RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Hristu Șapera, foarte aproape de a fi noul antrenor al Energiei!

/ 17 ianuarie 2016
Tehnicianul bucureștean a început sezonul actual pe banca Stelei, dar ratând unul din obiectivele echipei, accedera în Final-Four-ul Cupei României, cele două părți au convenit pentru încetarea colaborării.

pf_1452980143

Hristu Șapera este foarte aproape de a fi noul antrenor al Energiei Târgu Jiu. Tehnicianul în vârstă de 35 de ani a venit în cursul zilei de vineri în oraș pentru a pune la punct datele contractului cu medaliata României în EuroChallange, iar astăzi sau mâine ar urma să semneze înțelegerea cu gorjenii.

Șapera a evoluat, ca jucător, la Rapid și Granitul București. Devenit antrenor principal la CSM București în 2010, cu care a înregistrat câteva perfomanțe de luat în seamă pentru un debutant, de două ori ajungând în play-off cu gruparea din Capitală, acesta a preluat-o pe BCM U Pitești. La cârma piteștenilor s-a aflat din 2013, formație pe care a calificat-o tot de două ori în Final-Four Cupei României. Pentru ediția 2015/2016, Șapera semnase cu Steaua, alături de care a participat în EuroCup, dar nu și-a dus contractul la bun sfârșit, întrucât cele două părți au convenit asupra unei rezilieri după ce steliștii au ratat unul din obiectivele propuse: accederea la Final-Four Cupei României. Însă nu acesta pare să fi fost principalul motiv, unele transferuri fiind făcute acolo chiar peste capul lui „Șapi”, ceea ce l-a determinat să plece.

Șapera s-a mai aflat pe banca naționalelor de tineret ale României.

După plecarea lui Constantinides de la Energia, Diamantakos a asigurat interimatul. Într-un final, conducerea clubului gorjean pare că s-a orientat bine, fiind o mișcare importantă odată cu aducerea lui Șapera la Târgu Jiu. Cel mai probabil, el îl va aduce la gruparea olteană și pe preparatorul fizic Rade Pavlovic, cu care lucrează neîntrerupt din 2010.

www.sportingorj.ro
Comentează!

5 Comentarii până acum

 • Klauss spune:

  Excelenta mutare…poate si cu 1-2 intariri avem sanse la castigarea campionatului…

 • Robita spune:

  În sfârșit o mutare bună ! Bine ai venit , Șapi !

 • bubu spune:

  sa nu aiba surprize de genul jucatori plecati din cauza problemelor financiare…deja eziukwu e dat ca si plecat de presa de specialitate…

 • Robita spune:

  Crezi că dacă pleaca Eziukwu , nu Șapi varianetele sale de rezervă ? Poate chiar mai bune !

 • yo spune:

  Dupa mine, o mutare mai proasta nici ca se putea. Cel putin nu in momentul asta. Sapera are foarte mare potential, dar inca nu a confirmat nicaieri. Are reputatie de antrenor fricos, iar acest preparator fizic a fost dat afara de la Steaua iar la Pitesti nu il placea nimeni. Un caracter infect care nu este adus ca preparator fizic, ci pentru a tine in frau vestiarul, lucru pe care Sapera nu a putut sa il faca niciodata.
  Peste 5 ani, va fi o alegere excelenta…momentan nu aveam nevoie de potential, ci de experienta. Va trage echipa in jos si iar pierdem ocazia sa avem un rezultat bun. Sta foarte prost si la selectia jucatorilor.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.