RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Duelul revelațiilor

/ 1 octombrie 2015
Pandurii încheie turul sezonului regulat cu un derby al zonei play-off, acolo unde și-a propus să încheie campionatul. Partida cu Viitorul, în cazul unui succes, o poate trimite pe echipa gorjeană, în funcție și de jocul celorlalte rezultate, pe podiumul Ligii 1 la jumătatea primei părți a competiției.

 

IMG_8550      Pandurii va avea un meci dificil în fața unei echipe care a pierdut o singură dată în acest sezon, Viitorul cedând doar în deplasarea cu Steaua. Mulți dintre specialiști s-au grăbit deja să o numească revelație a campionatului și să îi acorde chiar șanse importante la titlu echipei lui Gică Hagi, dar nici Pandurii nu stă rău în clasament. Ba mai mult, un succes al echipei antrenată de Edi Iordănescu ar face ca Pandurii și Viitorul să aibă același număr de puncte la jumătatea sezonului regulat. Tehnicianul Pandurilor spune că Viitorul este o echipă care a câștigat în ultima vreme și la capitolul experiență, dar nu este nici de speriat și nici de neînvins: „Au un parcurs foarte bun, dar asta nu ne serie cu nimic, noi vom aborda jocul cu multă încredere şi ne propunem să scoatem maxim. Este un examen greu, însă sunt sigur că la ora jocului vom fi pregătiţi. Chiar poate luat un pic de val m-aş fi grăbit să îi numesc revelaţia turului, însă dacă stau puţin şi mă gândesc, în cazul unui succes al Pandurilor, am fi la egal de puncte şi având şi victoria în jocurile directe am putea noi să fim numiţi revelaţia acestui tur. Sigur că e de lăudat ce se întâmplă acolo, au găsit şi partitura potrivită şi mă refer la această combinaţie între tinereţe şi jucători mai experimentaţi, care reprezintă nişte piloni pentru această echipă şi automat accelerează procesul de creştere şi de maturizare a copiilor care sunt produşi în această pepinieră care e în spatele echipei”, a comentat antrenorul Pandurilor situația din jurul viitoarei adversare din Liga 1.

 „Sperăm să-i surprindem. Au vulnerabilități!”

Edi Iordănescu tratează cu toată atenția meciul cu Viitorul și spune că-și dorește să învingă o echipă pe care o consideră o contracandidată la play-off. Tehnicianul echipei gorjene și-a fcut temele pentru acest meci și are deja cheia ce poate deschide poarta constănțenilor: „Trebuie să pregătim foarte atent jocul, sunt o serie de lucruri pe care trebuie să le înţelegem, le vom analiza şi vom încerca în zilele care ne-au mai rămas. Sperăm să reuşim să le anihilăm punctele forte şi să-i surprindem, pentru că, ca şi orice altă echipă, au vulnerabilităţi”, a mai spus Edi Iordănescu. Acesta a anunțat și unele probleme de lot. Le-a numit grave, dar este probabil ca astăzi mulți dintre cei anunțați ca accidentați să fie, totuși, pe teren: „Avem foarte multe probleme de lot, Mrzljak, Unguruşan, Momcilovic, Nistor, Nicoară, sunt jucători care săptămâna asta nici nu s-au antrenat, însă sperăm ca până la ora jocului să reuşim să-i recuperăm pe cât mai mulţi dintre ei. Sunt cinci cu probleme mai grave, însă mai avem 1-2 cazuri mai minore şi sper ca pe aceia să-i avem apţi pentru joc”. Certă pare a fi însă absența lui Wellington, care are în continuare probleme: „E foarte greu de gestionat situaţia lui pentru că reuşisem să-l recuperăm şi a cedat din nou. A avut o pauză foarte mare înainte să vină la Pandurii şi la Chiajna în ultimele luni nu a mai jucat. E un jucător care ne-ar fi de mare ajutor şi chiar e nevoie de el”, a mai precizat antrenorul Pandurilor.

De cealaltă parte, Viitorul nu se va putea baza pe serviciile lui Benzar, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, și, probabil, nici pe Tănase, jucător accidentat în ultima etapă de campionat, dar în locul acestuia este de așteptat să fie titularizat eroul din ultimul meci, Răzvan Marin, autorul unui gol de generic în poarta Petrolului.

Fără orgolii

Edi Iordănescu spune că între el și antrenorul și patronul Viitorului nu este loc de orgolii, antrenorul Pandurilor având un respect deoebit față de cel mai bun fotbalist român și față de proiectul pe care-l pune în practică cu succes la Constanța: „Am fost întrebat de presa centrală. Nu există nici un fel de orgolii între mine și Gică Hagi, e un om pe care îl apreciez, îl respect. E meritul lui total pentru acest proiect, probabil a plătit și multe polițe pentru că puțini au avut încredere în el”, a mai spus edi Iordănescu. Cu tot respectul pe care-l poartă celui care-i va fi adversar în această seară, Iordănescu junior ține ca victoria să fie de partea echipei pe care o antrenează el.

„Plecând de la clasament și în ceea ce privește partea estetică, Viitorul este un adversar important. Cunosc proiectul de acolo, am lucrat o scurtă perioadă cu Gică Hagi, este îndrăzneț, inedit în România și din fericire pentru el dă roade. Nu este ușor ce face. Vom fi adversari și ne dorim victoria. Ar însemna mult pentru toată lumea, avem argumentele să ne batem pentru victorie”, Narcis Răducan, președinte Pandurii Târgu Jiu.

Pandurii Târgu Jiu – Viitorul Constanța
Stadion „Municipal”, Drobeta Turnu Severin, vineri, ora 21:00
Televizare: Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV

Echipe probabile:

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Vasco, Filippetto, Momcilovic – Săpunaru, Droppa – Nicoară, Nistor, Răduț – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.

Viitorul: Râmniceanu – Ciupe, Hodorogea, Mitrea, Boli – Filip, Aganovic – R. Marin, Nicoliță, Achim – I. Hagi. Antrenor: Gică Hagi.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.