RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia nu se predă!

/ 28 februarie 2016
Energia Târgu Jiu a fost la cinci minute distanță de a câștiga în fața lui Phoenix Galați, cu o rotație formată din șase jucători, dintre aceștia patru fiind români. Trei au terminat în double-double, lui Paris Horne lipsindu-i două recuperări pentru a realiza un triple-double remarcabil.

25-qpr2

Aktas, Andrei, Horne, Raimundas, Șanta și Mihuți. Aceasta a fost rotația de jucători a Energiei la meciul cu Phoenix Galați. Ultimele zile au adus plecări masive de la echipa gorjeană, ultima fiind cea a lui Jamar Diggs, care a ales să semneze cu BCM U Pitești. Cu toate acestea, americanul va lua mâine drumul Piteștiului și ar fi putut să ajute, pentru ultima oară, echipa datorită căreia a ajuns în România, dar agentul nu i-a permis să facă acest lucru.

Hristu Șapera s-a despărțit și el, în această dimineață, de reprezentanta țării nostre în Europa. Clubul neavând bani, antrenorului român nu i-a fost plătit faultul tehnic încasat la partida cu Dinamo din Cupă, fapt ce a condus la suspendarea și acum la despărțirea acestuia de gruparea olteană. Diamantakos și Alionescu se vor ocupa de pregătirea jucătorilor pe mai departe, grecul spunând foarte clar că nu va lăsa Energia la greu și va continua la Târgu Jiu indiferent de ce se va întâmpla până la capăt. S-ar părea că același mesaj a venit și dinspre jucătorii care, în seara aceasta, au intrat pe teren împotriva Galațiului. Românii sunt dispuși să termine sezonul pe malul Jiului, atât Horne, cât și Raimundas urmând să îmbrace și la următoarele jocuri echipamentul alb-alabastru. De asemenea, s-a suspendat greva, iar oltenii se vor întoarce la antrenamente.

Energia a condus-o pe Phoenix Galați timp de 29 de minute, chiar și la 14 puncte diferență. Toți cei șase jucători ai gorjenilor și-au atins potențialul maxim în partida contra trupei lui Florin Nini, unul dintre aceștia, Dragos Andrei, bifând toate cele 40 de minute ale disputei. A fost 41-40 la pauză, 65-62 înaintea sfertului 4, dar a doua jumătate a actului decisiv a înclinat balanța în favoarea gălățenilor. Și pe fondul oboselii acumulate de Aktas&Co., oaspeții s-au desprins la 11 puncte, americanul Jay Threatt terminând cu 6/8 la 3 puncte și 26 de puncte pentru Phoenix.

Szabolcs Santa a izbutit un double-duble senzațional, format din 22 de puncte și 15 recuperări. Lituaninul Danys Raimundas a terminat, la rându-i, în double-double, cu 21 de puncte și 12 recuperări. Paris Horne a fost aproape de un triple-double, la cele 16 puncte și 11 assist-uri, americanul adăugând și 8 recuperări. Dragoș Andrei a dinamitat coșul advers cu câteva mingi „de afară”, pentru 14 puncte, în timp ce Baris Aktas a terminat cu 6 assist-uri. Turco-românul a părăsit terenul în lacrimi la final, după salutul obișnuit cu fanii. Încărcătura meciului a fost una specială din cauza problemelor pe care le traversearză Energia, Aktas făcând, și așa, o risipă mare de efort. Pe final, el s-a prăbușit pe parchet din cauza unor crampe musculare, dar a revenit, în scurt timp, în joc. Alexandru Mihuți a contribuit cu 6 puncte la totalul de 81 al echipei sale, pentru ultimele 40 de secunde fiind trimis în teren și tânărul Silviu Sanda. S-a încheiat 81-89 (21-12, 20-28, 24-22, 16-27), în ropotele de aplauze ale suporterilor prezenți în sala Voievod Litovoi.

Energia Târgu Jiu i-a fost superioară lui Phoenix la recuperări, 45-43, gazdele reușind cu două mai multe în ofenisvă decât adversara, 18-16. Gorjenii au comis 13 turnover-uri, iar Galațiul a avut 12 mingi pierdute. Băieții lui Florin Nini au înscris 12 aruncări de la 3 puncte, față de 8 ale Energiei.

În aceste momente, gorjenii trebuie să încerce să depășească greutățile financiare, iar din punct de vedere sportiv să mai câștige cel puțin un joc din cele opt rămase pentru a fi siguri de salvarea de la retrogradare. Oricum, sunt șanse mari ca la finalul sezonului 2015/2016 să nu retrogradeze nicio echipă, dorindu-se revenirea la un campionat cu 14 echipe.

Trupa lui Diamantakos și Alionescu are miercuri meciul decisiv în FIBA EuropeCup, contra lui Khimik Yuzhny.

foto: www.csenergia.ro

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.