RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia abia mai pâlpîie!

/ 11 februarie 2016
Energia a pierdut duelul european din baschetul românesc, Steaua impunându-se la București după un meci în care a fost mereu la conducere pe tabelă.

T09rupa lui Hristu Șapera avea șanse minime de a produce o surpriză în capitală după ce a făcut deplasarea cu un lot în care nu se regăseau Lazar Radosavljevic și Lamont Mack, jucători care nu mai fac parte din lotul gorjenilor din diferite motive. În aceste condiții, Energia a trebuit să improvizeze, Șapera a apelat chiar și la Mihuți, însă niciuna din variantele încercate nu s-au concretizat în soluții viabile pentru echipa târgujiană.

Gazdele nu au avut prea mari emoții pe parcursul meciului înregistrându-se un scor egal doar în două rânduri, la startul partidei și în minutul 2, când tabela arăta 2-2. Steaua a câștigat la limită primul sfert, dar în cel secund a reușit să se se desprindă. Dacă în minutul 16 doar o posesie despărțea cele două echipe, scor 25-22, la capătul primelor 20 de minute Steaua conducea cu 33-25. Avantajul luat de gazde a crescut după pauză, în sfertul al treilea ajungându-se la un ecart de 13 puncte în minutul 28, scor 50-37, iar în sfertul decisiv s-a ajuns, pe final, chiar și la o diferență de 15 puncte, scor 73-58 în minutul 39.

Cei mai buni oameni de pe teren au fost Barac, de la gazde, care a terminat meciul cu 19 puncte înscrise, și Diggs, de la echipa gorjeană, cei doi având la final un coeficient eficiență de 20 unități. Diggs a fost aproape de un double-double, conducătorul de joc al Energiei bifând 10 recuperări, 8 puncte și 5 pase decisive, în vreme ce principalii marcatori ai gorjenilor au fost Horne și Troupe cu 14, respectiv 13 puncte.

Înfrângerea Energiei în fața Stelei nu afectează echipa gorjeană în ceea ce privește clasamentul, șansele de a prinde un loc în primele șase fiind compromise de mai multă vreme, însă îngrijorează faptul că echipa din Galați s-a apropiat la un singur punct, iar lupta pentru accederea în play-off se anunță a fi una foarte strânsă între trei echipe, Energia, Dinamo și Phoenix Galați.

Energia joacă ultimul meci din prima fază a sezonului regulat sâmbătă, la Târgu Jiu, în compania celor de la BCM U Pitești. Partida se va disputa în Sala „Voievod Litovoi”, cu începere de la ora 19:00.

„Am pierdut această partidă pe final de meci, pe finalul sfertului patru, dar sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor mei. Parcursul este unul foarte complicat, jucăm din două în două zile. Steaua juca din trei în trei zile. Am încercat să amânăm meciul de cupă, dar nu s-a putut. Vom aborda fiecare meci în parte și vom da totul pe teren”, Hristu Șapera, antrenor Energia Târgu Jiu.

Steaua CSM București – Energia Târgu Jiu 75-62 (18-16, 15-9, 22-21, 20-16)
Sala „Mihai Viteazul”, București

Steaua: Iliescu, M. Paul (8), Szijarto (1), Barac (19), Malosevic (8), Amis (13), Nicoară (11), Cooper (2), Galdikas, Popa, Petrache, Marinovic (15). Antrenor: Claudiu Fometescu.

Energia: Troupe (13), Eziukwu (10), Andrei (3), Șanta (6), Mihuți, Horne (14), Aktaș (1), Berca, Guțoaia (7), Diggs (8). Antrenor: Hristu Șapera.

Arbitri: Alexandru Olaru, Dragoș Stan, Valentin Negrea.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.