RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia are 1-0 în seria cu Khimik Yuzhny

/ 17 februarie 2016
Băieții noștri au întors soarta partidei în a doua parte a acesteia, având sferturile 3 și 4 de vis în primul episod al seriei cu ucrainienii de la Khimik Yuzhny din TOP 16 FIBA EuropeCup.

IMG_0575

Jocul a demarat cu cele două combatante marcând de la distanță, iar, în primul sfert, bătălia s-a purtat cap la cap, cu un plus pentru ucrainieni adus de oamenii mari atât la recuperare, cât și în jocul ofensiv. Tridentul jucătorilor de pe pozițiile 4-5 din rotația lui Khimki, Shaw-Koniev-Antypov, au pus 29 de puncte din cele 37 marcate de echipa lor până la pauză, oboseala simțindu-se deja acut în evoluția gorjenilor, aspect ce a afectat finalizările trupei lui Hristu Șapera, în special din spatele semi-cercului, de unde gazdele au avut chiar câteva aruncări deschise netransformate, terminând prima parte cu 2/14 la acest capitol.

37-29 a fost scorul la jumătatea meciului în favoarea oaspeților, dar Energia a revenit în forță de la cabine, cu o mai mare intensitate în defensivă. Chiar și așa, Riabchuck le-a dat oltenilor 9 puncte în mai puțin de un minut, cu trei aruncări transformate de 3, pentru ca scorul să fie 50-42 pentru adversarii băieților noștri. Fără soluție și, în continuare, fără om la poziția 4, întrucât Danys Raimundas nu a putut evolua pentru noua sa formație în Europa, Hristu Șapera l-a introdus pe Szabolcs Santa pe teren, care a făcut pereche sub panou cu Eziukwu. Astfel, ambii pivoți ai gorjenilor s-au aflat în același timp pe parchet, iar Energia a avut un run de 7-0, cu care se afla la -3 în minutul 28, scor 50-47.  60 de secunde mai târziu, Horne a pedepsit zona ucrainienilor printr-o aruncare de la 6.75, iar compatrioții noștri ajunseseră la un punct în spatele lui Khimki Yuzhny, scor 53-52. Inevitabilul s-a produs, iar Energia a preluat din nou conducerea după mult timp, când Diggs l-a imitat pe Horne, pentru ca formația gorjeană să termine penultimul act cu 28 de puncte înscrise, față de cele 18 ale adversarei, și cu +2 pe tabela din Sala Trivale, scor 57-55.

Amfitrionii au continuat să se mențină pentru două minute la conducerea partidei, acest lucru consemnându-se cu doi români în teren, Andrei și Mihuți. Cel de-al doilea și-a făcut simțită prezența pozitiv, intrând foarte bine în joc cu 4 puncte și chiar cu o prezență activă sub panou. Tandemul Santa-Eziukwu s-a întors pe parchet, însă Energia nu reușea să se desprindă la mai mult de patru puncte, Khimki venind înapoi de fiecare dată cu reușite de 3 puncte, prin Belikov și Petrov. Troupe și Horne au combinat pentru a da replica ucrainienilor, Shaw a ratat de sub coș, iar oaspeții intrau în criză de timp la scorul de 70-66 pentru Energia și mai puțin de trei minute rămase de joc. A urmat o fază în care Santa a recuperat ofensiv de nu mai puțin trei ori, oferindu-le șansa colegilor săi să bage mingea prin ațe. Același Santa a reușit să rupă decisiv meciul în favoarea echipei noastre, scor 74-67, iar Diggs a înscris cu panoul de la distanță, pentru ca diferența să fie formată din două cifre, scor 77-67. S-a încheiat 77-71 (17-19, 12-18, 28-18, 20-16) și Energia are prima șansă la calificarea în playff-ul FIBA EuropeCup, fiind 1-0 în seria cu Khimik Yuzhny.

Callistus Eziukwu a fost imperial în spațiul de 3 secunde, terminând în double-double cu 19 puncte, 11 recuperări și 3 capace. Remarcații partidei au fost însă jucătorii români ai gorjenilor, Adi Guțoaia având 4 puncte, 7 recuperări, Szabolcs Santa fiind aproape de double-double cu 8 puncte și 9 recuperări, chair Alexandru Mihuți reușind 5 minute bune în al doilea joc al său la nivelul competiției europene în care este angrenată trupa lui Hristu Șapera. Cel mai bun marcator al meciului a fost Jamar Diggs, care a încheiat cu 20 de puncte, la care a mai adăugat și 4 assist-uri.

Energia Târgu Jiu a fost superioară la recuperări (39-27) și intercepții (11-2).

A doua confruntare a seriei se va juca săptămâna viitoare în Ucraina.

www.sportingorj.ro
Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.