RSS post comments feeds rss email feeds twitter

FC Pragmaticii

/ 29 februarie 2016
Pandurii a încheiat sezonul regulat cu un succes la malul mării, victorie care i-a urcat pe băieții lui Edi Iordănescu pe podiumul Ligii 1.

IMG_1442Partida care a închis sezonul regulat a fost în prima sa parte un somnifer perfect, iar Edi Iordănescu pare să-și fi propus acest lucru. Pandurii a fost echipa care a acceptat dominarea trupei lui Gică Hagi întinzând o capcană puștilor de la Viitorul. Hagi junior, Tănase, Ganea, Nedelcu sau Chițu s-au văzut dominând clar adversarul, dar cei de la Pandurii au știut că rabdarea te face să treci marea. Fără a intra periculos în careul Viitorului, Pandurii a fost pentru mulți o umbră, faptul că nu a tras niciun șut spre poarta punctând negativ pentru imaginea gorjenilor din prima repriză. Stanca a intervenit salutar în minutul 12, la un șut puternic, din unghi, al lui Bănel Nicoliță la o fază pornită dintr-o eroare a lui Vasiljevic. Dacă Pandurii nu a pus probleme în atac, nici Viitorul nu a fost o sperietoare pentru Stanca, abia în ultimul minut al primei reprize Nedelcu punând poarta oaspeților în pericol cu o lovitură de cap, care însă a trecut pe lângă buturi.

Mulți tehnicieni pornesc meciul atenționându-și elevii că adversarul greșeala o așteaptă, iar Iordănescu junior pare să fie adeptul unei astfel de tactici, una care a dat roade la Ovidiu. Prima greșeală a făcut-o Viitorul, imediat după pauză, în minutul 48. Nicoară i-a pasat lui Hora, care a scăpta ușor de Filip, a pătruns în careu și a șutat cu exteriorul la colțul lung, învingându-l pe Pecanha. Trupa lui Hagi nu a avut o reacție după acest gol, Pandurii a trecut din nou la cutie și a așteptat viitoarea greșeală. Nu a așteptat mult, în minutul 75 Ropotan a recuperat un balon din picioarele lui Nedelcu și a șutat cu sete din interiorul careului pentru 0-2! Cernat a arătat că este încă maestru pentru Hagi junior și i-a arătat „prințului” cum se centrează. A făcut-o perfect pentru Tănase în minutul 77, iar acesta a răspuns cu o execuție de pus în ramă, o reluare cu capul pe spate, la colțul lung, reducând din diferență.

Viitorul a căutat egalarea, Bănel Nicoliță a dovedit că este încă un jucător valoros, a șarjat pe dreapta, iar la marginea careului s-a intersectat cu Grecu. Nicoliță a căzut solicitând penalti, dar arbitrul a lăsat jocul să continue, reluările arătând că faultul a existat, dar a fost în afara careului. La doar două minute de la faza care l-a făcut pe Gică Hagi să răbufnească la final, Pandurii a mai profitat de o eroare a gazdelor. Pecanha a ieșit neinspirat la o centrare a lui Hora pentru Ropotan, iar Mrzljak a șutat puternic stabilind scorul final.

Ca o concluzie, pentru a-ți atinge scopul, poți atinge și o cale inestetică, dar extrem de eficientă, iar pandurii a arătat la Ovidiu maximul de pragmatism: trei șuturi spre poartă, trei șuturi pe spațiul porții, trei goluri, trei puncte!

Viitorul Constanța – Pandurii Târgu Jiu 1-3 (0-0)
Stadion „Orășenesc”, Ovidiu, spectatori: 1.000

Au marcat: Tănase (min. 77) / Hora (min. 48), Ropotan (min. 75), Mrzljak (min. 84)

Viitorul: Pecanha – B. Nicoliță, Hodorogea, Boli, Ganea – Filip (min. 68 Benzar), Nedelcu, de Lucas – Chițu (min. 80 Vl. Rusu), I. Hagi (min. 68 Cernat), Tănase. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Pandurii: Stanca – Vasco, Săpunaru, Vasiljevic, Grecu – Mrzljak, Ropotan – Nicoară (min. 57 Ciucur), Nistor, Răduț (min. 73 Acsinte) – Hora (min. 85 Wellington). Antrenor: Edi Iordănescu.

Arbitri: Adrian Cojocaru – Valentin Avram, George Neacșu.

Cartonașe galbene: Ganea (min. 8), Tănase (min. 70) / Nicoară (min. 35), Grecu (min. 64), Vasiljevic (min. 87).

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.