RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Șapera își intră în pâine la Energia: „În firea mea îmi propun lucruri mari”

/ 19 ianuarie 2016
Negocierile cu Hristu Șapera s-au finalizat cu succes, iar echipa de baschet a Energiei are un nou antrenor. Acesta va debuta în noua postură la Pitești, în meciul Energiei cu cei de la Cibona Zagreb.

saperaEnergia și-a desemnat noul antrenor, Hristu Șapera fiind cel care a întrerupt, după șase meciuri, interimatul lui Iannis Diamantakos. Fostul antrenor al Stelei a început deja munca la cârma Energiei și speră să atingă noi performanțe cu gruparea târgujiană deși recunoaște că nu-i va fi deloc ușor în situația actuală: „Am semnat, este un contract valabil pe un an și jumătate. Situația nu este cea mai bună, ba chiar este una dificilă. Eu abia am venit la echipă. În firea mea, îmi propun lucruri mari, însă acum trebuie să punem echipa pe drumul cel bun pentru a vorbi de un obiectiv”, a declarat Hristu Șapera.

Stă pe bancă la meciul cu Cibona

Ritmul extrem de alert în care echipa gorjeană trebuie să joace, fiind angrenată pe trei fronturi, campionat, cupă și cupe europene, nu îi lasă lui șapera prea mult timp la dispoziție pentru a-și cunoaște echipa și de a o pregăti în stilul său. În plus, Șapera are și ghinionul ca la primul său meci să aibă parte de o absență extrem de importantă din lotul Energiei: „Nu avem timp să ne pregătim, vine acum meciul cu Cibona, un meci pe care vrem să-l câștigăm. Nu va fi deloc ușor. Cunosc lotul de jucători, un lot cu potențial. Nu am putut să lucrez cu ei foarte mult, înaintea meciului cu Cibona am un singur antrenament la dispoziție. Nu este timp deloc să fac lucrurile așa cum vreau eu. Se pare că Porter Troupe nu va putea evolua el acuzând probleme medicale. E o lovitură majoră”, recunoaște noul tehnician al Energiei.

Debut în fosta „casă”

După cum bine se știe, Energia nu poate să-și dispute meciurile de pe teren propriu din FIBA Europe Cup la Târgu Jiu, iar soluția aleasă de conducerea clubului a fost Piteștiul. Întâmplarea face ca Hristu Șapera să aibă parte de un debut pe banca gorjenilor tocmai acolo unde a antrenat ani buni, cu rezultate frumoase, în Sala Trivale din Pitești: „Pentru mine este o ironie a sorții să debutez la Pitești. Pe lângă fanii de la Târgu-Jiu care vor veni la meci și care sunt extrem de pătimași, acesta fiind un argument pentru care am venit aici, sper ca și fanii baschetului din Pitești să ne susțină”, a mai declarat tânărul tehnician al Energiei.

Merge pe mâna secunzilor

Hristu Șapera a ales să continue alături de cei pe care și Antonis Constantinides i-a avut secunzi. Mai mult decât atât, noul principal al Energiei spune că cea mai mare parte a pregătirii meciului cu Cibona a rămas în seama secunzilor din cauza timpului scurt în care acesta a trebuit să preia echipa: „Pe cei de la Cibona nu i-am studiat așa cum aș fi vrut, stafful tehnic a pregătit acest meci. Timpul a fost scurt pentru a mă implica. Claudiu Alionescu și Iannis Diamantakos au fost cei care au pregătit acest meci, ei au făcut o treabă bună în ultima perioadă”, a mai declarat Șapera.

Energia va avea o misiune extrem de dificilă în meciul cu Cibona. Dacă Șapera nu se poate baza pe Porter Troupe, croații au trei jucători importanți valizi față de partida din tur, un meci pe care Cibona l-a câștigat în overtime: „Cibona este o echipă cu tradiție, un adversar puternic și care va miza pe trei jucători care în primul meci nu au evoluat. Va fi extrem de greu, dar suntem gazde, iar printr-un efort colectiv vreau să ne impunem”, a mai declarat Șapera, care speră să aibă ocazia de a debuta cu un rezultat mare pe banca Energiei.

Clasamentul Grupei S:

  1. STB Le Havre 3 2/1     277-268        5
  2. Cibona Zagreb 3 2/1     294-291        5
  3. Energia 3        1/2     259-256        4
  4. Pieno Zvaigzdes 3 1/2     269-284        4

Programul etapei a 4-a:
Ora 18:30 / Pieno Zvaigzdes – Le Havre
Ora 19:30 / Energia – Cibona Zagreb (TV – Digi Sport 2)

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.