RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Succes categoric în Gruia pentru pandurii lui Edi Iordănescu

/ 1 martie 2015
După ce nu a reuşit nici măcar o remiză în confruntarea cu CS U Craiova de pe teren propriu, Pandurii şi-a pus toate speranţele în deplasarea de la Cluj Napoca, iar elevii lui Edi Iordănescu au obţinut ceea ce şi-au propus, trei puncte care să-I îndepărteze măcar pentru moment de zona minată a clasamentului.

IMG_5031          Pandurii încearcă să remonteze un tur de campionat dezamăgitor şi după prima etapă a returului când a pierdut nemeritat pe teren propriu în faţa craiovenilor a obţinut primele puncte din 2015 pe un teren pe care multe echipe au pierdut în prima parte a sezonului. CFR Cluj se află într-o situaţie dificilă, a fost depunctată şi se află pe ultimul loc deşi încheia turul ca principala urmăritoare a Stelei. Cu acest succes, Pandurii a trecut în avantaj în confruntările directe cu CFR Cluj în Liga 1, gorjenii acumulând acum 9 victorii, 3 egaluri şi 8 înfrângeri în duelurile cu formaţia ardeleană pe parcursul a 10 sezoane petrecute împreună în primul eşalon.

 În avantaj din start

Pandurii n-a avut milă pentru trupa lui Eugen Trică şi a “muşcat” chiar în debutul întâlnirii. Momcilovic a sprintat pe stânga în minutul 2, a centrat perfect, în spatele fundaşilor CFR-ului, iar Mihai Roman a venit la întâlnirea cu balonul marcând cu o alunecare din marginea careului mic. Cu acest avantaj luat chiar din debut, Pandurii a arătat multă siguranţă la mijlocul terenului, acolo unde a revenit şi Nistor lângă un cuplu de mijlocaşi la acoperire, Pintilii şi Anton, care a recuperat extrem de multe baloane. După un şut al lui Chanturia deviat de Cordoş în corner, Pandurii a avut o mare oportunitate în minutul 18, la o fază plecată din piciorul lui Dan Nistor. Mijlocaşul Pandurilor a trimis o diagonală de vis cu care l-a găsit pe Nicoară, acesta l-a depăşit fără probleme pe Tiago Lopes pentru a rămâne faţă în faţă cu Amadio, dar şutul a fost destul de slab şi portarul clujenilor a păstrat avantajul minim luat de gorjeni. Roman a încercat şi el ceva un minut mai târziu, dar lovitura sa de cap a fost slabă şi Amadio a reţinut fără probleme. Tabela se putea modifica din nou în minutul 24, dar după un şut foarte bun al lui Anton, Amadio a respins în faţă, dar Vasiljevic a reluat din colţul careului mic tot în portarul gazdelor apoi mingea fiind respinsă din faţa liniei porţii de Camora. A urmat apoi o perioadă în care gazdele au încercat mai mult, dar fără a se apropia periculos de buturile gorjene, cel mai periculos jucător al CFR-ului dovedindu-se Chanturia, care a trimis de două ori spre poarta, la unul din aceste şuturi, în minutul 40, făcându-l KO pe Vasiljevic, care a recepţionat şutul în bărbie. Cornerul ce a urmat a fost un moment în care poarta lui Gliwa a fost în pericol, dar nu din cauza clujenilor, ci a lui Cordoş, care a fost aproape de un autogol cu o reluare de cap. Autogolul a venit până la urmă, în prelungirile primei reprize, însă în poarta lui Amadio, cel care a reuşit această performanţă fiind chiar portarul clujenilor, care a boxat în propria poartă un corner executat de Nistor.

Clujenii, făcuţi KO pe final

Repriza secundă a părut a fi una în care Pandurii s-a jucat de şoarecele şi piscica cu echipa gazdă. I-a lăsat acesteia impresia că domină jocul, a lăsat în anumite momente deliberat posesia, însă clujenii nu au ştiut ce să facă cu mingea. Amadio a avut din nou emoţii în minutul 50 la un şut al lui Anton, iar Roman a şutat imprecis în minutul 63 după o deschidere frumoasă a lui Eric. Deac a şutat pentru prima dată pe poartă pentru clujeni în minutul 70, dar a făcut-o direct în braţele lui Gliwa. Harul lui Eric a început să se vadă din ce în ce mai pregnant în jocul Pandurilor, iar brazilianul a găsit un culoar pentru Shalaj în minutul 72, dar şutul elveţianului a fost respins de lângă bară de Amadio. Până la urmă, Eric avea să înscrie, a făcut-o în minutul 82 şutând cu sete din marginea careului după ce a trecut de Ene. Lângă gol, Eric a pus şi un assist, brazilianul găsind un culuar perfect pentru Shalaj, de această dată elveţianul finalizând cu sânge rece, din interiorul careului.

Acest succes, extrem de important pentru echipa lui Edi Iordănescu, trebuie însă confirmat de panduri şi în următoarea deplasare, cea de la Ceahlăul, cu un nou succes echipa gorjeană putând ieşi clar din zona minată a clasamentului.

CFR Cluj – Pandurii Târgu Jiu 0-4 (0-2)

Stadion “Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj Napoca, spectatori: 2.000

Au marcat: – / M. Roman (min. 2), Amadio (min. 45+1 – autogol), Eric (min. 82), Shalaj (min. 85)

CFR Cluj: Amadio – T. Lopes, Larie, Ene, Camora (min. 36 Jakolis) – Deac, Muniru, Carp, Chanturia (min. 68 Chanturia) – Jazvic (min. 85 Negruţ), Tade. Antrenor: Eugen Trică.

Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Cordoş, Vasiljevic, Momcilovic – Anton (min. 61. Eric), Pintilii- Buleică (min. 67 Shalaj), Nistor, Nicoară – M. Roman (min. 75 Matulevicius). Antrenor: Edi Iordănescu.

Cartonaşe galbene: T. Lopes (min. 64), Muniru (min. 79), Deac (min. 80) / Pintilii (min. 26), Nicoară (min. 32), Eric (min. 73), Shalaj (min. 74)

Arbitri: Radu Petrescu, Bogdan Gheorghe, Bogdan Velicu.

Foto: www.panduriics.ro

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.