și cam atât. Greu pentru el în condițiile în care Dinamo s-a badicadat, el fiind mai degrabă un jucător de contraatac, de spații largi.

Wellington: Introdus prea târziu, în minutul 87. O reluare cu capul din 6-7 metri imprecisă.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.