RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Edi Iordănescu vrea să joace în 4-2-3-1

/ 13 ianuarie 2015
Noul antrenor al Pandurilor doreşte să schimbe sistemul în care echipa gorjeană va aborda meciurile în retur, Edi Iordănescu fiind adeptul unui sistem de tipul 4-2-3-1.

IMG_2625            În ultimii ani, Pandurii a evoluat cu predilecţie în două sisteme de joc, în funcţie de antrenorii care au stat pe bancă. Petre Grigoraş, ajuns pentru prima dată la Pandurii în 2010, a impus un stil de joc ofensiv bazat pe sistemul 4-3-3. Chiar şi în al doilea său mandat, Grigoraş a pornit tot de la un 4-3-3 deşi pe parcursul meciului rolurile şi poziţiile jucătorilor s-au schimbat mai des, uneori Grig optând chiar şi pentru jocul cu două vârfuri. Între cele două mandate ale lui Grigoraş, Pandurii a intrat pe mâna lui Cristi Pustai, antrenor care le-a cerut jucătorilor să evolueze într-un 4-2-3-1 dorind ca în faţa apărării să pună doi închizători. La acest sistem pare să apeleze şi noul antrenor al pandurilor, Edi Iordănescu.

 Sistem flexibil

Tehnicianul ce tocmai a început munca la cârma grupării târgujiene recunoaşte că se gândeşte la o schimbare în jocul Pandurilor, schimbare care să pornească şi de la aşezarea în teren. „Există şanse mari să schimbăm abordarea, structura geometrică, aşa cum îi spun eu în termeni de specialitate”, spune Edi Iordănescu, antrenor care însă ţine să menţioneze că rolurile pot fi reinterpretate pe teren în funcţie de situaţie: „Noi trebuie să ne gândim că nu trebuie să fim foarte rigizi în ceea ce înseamnă sistem. Să spunem ăsta e sistemul şi ăsta e sistemul… Nu, eu pot să vă dau un model de sistem pe care să-l interpretez în „n” feluri în timpul jocului. Sistemul de plecare îţi dă nişte referinţe în funcţie de profilul jucătorilor, de sarcinile postului pe care le trasezi, de adversar, sistemul poate să se modifice de la o fază la alta, la momentele de tranziţie. Sistemul de plecare sunt şanse să îl aducem la un 4-2-3-1, care în timpul jocului să se modifice”, a mai declarat tehnicianul gorjenilor.

 Se pliază pe lot

Edi Iordănescu spune că sistemul ales de el pentru partea a doua a campionatului este o rezultantă a profilului jucătorilor pe care Pandurii îi are în lot în acest moment: „Eu m-am uitat în primul rând la jucătorii pe care îi avem la dispoziţie, profilul jucătorilor. Am mai declarat şi o spun încă o dată, nu-mi doresc să facem modificări mari la nivelul grupului şi atunci e normal ca eu să identific jucătorii şi să găsesc varianta cea mai potrivită pentru ce avem la dispoziţie. Dacă era perioada de vară şi discutam de 7-8 jucători care să plece şi alţi 8-9 care să vină, atunci puteam să zic că puteam să construiesc eu filosofia de joc şi aduceam strict pe ce vroiam eu să joc şi să implementez. Deci, este clar că sunt şanse mari să schimbăm sistemul de joc, să trecem la 4-2-3-1”. Din spusele tânărului antrenor ce a fost instalat pe banca echipei gorjene putem înţelege că din vară lucrurile se pot schimba din nou în ceea ce priveşte sistemul de joc şi, dacă acum lotul a impus aşezarea, din vară el ar putea fi cel care va stabili lotul şi, odată cu el, şi un alt sistem de joc.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.