RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Fericiți (doar) pentru puncte – Pandurii, om cu om

/ 24 noiembrie 2015
De la scorul campionatului… la o victorie cu emoții, asta a fost involuția pandurilor cu Petrolul. Echipa lui Edi Iordănescu a condus cu 3-0 în minutul 60 însă a reușit doar un succes la limită, 3-2.

IMG_7680Hora a ajuns la cota 10 goluri și a stabilit un nou record personal stagional.

Pandurii nu a părut că acuză absențele numeroase (Răduț, Nicoară, Mrzljak, Wellington și Edi Iordănescu) și a început dezinvolt, însă prima șansă a aparținut Petrolului. Filipetto a salvat, însă, inextremis un gol ca și făcut. Pramgatică, Pandurii a lovit la prima șansă. Ciucur a scor un penalti și Săpunaru a transformat cu emoții în fața fostului coleg Pecanha. Și scenariul a continuat în aceeași notă. Petrolul a ratat prin Moussa iar Pandurii a marcat prin Filipetto imediat după pauză. Ca o obișnuință, echipa lui Edi a făcut pasul înapoi dar tot s-a lipit la gol. Hora a marcat superb pentru 3-0 dar asta a adus și o relaxare prematură de neînțeles. Petrolul a redus prin handicap prin rezervele Marinescu și Lemnaru dar a fost prea târziu pentru o surpriză. Păcat pentru impresia din prima oră a meciului.

Pandurii adună, totuși, 33 de puncte și urcă pe locul 3, la egalitate cu Viitorul, ocupanta locului 2, dar cel mai important e că menține o distanță de 7 puncte față de CSU Craiova, locul 7.

Pandurii, om cu om:

Mingote: A fost cât pe ce să fie accidentat grav de Moussa, însă la acea fază e și vina lui că nu e ieșit mai repede și i-a permis adversarului să reia spre poartă. Nu a ajutat echipa cu nimic. A prins niște mingi, normal de altfel, în rest, nu și-a trecut în cont nici o intervenție decisivă.

Ungurușan: Puțin activ ofensiv, oricum imprecis, dar în apărare și-a făcut treaba.

Vasco: Gafeurul de serviciu. A oferit cadou golul 1 al oaspeților și a contribuit cu o deviere nefericită și la golul 2. A încercat să joace simplu dar când a abdicat de la acest principiu al fundașilor a fost taxat. Unul din cele mai slabe meciuri ale portughezului.

Filipetto: A fost implicat în două faze definitorii pentru succesul cu Petrolul. Mai întâi a împiedicat un gol ca și făcut în debut când a blocat un adversar în ultimul moment apoi a marcat pentru 2-0. Control bun al balonului, viziune bună.

Momcilovic: Sub nivelul său obișnuit. Prezență zero în atac, iar în apărare Nepomuceno l-a cam subordonat când a avut ocazia.

Săpunaru: Gol și pasă de gol pentru un închizător. Ar putea fi considerat omul meciului. Și-a asumat executarea penaltiului în fața unui fost coleg, dar i-a ieșit, ce-i drept, cu emoții. A pasat minunat lui Hora pentru ca apoi să rateze cu capul din câțiva metri.  Excelent.

Droppa: Un bătăios, tăvălit de oaspeți. Un mare câștig pentru Pandurii.

Ciucur: Inconstant. Ba pe val, ba inexistent. A scos penaltiul pentru 1-0, apoi a fost implicat în altă fază în care arbitrul trebuia să acorde penalti pentru Pandurii. Defensiv și-a ajutat mult colegul de bandă, dar are nevoie de mai multă constanță pentru a-și adjudeca tricoul de titular.

Nistor: Fantastic! Efort extraordinar dublat de pase minunate. Agresiv în permanență a hărțuit defensiva adversă. A găsit continuări bune mai mereu și a fost aproape și de gol.

Munteanu: Evoluție bună timp de 62 de minute. A dezvoltat bine jocul la faza penaltiului. În rest multă muncă, fără prea mari surprize în jocul său.

Hora: Gol și pasă de gol. A ajuns la cota 10 și e din nou colider în clasamentul golgheterilor alături de Lopez. Și-a depășit deja recordul stagional de goluri stabilit la ASA Târgu Mureș în sezonul trecut când a marcat de 9 ori. Hora este cel mai bun marcator al anului 2015, iar asta se datorează transferului la Târgu Jiu.

Trifu: A prins și el 30 de minute și a dovedit că merită și alte șanse. Curajos, dispus la efort, are nevoie de mai multă stăpânire în anumite momente, dar asta se capătă odată cu experiență. Bravo, Trifu!

Pleașcă: Prima prezență în acest sezon. Una discretă, dar așteptările sunt mici acum. Trebuie să crească jucând.

Khalouta: Încă un meci de adio.

IMG_7557

Pandurii Târgu Jiu – Petrolul Ploiești 3-2 (1-0)
Stadion „Municipal”, Drobeta Turnu Severin, spectatori: 500

Au marcat: Săpunaru (min. 20), Filippetto (min. 47), Hora (min. 58) / Marinescu (min. 75), Lemnaru (min. 90+3)

Pandurii: Mingote – Ungurușan (min. 69 Pleașcă), Vasco, Filippetto, Momcilovic – Săpunaru, Droppa – Ciucur (min. 82 Khalouta), Nistor, V. Munteanu (min. 62 Trifu) – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.

Petrolul: Pecanha – Peteleu (min. 75 Lemnaru), Tudose, Benga, Faug-Porret – Bucșa, Ropotan -Nepomuceno, Zoubir, Varga (min. 64 Marinescu) – Moussa (min 75 Tamuz). Antrenor: Mihai Stoichiță.

Arbitri: Andrei Chivulete – Sebastian Stoianov, Vlad Bârleanu.

Cartonașe galbene: – / Faug-Porret (min. 10), Varga (min. 45), Pecanha (min. 67).

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.