RSS post comments feeds rss email feeds twitter

În cărți pentru locul doi

/ 19 aprilie 2016
Pandurii Târgu Jiu a câștigat în deplasare, la Viitorul, 2-0, și poate visa din nou la locul 2. Trupa lui Edi Iordănescu s-a apropiat la 2 puncte de Steaua cu care se va duela în penultima etapă a sezonului. Deocamdată, Pandurii și-a asigurat locul 4 în actuala ediție, a doua cea mai bună perfomanță din istorie.

 

IMG_1370Pandurii a obținut a doua victorie în play-off, 2-0 cu Viitorul și a luat un avans de 9 puncte față de formația lui Gică Hagi, locul 5 în play-off. Deși matematic Viitorul mai are șanse să-i ajungă pe olteni e greu de crezut că băieții lui Hagi vor bate tot în ultimele 3 etape iar Pandurii va pierde tot.

Locul 4 e minimul posibil în actualul sezon pentru gorjeni, dar rezultatul e și așa unul important. Pandurii a mai terminat o singură dată în istorie în careul de ași ai Ligii 1. În ediția 2012-2013, trupa din Târgu Jiu a ocupat locul 2, cu 63 de puncte acumulate în 34 de etape.

Ioan Hora a punctat din nou, la Ovidiu, și a ajuns la cota 17. Hora e favorit la titlul de golgheter fiind la 3 goluri distanță de Alibec (Astra), cu 3 etape înainte de final și are șanse mari să prindă lotul României pentru EURO 2016.

Hora e cel mai eficient fotbalist al oltenilor într-un sezon de Liga 1, depășindu-l pe Mihai Roman, 16 goluri în 2014-2015. Într-un clasament all-time al marcatorilor panduri Hora e pe locul 3, după Matulevicius (24 goluri) și M. Roman (20 goluri).

Pandurii, om cu om:

Stanca: A avut de lucru în primul sfert de oră al meciului când Viitorul a pus ceva probleme dar a fost sigur între buturi. Jocul cu piciorul, de obicei destul de sigur, l-a trădat acum, degajările sale fiind mai tot timpul fără destinatar, dar asta nu e treaba portarului.

Ungurușan: Asist la golul lui Hora și evoluție sigură în defensivă.

Vasco: Joc fără prea mari probleme pentru portughez.

Bunoza: Debutant la Pandurii, a contribuit decisiv la golul doi. A driblat doi adversari în terenul advers și a pasat pentru Hora care la rândul său l-a angajat decisiv pe Nistor. Destul de nesigur în primele minute dar are circumstanțe, el neevoluând luni bune din cauze medicale.

Acsinte: Dedicat, a alergat mult, a pus piciorul sănătos în defensivă, dar precar în atac. A centrat de 4 ori în primul adversar.

Ropotan: Presing bun, recuperări, a închis bine, a urcat când a avut ocazia. A încasat un galben, al cincilea în play-off.

Răuță: A pierdut o minge ce putea să pună probleme, dar în general a fost stăpân pe el. Poate fi o soluție de viitor.

Antal: Mai șters față de jocul trecut când a excelat. Nici o șansă de gol în 74 de minute.

Nistor: Neinspirat în general, dar a reușit primul său gol la Pandurii în actualul sezon. A participat și la golul 2 iar el se vede tot în tricoul pandurilor și în sezonul viitor desi spusese anterior că abia așteaptă să plece la vară. A mai avut o ocazie mare în prima parte, un șut slab pe centru din 12 metri.

Răduț: Parcă joacă pe cărbuni aprinși. Nimic de remarcat deși a bifat toate minutele. Poate e cu gândul în altă parte iar Edi îl chinuie ca titular.

Hora: Oportunist în continuare. A marcat un gol aproape imposibil, golul 17 în Liga 1 în actualul sezon și a mai oferit și o pasă de gol interesantă. M-aș bucura să termine golgheter și chiar are șanse foarte mari fiind la 3 goluri de Alibec.

Pițian: A blocat o minge dificilă la o lovitură liberă și a coborât prea mult, la nivelul fundașilor, la șutul lui Tănase. Dacă își păstra postul și urca puțin, atacantul lui Hagi nu mai finaliza în minutul 85.

Nicoară: A revenit după 3 etape de suspendare dar nu a excelat.

Grecu: L-a înlocuit pe Acsinte în minutul 85. Nimic notabil. Poate doar lentoarea cu care se repliază.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.