RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Un antrenor luptător: Ioannis Diamantakos

/ 21 martie 2016
Diamantakos a fost mantaua de vreme rea la Energia, dar și-a făcut treaba în orice situație și din orice postură în acest sezon la trupa gorjeană, neavând șansa să arate, cu adevărat, tot ce știe în timpul petrecut până acum la Târgu Jiu.

img_6929-qpr

Grecul Ioannis Diamantakos s-a întors în România în vara anului trecut ca preparator fizic la Energia și asistent al cipriotului Antonis Constantinides. Trecutul acestuia se leagă de țara noastră prin perioada petrecută de el la Cluj Napoca pentru studiile în psihologie finalizate la Universitatea Babes-Bolyai din Ardeal, fiind specializat și în pregătire fizică. El a lucrat în baschetul feminin românesc atât ca prinicipal, cât și ca secund al formațiilor Universitatea Cluj și ICIM Arad, devenind antrenor al echipei naționale de tineret a României U20. În plus, Diamantakos a fost selecționerul naționalei de senioare a Siriei în 2011. La nivelul baschetului masculin, el a pregătit A.O. Agriniou și A.O. Vonitsas (Grecia) din 2012 până la venirea sa la Energia.

Ioannis este omul pe care Constantinides l-a adus la Târgu Jiu pentru a se ocupa de pregătirea fizică a jucătorilor Energiei, dar odată cu plecarea cipriotului în Kosovo, sarcinile de prinicipal la gruparea gorjeană i-au revenit chiar lui Diamantakos. Văzut de unii antrenorul începutului de an 2016 în sportul cu mingea la coș din România, el a debutat în noua postură pe banca oltenilor la meciul cu vicecampioana BC Mureș, fiind prima victorie a sa la cârma Energiei, scor 88-80. A urmat succesul încântător din FIBA EuropeCup cu STB Le Havre, scor 78-68, după care gorjenii au cedat în următoarele trei dispute: cu CSM Oradea de două ori în campionat și cu Pieno în deplasarea din competiția europeană. Interimatul lui Diamantakos se încheia practic după cinci partide, când Hristu Șapera și-a dat acordul de a prelua banca Energiei Târgu Jiu. Criza s-a adâncit, iar scenariul sumbru a devenit, peste noapte, realitate în orașul lui Brâncuși, unul cunoscut de toată lumea.

Fără bani și cu un lot prea subțire pentru Liga Națională, conducerea clubului avea să apeleze din nou la grecul Diamantakos începând cu meciul contra lui Phoenix Galați, iar acesta a dat asigurări că, indiferent de situația în care va ajunge actuala sa echipă, el va fi ultimul care va părăsi Energia. Neplătit de atâtea luni, la fel ca jucătorii care au ales să rămână la Târgu Jiu, tehnicianul de 41 de ani își face în continuare treaba, având sub comandă, la fiecare antrenament, câte 7-8 jucători, condiții anormale pentru demararea pregitirilor unei partide. Chiar și așa, Energia, cu Ioannis Diamantakos ca principal, a bătut Dinamo și este la un succes distanță de a se salva 100% de la retrogradare înaintea ultimelor patru etape.

Astfel, dacă gorjenii vor râmâne și în sezonul viitor pe prima scenă a baschetului românesc, rezolvând probleme financiare, aceștia au, dincolo de restanțele salariale, o datorie morală față de Ioannis Diamantakos, un antrenor care nu a avut timp și nici ocazia să arate tot ce știe la Energia și care a ales să rămână alături de această echipă la greu.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.