RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii lui Edi, vânați de alte echipe

/ 14 aprilie 2016
Jucătorii Pandurilor au devenit ținte pentru celelalte echipe din campionatul intern, mulți dintre aceștia fiind deja contactați de alte echipe în vederea unor eventuale transferuri din vară.

 

IMG_5396   În mod normal, interesul arătat de alte echipe pentru jucătorii tăi ar trebui să te bucure, acesta fiind barometrul care indică nivelul muncii tale ca antrenor al unei echipe de fotbal, dar când acest lucru se întâmplă în plin sezon, fără ca jucătorii să fie încă liberi de contract, iar tu mai ai de îndeplinit obiective, totul devine deranjant și nociv pentru propria echipă. În această situație pare să se afle Edi Iordănescu, antrenorul pandurilor spunând că jucătorilor săi le este distrasă atenția de la jocurile pe care le mai au de disputat de diverși conducători, antrenori sau avocați: „Mă supără foarte tare că fiind acest final de sezon şi fiind această incertitudine care persistă asupra viitorului, mulţi dintre băieţi nu mai sunt cu capul aici. Îmi asum ce spun, nu-i judec, nu-i condamn, dar nu e ok. Ştiu că sunt tatonaţi de alţi conducători, cluburi”, a declarat antrenorul Pandurilor. Edi Iordănescu îi atenționează pe cei care nu-i lasă jucătorii să se concentreze pe ultimele partide din actuala stagiune că nu va sta cu mâinile în sân: „Fac apel la alte cluburi să respecte competiţia şi să lase jucătorii pandurilor în pace, iar după finalul campionatului fiecare e liber să discute. Trag acest semnal de alarmă şi pentru băieţii noştri să rămână concentraţi, dar trebuie să fie aici cu capul şi cei care termină contractul pentru că e bine să termine competiţia într-un fel care să le creeze perspective pentru viitor. Nu vreau să ameninţ, dacă aceste lucruri persistă în viitor voi da nume concrete. Aşa că să nu creadă alţii că eu nu cunosc aceste lucruri, jucătorii sunt sinceri şi apreciez asta. Trebuie lăsaţi în pace, dacă nu voi ieşi public şi voi face declaraţii care nu cad bine la nimeni. Protejez echipa, clubul care mă plăteşte, sunt probleme, dar eu fac totul aşa cum e normal. Nu sunt semnale, sunt dovezi clare. Ştiu şi de la jucători şi de la intermediari,. Sunt cluburi care abordează jucători în ultimele 6 luni de contract, dar şi care nu sunt la final de contract cu premisa că aici nu va mai fi continuitate. Lucrurile astea nu sunt OK.”, a mai declarat tânărul tehnician.

Pentru a-i face pe jucători să stea concentrați doar la ceea ce a mai rămas din acest sezon, Edi Iordănescu se dă pe sine drept exemplu: „Să fim uniţi, concentraţi la antrenamente. Ştiu că jucătorii vorbesc cu impresari, cu alte cluburi, cu avocaşţi şi nu e ok. Eu am spus că sunt speranţe că lucrurile se vor îndrepta. Trebuie să fim profesionişti până la capăt, să ducem munca la final, la vară tragem linie şi fiecare poate lua deciziile care le vrea fiecare. Sunt antrenor profesionist, până în ultima zi de contract mă voi dedica acestei echipe. Vreau cât mai multe puncte şi să terminăm cât mai sus!”, a mai spus antrenorul Pandurilor. Acesta știe cât de vulnerabili îi sunt jucătorii și tocmai de aceea îi felicită că sunt sinceri cu el și au vorbit deschis despre acest subiect: „Indiferent cât de maturi sunt jucătorii îşi pierd capul, îşi pierd nivelul de concentrare, implicare, unii peste trei săptămâni sunt liberi şi în inconştient apare o stare de conservare, de automulţumire. Apare frica de accidentare, asta nu condamn. Dar nu trebuie scăpată situaţia din mână. Mulţumiţi sau nu de partea financiară trebuie dusă munca la capăt, pentru clubul care ne-a plătit şi ne-a oferit la toţi să activăm la acest nivel să respectăm clubul. Salut că jucătorii sunt deschişi, sinceri, sunt şi eu un antrenor care are multe conexiuni în fotbal şi inevitabil am informaţii care îmi vin la ureche”, a completat Edi Iordănescu.

Circa zece jucători de la Pandurii se află la final de contract cu gruparea târgujiană, o parte dintre aceștia urmând a primi oferte de prelungire a înțelegerilor din partea clubului în vreme ce alții se vor despărți de Pandurii urmând a se transfera la alte echipe, Edi Iordănescu precizând că în cazul în care echipa gorjeană își va rezolva problemele financiare, există posibilitatea ca un grup masiv din cei care astăzi joacă la Târgu Jiu să se regăsească în formula cu care aceasta va porni la drum și în sezonul viitor.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.