RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Debut de sezon de foc pentru baschetbaliştii Energiei

/ 11 iulie 2011

Duminică, la noul sediu al Federaţiei Române de Baschet, a avut loc tragerea lasorţi pentru ţintarul campionbatului Diviziei A dar şi pentru primul tur al Cupei României.

Sorţii n-au fost deloc de partea gorjenilor la această tragere la sorţi, Energia urmând a juca în campionat în prima etapă, în deplasare, contra celor de la Gaz Metan Mediaş, în vreme ce Cupa României le-a hărăzit o nouă confruntare cu Asesoft Ploieşti, întocmai cum se întâmplase şi sezonul trecut, primul meci la Ploieşti, iar returul la Târgu Jiu.

Iată programul complet al primei etape a Diviziei A:

CSA Steaua Bucuresti – BC Mures Targu Mures
CS Gaz Metan Medias – Energia Rovinari
Miercurea Ciuc – BCM U Pitesti
SCM CSS Craiova – CSS Giurgiu
Dinam Bucuresti – CS Otopeni
CSU Atlassib Sibiu – CSM Oradea
CSU Ploiesti – U-Mobitelco BT Cluj-Napoca
BC Timisoara – CSM Bucuresti.

Programul meciurilor tur din prima fază a Cupei României:

CSA Steaua Turabo Bucuresti – CSM Bucuresti
CS Gaz Metan Medias – U-Mobitelco BT Cluj-Napoca
BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc – CSM Oradea
CSM CSS Craiova – CS Otopeni
Dinamo Bucuresti – CSS Giurgiu
CSU Atlassib Sibiu – BCM U Pitesti
CSU Ploiesti – Energia Rovinari
BC Timisoara – BC Mures Targu Mures.

www.sportingorj.ro

Comentează!

6 Comentarii până acum

  • dordebaschet spune:

    SHIIIIITTTTTTTTTT , iar aseHOTII !?

  • gil spune:

    Nu trebuie sa ne facem probleme!Daca avem „norocul” ca jucatori „experimentati” precum freaca-banca Stroe si gropari de exceptie cu buze gata de actiune pentru cu–l noului presedinte (toata lumea stie ca este vorba de Ali-Baba Ducu) sa faca imprudenta sa-si mai faca prezenta in sala sporturilor alaturi de echipa (vezi ce s-a intamplat cu Udrica la meciul lui Bute)chiar NU TREBUIE SA NE MAI FACEM SPERANTE DESARTE,TOTUL ESTE DEJA NARUIT !!!!!!!!!!!

  • HAI ENERGIA! spune:

    Daca intradevar sunteti fani adevarati ai echipei de baschet incetati cu astfel de comentarii si fiti alaturi de echipa fara rautati si jigniri.Meciurile nu seamana intre ele,echipele vor avea jucatori noi in componenta, si noi ca niste suporteri adevarati trebuie sa-i sustinem si sa gandim pozitiv.Ce spuneti,este prea mult ?

    • gil spune:

      Continua sa gandesti pozitiv,sigur te vei simti mai bine!Daca pana acum nu s-ar fi actionat si altfel ci s-ar fi stat doar in pozitia statui Ganditorul,la ora asta gandeam pozitiv doar despre trecut,deci…

  • dordebaschet spune:

    În cursul săptămânii trecute, site-ul Total Baschet anunţa transferul jucătorului Louis Darby la vicecampioana Ciprului, Keravnos Strovolou. Debutant pe prima scenă baschetbalistică din România alături de Energia Rovinari, fosta extrema gorjana a evoluat vreme de două sezoane și jumătate în faţa simpantizanţilor echipei de pe maulul Jiului. În tot acest timp, americanul s-a bucurat de sprijinul suporterilor, afecțiune confirmată chiar din spusele sale, devenind de asemnea un simbol al echipei din Târgu-Jiu. El a fost de altfel unul din pionii principali ai Energiei de-a lungul parcursului său în campionatul romanesc, dovadă fiind chiar statisticile sale individuale, dar și aportul semnificativ adus la fiecare partidă a formației gorjene.
    Într-un interviu acordat în exclusivitate site-ului Total Baschet, jucătorul originar din California a afirmat, la fel cum o făcea și la sfârștiul sezonului regulat, că gruparea gorjană a fost prioritară ofertelor venite chiar și din străinatate.

    Care au fost motivele pentru care ai părăsit Energia?
    Cum am mai spus, Energia a fost prioritara pentru mine. Am iubit acest oraș, oamenii și de asemnea, tot ce am realizat acolo. Mi-am făcut numeroși prieteni și pot spune că am fost binecuvăntat să joc pentru ei. Motivul pentru care am părăsit Energia nu îl pot spune însă, dar sunt sigur că cei de acolo îl cunosc. Nu am plecat pentru că eram lacom după bani, vroiam doar să primesc ceea ce i se cuvine unui jucător care lupta pentru o echipă zi de zi și nu pentru el însuși. Eu zic că pentru un jucător care în opinia cuiva valoarează mult, acel cineva ar trebui să facă tot ce îi stă în putere pentru a-l păstra la echipă, mai ales atunci când acel jucator îți spune că are o oferta sigură, pe o suma sigură, însă ca el vrea să se întoarcă la vechea sa formație chiar și pe un salariu mai mic.
    Cum, cu ceva timp în urma declara pentru site-ul nostru că formaţia gorjeană îi datorează lui, dar și colegului sâu, Porter Troupe, o sumă de bani, acesta a ținut să precizeze că nu restanța salarială în sine l-a determinat să părăsească formația Energiei, ci atitudinea de care au dat dovadă oficialii clubului privind această problemă.
    A reprezentat și neplata salariilor unul dintre factorii pentru care ai ales să joci la altă echipă?
    Cum am spus, eu nu am plecat din cauza baniilor pe care cei de acolo încă mi datorează. Am plecat pentru că știam că nu am să primesc un salariu, pe care îl primesc în general cei mai valoroși jucători ai unei echipe. Acum doi ani, când echipa Energiei a vrut să avanseze în clasament, conducerea m-a adus pe mine și pe Trim, ceea ce i-a costat o anumită sumă de bani. Energia putea fi o echipă de playoff în fiecare an, însă principala problemă au fost banii. Este o rușine că respectiva mea cerere de a mi se înapoia ce mi se cuvine, din partea conducerii, nu a fost luată în seamă.
    Ce avantaje crezi ca îți va aduce acest transfer?
    Cred că noua mea echipă îmi va oferi posibilitatea de a mă afirma, de a-mi organiza jocul și de altfel, șansa să joc contra unor echipe puternice, șansă ce îmi mă va ajuta să evoluez în cariera mea.
    Ce le poți spune suporterilor care aveau speranța că te vei întoarce?
    Vreau să spun că vă iubesc ca pe o familie! Voi ați fost mereu atât lângă mine, cât și lângă toată echipa și ne-ați sprijinit indiferent prin ce am trecut. O să îmi lipsiți cu adevărat. De asemnea vreau să mulțumesc familiei Velcea care m-a tratat precum un fiu. Ultimul lucru pe care vreau să vi-l spun, însă nu cel din urmă: HAI ENERGIA !

    • dordebaschet spune:

      Frate , astia sunt de groaza !Suntem in 12 si apare stirea ca Darby a plecat pe pagina oficiala a clubului – VA REAMINTESC CA Darby a fost prezentat in Cipru pe 6.
      Cititi intreviul de mai jos si comparatil cu cel al lui Darby de mai sus (total baschet). Oare nimeni din presa din gorj nu a solicitat lui Louis un punct de vedere !? Si voi pe cine credeti . ? Pt. Mine cuvantul lui Darby este sfant !Nu inteleg de ce este tratat asa, observati ca el lasa o cale de intoarcere ( asta pt.noi suporterii)
      Apropo, felicit familia Velcea (cu toate ca nu-i cunosc) !
      Darby spune pe ,,totalbaschet.ro’’ :
      Fără îndoială este o veste foarte proastă pentru iubitorii de baschet din Gorj şi pentru fanii Energiei. Baschetbalistul american Loius Darby nu va mai juca pentru Energia, în sezonul viitor. A semnat cu o echipă din Cipru. Cel mai bun jucător al Energiei dar şi cel mai iubit de fani, Louis Darby, a semnat cu Keravnos Strovolou.
      Dan Cumpănaşu, preşedinte secţia de baschet Energia:”Darby a primit o ofertă din Cipru şi a dat curs acestei oferte. Noi nu am putut să-i oferim atat cat a cerut el. Am intrat într-un proces de nogociere cu el şi reuşisem să ajungem la un acord cu el şi la o anumită sumă. Era o ofertă mai mare decat anul trecut, cu 25% mai mare. Cu 25 de procente am vrut să-i mărim salariul, dar nu a fost mulţumit şi nu a mai aşteptat să mai negociem şi a semnat în Cipru. Acolo va primi mai mult şi decât ne ceruse el nouă iniţial! L-am înţeles, e greu să refuzi o asemenea ofertă. Regretăm că l-am pierdut dar vom încerca să suplinim plecare sa prin aducerea unui jucător de acelaşi calibru.”
      În sezonul trecut, Louis Darby a fost câştigătorul concursului de slam-dunk la All Star Game România 2011, de la Sibiu. Siturile de specialitate în baschet l-au considerat cea mai bună extremă din campionatul românesc. Cu medie de aproape 20 de puncte pe meci, Darby a intrat fără probleme în primul cinci al Diviziei A şi în prima echipă a jucătorilor străini din campionatul României.
      Louis Darby Jr. s-a transferat la Keravnos Strovolou, echipă ce evoluează în prima ligă din Cipru.
      Alături de Keravnos, fostul jucător al Energiei Rovinari va evolua în Fiba EuroChallenge, echipa din Nicosia fiind repartizată în Grupa H a competiţiei

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.