RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Debut cu victorie pentru Șapera la conducerea Energiei

/ 20 ianuarie 2016
Energia a obținut a doua victorie în Grupa S și își menține intacte șansele de calificare în faza următoare a FIBA Europe Cup. A fost primul meci și prima victorie a gorjenilor cu Hristu Șapera pe bancă, energia impunându-se în fața Cibonei cu 85-81.

e3După o serie neagră de patru înfrângeri consecutive, Energia a spart gheața și a obținut un succes important în fața unui nume mare în baschetul continental, Cibona Zagreb plecând învinsă de la Pitești în urma unui meci strâns, dar câștigat pe merit de gazde.

Deși a fost nevoit să joace fără Porter Troupe, care acuză o ruptură musculară, Hristu Șapera a găsit soluții pentru a face ca debutul său să coincidă cu un succes pentru Energia. Horne a avut o evoluție consistentă chiar dacă nu a înscris un număr foarte mare de puncte, așa cum Troupe obișnuia să o facă. Șapera a mizat pe Horne și l-a ținut pe parchet aproape 35 de minute, iar americanul a răspuns cu 9 puncte, 7 recuperări și un assist. Dacă Mack a fost jucătorul Energiei cu cele mai multe puncte, 21 la număr, cu 4 reușite de trei puncte din 7 aruncări, Diggs a impresionat per ansamblu, cu 14 puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive și 4 intercepții! Nici Aktaș nu a avut o evoluție de trecut cu vederea, fundașul turco-român excelând din punct de vedere ofensiv, el având procentaje maxime la aruncări, câte două reușite de două și de trei puncte pentru un total de 10 puncte completat cu două pase decisive și o singură minge pierdută în aproape 14 minute de joc.

Dacă au fost aspecte demne de laudă în jocul Energiei, echipa gorjeană a avut și puncte slabe. Cibona a știut să profite deseori de apărarea relativă pusă în practică de echipa gorjeană în căciulă, cei doi Zizic marcând multe puncte ușoare pe pătrunderi la care nu au întâmpinat nicio rezistență.

Jocul a fost extrem de echilibrat, primele două sferturi consemnând scoruri de egaliate chiar dacă au fost momente în care au existat desprinderi, nu decisive însă. Partida a înregistrat nu mai puțin de șapte schimbări la conducere și în ciuda faptului că în primul sfert Cibona a avut mai mult timp avantaj pe tabelă, la finalul partidei Energia a fost echipa care a fost mai mult timp la conducere, circa 27 de minute, față de cele doar 8 ale croaților.

Momentul cheie al partidei s-a consumat în debutul sfertului decisiv, când Cibona s-a desprins la cinci puncte, scor 64-69. Energia s-a mobilizat excelent, defensiva a funcționat foarte bine din acel moment și cu un run de 11-0 trupa lui Șapera devenea echipa cu prima șansă la victorie, scor 75-69 cu 5 minute înainte de final. Încurajați frenetic din tribune de un public cald și dedicat, jucătorii energiei au apăsat pe accelerație și au ajuns la un avantaj maxim de 9 puncte, scor 83-74 cu ceva mai mult de două minute rămase de jucat. Deși au avut în mână un succes la o diferență mai mare de scor decât pierduseră în tur, la Zagreb, jucătorii echipei gorjene au rispit din acest avantaj pe final și victoria nu este una care să le ofere avantaj în caz de egalitate de puncte la finalul partidelor din grupă, așa că, pentru calificare, Energia are nevoie de cel puțin un succes în plus față de croați.

Victoria reprezintă un mare balon de oxigen pentru gorjeni, care trebuie acum să răspundă fanilor cu un succes și în competiția internă, sâmbătă având programat un meci extrem de important în campionat, la Târgu Jiu, cu CSU Atlassib Sibiu.

Energia Târgu Jiu – Cibona Zagreb 85-81 (21-21, 19-19, 24-26, 21-15)
Sala „Trivale”, Pitești, spectatori: 1.500

Energia: Eziukwu (13), Sanda, Troupe, Andrei, Șanta (2), Mihuți, Mack (21), Radosavljevic (9), Horne (9), Aktaș (10), Guțoaia (7), Diggs (14). Antrenor: Hristu Șapera.

Cibona: Florence (24), Kruslin (3), Rozic (9), Slavica (5), Mandic, Joksimovic (3), Andrija Zizic (11), Ante Zizic (16), Gospic (5), Siriscevic (5). Antrenor: Damir Mulaomerovic.

www.sportingorj.ro
Comentează!

2 Comentarii până acum

  • Ionut spune:

    Am o intrebare…cum este posibil ca in caz de egalitate de puncte cu Cibona (destul de probabil avand in vedere ca ambele echipe pot castiga acasa cu Pieno si pierde la Le Havre) sa nu avem rezultatul meciului direct? Acolo am luat intr-adevar bataie la 5 pct dar dupa prelungiri!! Scorul care ar trebui sa conteze cu adevarat de la meciul de acolo ar trebui sa fie cel din timpul regulamentar si atunci a fost egal! Este absolut ilogic sa se considere rezultatul din prelungiri, asa noi nu trebuia sa mai egalam acolo, sa luam bataie doar la un punct de frica de a nu primi o diferenta mai mare in overtime..Stie cineva exact regulamentul Fiba? Pe site sunt niste pdf-uri dar nu se pot deschide..Trebuie lamurita f bine problema asta

  • Klauss spune:

    ” Energia a obținut a doua victorie în Grupa S și își menține intacte șansele de calificare în faza următoare a FIBA Europe Cup. ”
    „…și victoria nu este una care să le ofere avantaj în caz de egalitate de puncte la finalul partidelor din grupă, așa că, pentru calificare, Energia are nevoie de cel puțin un succes în plus față de croați.”
    nu cumva cele 2 afirmatii se bat cap in cap ? mai sunt 2 meciuri, ca sa ne calificam sunt 2 variante :
    – sa batem tot si este foarte greu avand deplasare la Le Havre…
    – sa ia Cibona bataie acasa de la Pieno( iar la fel aproape imposibil in conditiile in care Pieno a fost de decor in grupa) si in deplasare la Le Havre( care cred ca nu va mai avea prea mare motivatie)…

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.